Nadat eerder deze week een leraar werd doodgeschoten in een volle kantine en gisteren de directeur van een schoonmaakbedrijf werd doodgestoken op zijn werk is nu een winkelbediende van de C1000 in Emmeloord opgepakt (http://www.nu.nl) omdat hij zich niet liet doodschieten, neersteken of zelfs maar mishandelen, maar zichzelf verdedigde.

Dat mag dus niet! U mag echter wel aangifte doen bij de politie nadat u bent doodgeschoten, neergestoken of mishandelt. In gevallen waarbij de dader zich meldt bij de politie, zal hij of zij dan worden gearresteerd. In alle andere gevallen stelt de politie een onderzoek in waarna u een kans van 2,2 procent heeft dat de dader alsnog wordt opgepakt. In de meeste gevallen wordt de opgepakte dader daarna tot een relatief lage celstraf veroordeeld of komt hij in een inrichting om te worden heropgevoed. Dat laatste lukt bij een significant deel van de criminelen niet, waarna de heropgevoede ex-crimineel opnieuw slachtoffers maakt. Ook de ex-crimineel die zijn celstraf uitzit, komt in veel gevallen weer op het slechte pad en maakt opnieuw slachtoffers.

Het grootste deel van de Nederlandse bevolking is met recht ontevreden over de hierboven beschreven manier waarop in Nederland, kleine en grote criminaliteit wordt aangepakt. Mensen voelen zich onveilig, durven de straat niet meer op en raken hierdoor in een isolement. Dit geldt in toenemende mate voor mensen die zich slecht fysiek kunnen verdedigen, zoals bv. bejaarden. Zij lopen een grotere kans slachtoffer te worden van bv. straatroof, omdat ook een dief het risico inschat wat hij zelf bij een beroving loopt en dientengevolge een bejaarde vrouw zal verkiezen boven een 30-jarige rugby speler.

Om deze situatie te verbeteren, hieronder enkele suggesties:

 • Herstel het recht op zelfverdediging en verdediging van uw persoonlijke eigendommen.

  Geef mensen de mogelijkheid zich daartoe desnoods te bewapenen. Niet iedereen is gezegend met een jong, sterk lichaam, en hulpmiddelen zijn dus te rechtvaardigen.

 • Laat de politie zich alleen nog bezighouden met misdaden waarbij een slachtoffer valt.

  Het vervolgen van slachtofferloze misdaden zoals te hard rijden, drugshandel, sigarettensmokkel, bewaking bij voetbalwedstrijden (daar zijn bewakers voor) e.d. maken een nodeloos groot deel van de werkzaamheden van de politie uit en maken Nederland niet veiliger.

 • Herstel het strafrecht zodanig dat wordt uitgegaan van restitutie van het slachtoffer door de dader.

  De rechterlijke macht in Nederland veroordeelt criminelen op basis van ‘wat zij de samenleving hebben aangedaan’ in plaats van wat zij het slachtoffer hebben aangedaan. De samenleving straft de dader i.p.v. dat het slachtoffer of haar/zijn nabestaanden volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade. Als de dader hiervoor het kapitaal ontbreekt, zal hij hiervoor aan het werk moeten of kan er met het slachtoffer een schikking overeen gekomen worden. Om de maatschappij te beschermen tegen de crimineel kan deze – op eigen kosten uiteraard – worden vastgezet.

Tot deze suggesties worden overgenomen – en ik ben gereserveerd optimistisch dat dit eens gaat gebeuren – kunt u, legaal, gebruik maken van o.a. de X-marker (http://www.psproducts.nl/). Andere suggesties vindt u op het Vrijheid forum: http://www.libertarian.nl/c…

Zie ook: “Zwaarder straffen werkt” van Henry Sturman: http://www.libertarian.nl/N…

3 REACTIES

 1. Rob begint met te stellen dat nadat eerder deze week …

  Het is nu week-end, kwistijd

  Short Quiz …

  the following quiz consists of 4 questions and will

  tell you whether you are qualified to be a "professional." Scroll down for each answer. The questions are NOT difficult.

  1. How do you put a giraffe into a refrigerator?

  The correct answer is: Open the refrigerator, put in the giraffe, and close the door. This question tests whether you tend to do simple things in an overly complicated way.

  2. How do you put an elephant into a refrigerator?

  Did you say, " Open the refrigerator, put in the elephant, and close the refrigerator? " (Wrong Answer) Correct Answer: Open the refrigerator, take out the giraffe, put in the elephant and close the door. This tests your ability to think through the repercussions of your previous actions.

  3. The Lion King is hosting an animal conference. All the animals attend except one. Which animal does not attend?

  Correct Answer: The Elephant. The elephant is in the refrigerator. You just put him in there. This tests your memory. OK, even if you did not answer the first three questions correctly, you still have one more chance

  to show your true abilities.

  4. There is a river you must cross but it is inhabited by crocodiles. How do you manage it?

  Correct Answer: You swim across. All the crocodiles are attending the Animal Meeting. This tests whether you learn quickly from your mistakes.

  According to Anderson Consulting Worldwide, around 90% of the professionals they tested got all questions wrong. But many preschoolers got several correct answers. Anderson Consulting says this conclusively disproves the theory that most professionals have the brains of a four year old.

 2. Dacht je heus dat opoe achter haar rollator met een geweer in haar schortzak veiliger is?

  En Ivo – de overheid draait op schijndeskundigheid.

 3. Dacht je heus dat opoe achter haar rollator veiliger is als ze zich NIET mag verdedigen?

Comments are closed.