Om problemen op te lossen moet men beschikken over een bepaalde creativiteit. Politici & ambtenaren missen doorgaans die eigenschap, vandaar dat ze nooit een echte baan hebben kunnen vinden en dus bij de staat zitten.

Om dat gemis en de eigen onmacht te maskeren en om toch de indruk te wekken dat zij (=ambtenaren & politici) goed en krachtig bezig zijn stort de staat doorlopend een vloed van totaal nutteloze verbodjes over ons uit.
Het mooie van zo’n verbodje is namelijk dat de staat alleen maar hoeft te roepen dat iets niet mag, dat is alles. Vervolgens wordt er altijd wel de een of andee staatsinstantie in het leven geroepen die dat verbod moet gaan bewaken en dat dan ook heel fanatiek doet omdat het eigen bestaan van het verbodje afhangt.
Uiteraard moet het zaakje geld opbrengen voor de staat en dat gebeurt door het opleggen van boetes aan overtreders.
Verder vergroot ieder verbodje weer de macht van de staat over de burgers.
Vandaar dat bij ieder probleem er direct om een verbod wordt geroepen.