http://images.google.nl/img…Een officiele commissie van de Zweedse overheid kwam deze week tot het advies om de alcohol accijnzen met 40% te verlagen.
Het staatsmonopolie, de enige die drank in Zweden mag verkopen ( hebben ze daar geen NMA?) heeft nu nog maar 37% van de markt in handen, de rest komt via smokkel en eigen import het land binnen.

Doet me denken aan de drooglegging in de VS, begin van de afgelopen eeuw. Toen was daar alcohol volledig verboden. Met als gevolg extra veel en ‘illegaal’ gebruik. En het leggen van de basis van de mafia.

Gratis advies aan Zweden:
ontsla al die accijnsinspecteurs en overheidsalcoholverkopers, ontsla de helft van de douaniers en zie: die accijnsverlaging levert nog meer op dan voorheen.
Proost.

2 REACTIES

  1. "Het staatsmonopolie, de enige die drank in Zweden mag verkopen ( hebben ze daar geen NMA?) heeft nu nog maar 37% van de markt in handen, de rest komt via smokkel en eigen import het land binnen."

    En daarbij zijn er nog een groot aantal
    doe-het-zelvers die hun eigen drank stoken.

  2. Zelfs in Rusland worden die Zweden als alcholisten gezien, aangezien de Zweden zich helemaal vol laten lopen met de goedkope alcohol aldaar. Dat zegt wel wat over het peperdure beleid van de Zweedse overheid. Stelletje socialistische idioten.

Comments are closed.