Terwijl Ierland als voorzitter van de EU ijvert om de EU Grondwet erdoor te jassen, is de ‘president’ van de Verenigde Staten van Europa druk met hele andere zaken.

Romano Prodi, de enige president ter wereld die geen enkel mandaat van de kiezer heeft (zelfs niet een gefraudeerd mandaat zoals George W.), ontving deze week Muhammar Khadaffi (beter bekend als Khadaffi Duck). Ondanks flagrante schendingen van mensenrechten in Libië en ondanks het bloed van ruim 200 Pan Am passagiers en evenzovele Berlijnse discobezoekers aan de handen van deze dictator, werd Khadaffi Duck met open armen ontvangen.

Libië is inmiddels opgenomen in onze hechte Europese gemeenschap. “Libië verdient respect” wist Prodi over zijn lippen te krijgen en bood Khadaffi het lidmaatschap aan van de zogenaamde “Barcelona Groep”.

Wat wil Prodi eigenlijk? Valt er wat ter verdienen in de zandbak die Libië heet? Kan de EU daar haar overtollige landbouwproducten dumpen? Neen. De EU politiek laat zich op dit moment het best omschrijven als het ‘Ambtelijk Imperialisme’. Of te wel: Creëer een zo groot mogelijk gebied waar belasting kan worden geheven en verstevig daarmee je macht.

Prodi doet wat zijn door hem zo verfoeide landgenoot Mussolini 60 jaar geleden ook heeft geprobeerd: Het vestigen van een groot Europees rijk rond de Middellandse Zee. Deze Mare Nostrum (vrij vertaald: de zee van ons) politiek mislukte jammerlijk destijds, maar alle signalen wijzen erop dat de machtswellustelingen in Brussel nu een nieuwe poging wagen. In dat licht bezien is het geen wonder dat al is besloten dat Turkije zal toetreden tot de Unie en dat onderhandelingen gaande zijn met Albanië (!).

Welke Noord Afrikaanse dictator volgt?

10 REACTIES

 1. VRIENDSCHAP ONDER DICTATORS

  Het warme WELKOM van de aartsterrorist Khadaffi door de Europese "President" Prodi geeft aan hoe serieus Europa de strijd tegen het terrorisme voert. "Waar de olie vloeit, daar stroomt de liefde!", nietwaar.

 2. DE STAATSTERRORIST EN DE JOURNALIST

  Tot zijn grote "verbazing" werd het Nederlandse TV-publiek op 27 april losjes op de bekendmaking van de plotselinge hernieuwde betrekkingen tussen "Europa" en de beruchte moordenaar Khadaffi getrakteerd.

  Behalve van een enkele demonstrerende boze Lybier, die tevergeefs probeerde een brief aan de staatsterrorist te overhandigen werd NERGENS een woord van kritiek gehoord of commentaar geleverd (bijv. van nabestaanden van de slachtoffers van Lockerbie), laat staan een vraag gesteld. Trouwens, zal -gezien de institutionele Europese Corruptie- de Lybische olie het publieke vertrouwen en de Europese economie werkelijk nog kunnen redden ?

 3. Maar Khadaffi speelt het wel weer meesterlijk. Zoals bekend heeft hij na zijn aantreden vrijwel alle bedrijven in zijn land genationaliseerd. Alle kostbare investeringen van westerse bedrijven werden plosteling Lybisch staatsbezit.

  Nu die geconfisqueerde zaken flink verouderd zijn zit Lybië weer te springen om nieuwe investeerders binnen te halen. Wiens bezit na verloop van tijd weer even makkelijk in handen zal vallen van de Lybische staat. Dat is pas makkelijk inkomsten verwerven.

  Geen politicus die dit spelletje doorziet natuurlijk, daar zijn het politici voor. Die zijn zo druk met hun eigen spelletjes dat ze niet door hebben dat de ander vals speelt. Triest voor de bedrijven die straks, met EU-subsidie, hun investeringen kwijt gaan raken.

