Accenture beveiligt Amerikaanse grenzen

Adviesbureau Accenture heeft een order van 10 miljard dollar gekregen van de Amerikaanse overheid om de landsgrenzen te beveiligen tegen ongewenste bezoekers. Het nieuwe systeem moet de procedures voor zakenreizigers verkorten. Dat is nodig, want de Amerikaanse economie leed sinds de aanslagen in 2001 voor 30 miljard dollar schade, door vertragingen bij het verlenen van visa. (FD, p.1 – VK, p.7)

Een aardige stap in de richting van big brother,

voor 10 miljard koop je wel een aardig controle systeem.

Opvallend daarbij is dat dit soort contracten en wetten altijd maar weer gepresenteerd worden volgens het overheidshanboek PR: meldt dat het bedoeld is ter verbetering van…

Vooral niet aangeven dat 10 miljard ook voor alle VS belastingbetalers tezamen ( of de bezoekende gasten?) veel geld is; of dat dit ongetwijfeld de privacy van buitenlanders gaat schenden.

Een geluk bij dit ongeluk is dat diezelfde Accenture eenzelfde contract heeft met Engeland en het daar voor geen meter werkt.

Maar dat leidt dan DUS weer tot een nog draconischer systeem in de toekomst : met 10 miljard en vingerafdrukken werkte het niet, DUS meer geld en nu iedere buitenlander een tatouage op de arm of een ge-implanteerde chip.

We zullen er veel libertariers bij gaan krijgen!