Wist u dat u het Wilhelmus niet mag zingen? Dat mag alleen als de Koningin er bij is! Nooit geweten dat er dergelijke onzinnige regels/wetten waren.

Nu gaat de PvdA protesteren, want als goede socialisten vinden die dat dit volkslied “van ons allemaal” is.

De Tweede Kamer moet daar niet intrappen. Geen tijd aan besteden. Welnee, laat Trix dat lied maar houden. Want misschien heeft ze wel gelijk. Zij is immers de enige, in tegenstelling tot ons, die van Duits bloed is.

We hebben genoeg keus voor een ander “volkslied”. De Tweede Kamer zou daarvoor toch “Waar de blanke top der duinen …..” voor kunnen kiezen?

Of, beter nog, “Wie Neerlands bloed door d’aderen vloeit, ….”. Maar als we dat zingen, mag de Koningin daar natuurlijk niet bij zijn.

Nieuw Rechts, die het zingen van het volkslied bij het begin van elk lesuur en elke vergadering verplicht wil stellen, zal daar direct vóór zijn.

3 REACTIES

 1. Welke titel/naam krijgt dat nieuwe volkslied?

  Het terraliberteir of het “Hubertus”?

 2. hmm vreem hoor, als ik het wilhelmus wil zingen dan doe ik dat fijn en niemand die mij tegen houd.

  Ja Nieuw Rechts zijn ook een paar neo nazi’s met haar eerste klas volgens mij,

  ik bedoel get real man, echt niet elke buitelander is slecht, lopen veel goeden tussen hoor.

  oke bij moslims is het een ander geval vind ik daar moet je heel diep graven wil je een goeie tegenkomen, maar ook daar heb je ze. Het is maar een groep die het verpesten voor de goede.

  En het wilhelmus voor elk lesuur, niet een beetje absurd??? (lijkt mij toch wel)

  Dan kan je wel overal het wilhelmus voor gaan zingen, "hee koffie, nou ff zingen dan maar"

  gaat nergens over. de kinderen moeten ook nog wel wat meer leren dan aleen het wilhelmus hoor. kijk bij doden herdenking hoor je het wilhelmus te zingen, maar niet voor elk klein dingetje!

Comments are closed.