Tsjonge, je stuurt mensen de oorlog in en bent geschokt wanneer er kogels op je leger worden afgevuurd.

Dat hadden we toch anders gereguleerd?

De tweede Kamer is geschrokken en gaat zeer daadkrachtig vragen stellen: ‘hoe groot zijn de risico’s die onze mensen daar lopen?’

Alsof dat risico meetbaar is, in een oorlogsgebied. ( en wat doen ze als het risico groot is?)

En natuurlijk ook als doekje voor het bloeden (sorry voor de beeldspraak) want blijkbaar verbaast men zich er over dat er geschoten wordt op op onze mensen. En blijkbaar realiseerden zij zich dit niet bij de uitzending van dat leger.

Ik kan niet anders schrijven dat ik me nog steeds verbaas over politici, maar daarbij is de huidige betrokkenheid wel erg doorzichtig.

3 REACTIES

  1. Uit de politieke reacties blijkt, dat onze "vertegenwoordigers" nog nooit over de landsgrenzen gekeken hebben. En dat wil nog defensie- en buitenlands beleid bepalen ook. Ze hadden gedacht dat onze jongens daar een goede daad voor hun vaderland konden stellen, waarmee de politici zelf goede sier hadden kunnen maken (uiteraard van onze belastingcenten). Wie durft er een eind te maken aan die politieke beunhazerij ? De dappere Hirsi Ali ?

  2. Nederlandse militairen, dappere jongens, die een illegale oorlog moeten voeren ter meerdere eer en glorie van laffe onnozele types als Kok, Balkenende, van Aartsen en consorten. Ze zouden het volste recht hebben op grond van internationaal recht de Nederlandse Staat aan te klagen. De dag, dat dat gebeurt, zal geprezen zijn.

  3. De internationale solidariteit van het Nederlandse proletariaat verdwijnt blijkbaar zodra het om het lijdende Irakese proletariaat gaat, waarvan meer dan tienduizend zonen het leven lieten te gevolge van de Amerikaanse interventie.

Comments are closed.