Nog nooit heb ik Lodewijk de Waal, voorzitter van de FNV, iets zinnigs horen zeggen. Dat wil zeggen, tot vandaag. De Waal is namelijk tot de conclusie gekomen, dat de overheid een onbetrouwbare verzekeringsmaatschappij is en dat werknemers beter af zijn wanneer zij zich bij particuliere verzekeringsmaatschappijen kunnen verzekeren voor arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, etc.

10 punten Lodewijk! Dat wisten wij al jaren, maar goed, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zal ik maar zeggen.

Nu zijn socialisten doorgaans niet de meest consequente personen, maar met een beetje geluk komt Lodewijk ook tot de conclusie dat de overheid er op alle andere terreinen ook een potje van maakt. Wat te denken van onderwijs, gezondheidszorg, politie, infrastuctuur?

Laten we hopen dat de Waal eindelijk het licht heeft gezien. De eerste Libertarische uitspraak heeft hij vandaag in ieder geval al gedaan!

4 REACTIES

 1. Misschien wil Lodewijk deze openbaring eens bij lotgenoten komen toelichten?

  Bijv. op de dag van het kapitalisme op 6 juni?

 2. Toelichting Lodewijk is goed idee.

  Prober zijn e-mail te vinden, dan sturen we het bericht aan hem door.

 3. Vrijheid van de wijze waarop de premies belegd worden is natuurlijk een vooruitgang vergeleken bij de huidige situatie, maar het kwaad verdwijnt pas, als de gehele dwangverzekeing afgeschaft wordt en de dwangverzekeringsbank gesloten wordt.

  Het kenmerk van het systeem is de dwang. Wie het daarmee niet eens is , moet maar eens proberen de premnies niet af te dragen en kijken wat er daarna gebeurt!

 4. Jullie weten toch wel dat er van dat hele particuliere verzekeren niks goedsterecht komt.

  Het enige dat het voortbrengt is dat mensen met een laag inkomen straks nauwelijks meer hun verzekering kunnen betalen en misschien zelfs onverzekerd rond gaan lopen, belachelijk toch? Heeft iedereen niet recht om fatsoenlijk te leven?

  Volgens mij wel, en ieder fatsoenlijk mens zou het met me eens moeten zijn.

  Ik vind dit hele nieuwe zorgstelsel gewoon verkapte discriminatie…

Comments are closed.