Op het TV Nieuws van 20.00 uur van enkele minuten geleden deed Lodewijk een bekentenis. De onderhandelingen met de overheid over hoeveel dwang er in de onderlinge verhoudingen tussen werkgevers en werknemers verplicht moet worden opgelegd, lopen in de richting van de wensen van de vakbonden.

Lodewijk bekende toen, (zoals ik het snel kon opschrijven): “Stakers, dank je wel, jullie hebben ons goed geholpen”.
Toen kon ik het even niet meer volgen, want ik was perplexed! “ONS” is hier toch duidelijk de vakbond(bestuurders) met in het bijzonder Lodewijk. Toen werd duidelijk dat het niet om “de werknemers”, en helemaal niet om de “individuele werker” gaat. Neen, de stakers hebben die bestuurders enorm geholpen om hun machtspositie te versterken.
Het belang van ieder individu, waarin iedereen andere, eigen, wensen heeft om zijn eigen leven te leiden, speelt geen rol meer. Het collectieve (communistische) patroon moet overheersen. Velen zijn zo gebrainwashed dat ze zelfs hun eigen belang niet meer zien.
Waar gaat het nu om? Om het belang van de collectiviteit, gepresenteerd door de vakbondsleider, of om het belang van IEDER individu?
Wij zijn ontzettend benieuwd naar een eventuele reactie van Lodewijk, en sturen daarom dit bericht ook aan hem persoonlijk door en zijn benieuwd naar een reactie.