 4. Khadaffi is inderdaad een grootmeester. Het probleem is, dat het Westen zich al tientallen jaren laat ringeloren door arrogante nitwits en fraudeurs in bedrijven en politiek. Intussen blijft de Westerse economie krimpen. Als enige "voorlopige" oplossing zie ik grote importheffingen van Chinese en Indiase producten om de onafwendbare gigantische loonsverlagingen in het Westen nog even uit te stellen

 5. Boeh

  dat kan je toch niet menen, die voorlopige oplossing van hoge importheffingen.

  Is slecht voor alle bijstandsmoeders, die dan teveel betalen.

  Is slecht voor onze argumentatie dat de wig, datgene wat er aan belasting en sociale lasten van het bruto salaris afgaat, te hoog is ( niet het salaris is te hoog)

  is slecht om juist de chinezen als voorbeeld te stellen waar nou eens geen ontwikkelingshulp naar toe gaat en juist zij trekken zichzelf aan hun schoenveters omhoog

 6. Dick, importheffingen maken die producten duurder voor de mensen die deze nodig hebben. Dat geldt ook voor industriele producten die bedrijven nodig hebben om hun productie waar te maken.

  Als je beide factoren tegen elkaar afweegt, inclusief de ambtenarij en afromerij die met invoerheffingen gepaard gaat, zou je dan met die invoerheffingen per saldo niet veel ongunstiger uitkomen?

 7. IMPORTHEFFINGEN vs. LOONIMPLOSIE ?

  Importheffingen passen toch prima in het HUIDIGE Keynesiaanse systeem ? Mijn argumentatie geeft juist aan, dat (voortzetting van) DIT systeem (van overheidsingrijpen en importheffingen) de economische neergang alleen maar in de hand werkt. De onvermijdelijke LOONIMPLOSIE wordt niet alleen uitgesteld, maar nog catastrofaler. Maar onze politici kennen geen ander spel dan uitstellen en afwentelen. Daarbij beroepen ze zich elke keer opnieuw op het blufpoker van Keynesiaanse "economen", die niet eens meer beter weten tegenwoordig… .

 8. Importheffingen brengen grote distorties teweeg in de productie. Producten worden niet meer vervaardigd overeenkomstig de koopkrachtige vraag van de consument, maar overeenkomstig een prijsverhouding tussen producten zoals deze door een aantal overheden gecreeerd is door middel van import- en soms exportheffingen.

  Het uiteindelijke resultaat is dat de stroom van goederen en diensten die de consument bereikt kleiner wordt.

  Op grond daarvan vallen dergelijke heffingen af te raden.

  Dergelijke heffingen komen vaak tot stand tengevolge van de activiteiten van lobbies. De fabrikant van overhemden vraagt bij voorbeeld om een importheffing of om een importquotum op overhemden uit Indonesie. Dit gaat in tegen de belangen van alle kopers van overhemden. Maar omdat het individuele belang van iedere overhemdenkoper zeer klein is in verhouding tot het belang van de fabrikant, bestaat het gevaar dat de lobby van de fabrikant het wint doordat deze vele duizenden euros kan besteden voor de lobbyactiviteiten.

 9. ik las net het commentaar van khadaffi over het westerse beleid tegenover de arme landen in afrika.nou ben ik helemaal niet zo,n khadaffifan normaal gesproken,normaal stroken zijn ideeen niet echt met met de mijne(ik kom ook maar uit een doodgewoon nederlands rood nest)maar deze opmereken zette mij toch aan het denken en vind dan ook,dat hij gelijk heeft.dat wilde ik toch even kwijt.als de mogelijkheid er bestond,zou ik dat hem nog persoonlijk durven zeggen,maar ja,we komen elkaar niet echt tegen ,he en dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren ook,maar dit wilde ik toch even kwijt!

Comments are closed.