Omdat onze “kunst”artikelen behoorlijk veel aandacht krijgen, wil ik jullie het volgende bericht (geplukt van http://www.nu.nl ) niet onthouden:

LONDEN – Een schoonmaakster bij de beroemde Britse Tate Gallery in Londen heeft per ongeluk een kunstwerk met het vuilnis buitengezet. Dat kan ook niemand haar kwalijk nemen. Het ging om een vuilniszak vol papier. Dat berichtte dagblad The Times vrijdag.

Het curieuze object van de Duitse kunstenaar Gustav Metzger maakte deel uit van een tentoonstelling van moderne kunst. De organisatoren waren vergeten de vuilniszak met touwen af te zetten. Waarvoor de volle afvalzak symbool moest staan, is niet duidelijk. Het kunstwerk is inmiddels teruggevonden tussen de andere vuilniszakken. Volgens de artiest was de zak met papier echter te zwaar beschadigd om nog tentoongesteld te worden.

De zak is inmiddels vervangen door een nieuwe. Metzgers geesteskind wordt volgens een woordvoerder van de Tate Gallery voortaan ’s nachts bedekt, zodat het niet opnieuw ten prooi kan vallen aan overijverig huishoudelijk personeel.

Het is niet voor het eerst dat een modern kunstwerk bijna op de vuilnisbelt belandt. Drie jaar geleden gooide een schoonmaker een werk van de kunstenaar Damien Hirst weg. Het bestond uit een verzameling lege flesjes, volle asbakken en blikken verf, en moest de chaos op de werkplek van een artiest uitbeelden.

P.S. Het is “KUNST” om dit gefinancierd te krijgen.
Door Duits of door EU belastinggeld?

1 REACTIE

  1. De vuilniszak staat toch gewoon symbool voor de wegwerpmaatschappij, denkt toch iedereen. Dat hoef je maar 1x te flikken en dan is de lol eraf. Geen kunst.

Comments are closed.