Microsoft is zo goed in bescherming tegen illegaal copieren dat bijna iedere belanghebbende met hun programma werkt. De EU zegt dat dat monopolievorming is en gaat de mogelijkheid van vervolging onderzoeken.
Het is niet fijn om in een club te zitten waar prestatie gestraft wordt,
Dus: “EU – NEEN!”

3 REACTIES

 1. http://observer.guardian.co

  Let’s get fiscal – for Europe’s sake

  John Grieve Smith
  Sunday August 29, 2004
  The Observer

  UITREKSELS
  Recent discussion of the EU constitution has revealed a high degree of confusion about the implications of EU membership for national governments’ fiscal policies – and about many other things. Gordon Brown has taken a strong line that, as taxation policy is an essential attribute of national sovereignty, tax harmonisation is an unacceptable move towards the dreaded ‘superstate’. (The constitution does not, in the event, provide for majority voting on harmonisation, only on tax evasion.)
  +
  The high levels of unemployment over much of the EU – 9 per cent in the euro area – are a serious threat to the whole European project and a key element in the rise of the far right. The situation in east Germany and the fact that youth unemployment in Italy is over 25 per cent represent a serious malaise. The remedy does not lie in greater ‘flexibility’ – in other words, making it easier to hire and fire people – but in creating a higher level of demand for goods and services, and hence labour. A revolution in budgetary policy is needed to achieve this. Looking back over the last 50 years, the great historical achievement of the EU has been to rule out any possibility of another Franco-German war, but it has yet to abolish the threat to political stability of prolonged mass unemployment.

 2. [1] Mooi verhaal dat door de EU de Franco-German oorlog is voorkomen.
  Los van de EU hadden beide "landen" al de juistheid ingezien van: "When you cannot beat them, join them".
  En nu zijn zij al hard op weg om samen de "heersers" van Europa te worden.
  Het is alleen de vraag of ze straks ruzie krijgen of we een Duitse of een Franse Keizer krijgen.!!
  BTW het voorkomen van een dergelijke oorlog is ook voor een groot deel toe te schrijven aan de angst voor de atoombom!

 3. Tja.. Microsoft ontvangt van de meeste pc boeren een vast bedrag per pc, ongeacht of daar wel of niet Windows op staat.

  Mensen noemen het wel de ‘Microsoft tax’, en hoewel je er wel omheen kunt, geeft het wel aan dat Microsoft een extreem sterke marktpositie in handen heeft, anders zouden computerhandelaren dit gedrag nooit accepteren.

  De diagnose is dus juist; Microsoft heeft een sterke marktpositie die je misschien wel een monopolie zou kunnen noemen.

  De behandeling is natuurlijk onjuist, hoewel de relatief lage boete die Microsof opgelegd is duidelijk maakt dat de Eurocraten niets principieel mis zien met de zelfverrijking van Microsoft, maar vooral zelf mee willen graaien.

Comments are closed.