In het meer dan 600 pagina’s tellende boek wordt door gedupeerden van de vogelpest, wiens dieren zijn geruimd (vermoord), verslag gedaan van de intimidatie en het machtsmisbruik van de Nederlandse overheid

Vanwege het economische belang van de pluimveesector zijn meer dan 30 miljoen dieren afgemaakt. Hieronder ook 180.000 zogenaamde hobbydieren bij 17.000 gezinnen die deze dieren hadden als huisdier, sommige dieren al meer dan 20 (!) jaar.

Het openbreken van hokken en doden van dieren wanneer mensen niet thuis waren, het openbreken van huizen, arrestatie van mensen die niet mee wilden werken, afluisteren van telefoons, volgen van ‘verdachten’, doorzoeken van auto’s, in beslagname van video opnamen van ruimingen, geen middel werd door de overheid geschuwd. Naast al deze verhalen wordt in het boek tevens ingegaan op de juridische en wetenschappelijke aspecten van de ruimingen. Het is duidelijk dat de ruimingen van hobbydieren volkomen nutteloos zijn geweest en dat de verspreiding van het virus niet door hobbydieren heeft plaatsgevonden.

Het boek is voor gedupeerden en andere geïnteresseerden tegen kostprijs verkrijgbaar. Bij de Dierenbescherming Afdeling Tiel en omgeving kan het boek tegen betaling van 10 Euro worden afgehaald. Mensen kunnen hiertoe contact opnemen met de Dierenbescherming via het informatie nummer 0344-694932. Dit nummer kan tevens worden gebeld voor andere vragen op het gebied van dierenwelzijn.

Joop de Jonge, E-mail: joop@dijkje.nl

1 REACTIE

  1. Het woord "vermoord" is hier misplaatst. Het gaat om schending van het eigendomsrecht. Merkwaardig is de verwijzing naar de Dierenbescherming, niet een van de groepen die traditioneel waardering geniet van libertariers!

    Alhoewel het ruimen van dieren door de overheid op geen enkele manier goed te praten is, is het ruimen van mensen veel erger. Ieder jaar worden er in Nederland duizenden mensen beroofd van hun vrijheid en hun lichamen worden geschonden met chemische middelen die hun geestelijk functioneren onderdrukt. Apropos dit artikel, een van de slachtoffers was veehandelaar Heijdra uit Welsum, leider van het verzet tegen de ruiming van varkens tijdens de MKZ "crisis". (Bron: De Telegraaf, 3 juli 2001, p. 3)

    De overheid ruimt zo niet alleen het bezit van anderen, maar ook politieke tegenstanders en maatschappelijk ongewenste mensen. Het wordt tijd dat liberbariers hierover hun stem verheffen.

Comments are closed.