Eerlijk zullen we alles delen
Daar groeien we nog steeds mee op en zien we ook elke dag politieke beslissingen op gebaseerd.
Nu weer het lege proefballonnetje van de PvdArmen waarbij loting, gaat bepalen waar uw kinderen op school gaan. Dit om zwarte en witte scholen tegen te gaan.
We zagen al lotingen voor het hoger onderwijs. En hoe logisch zou dat dan niet voor het lager onderwijs zijn?

De politieke lotings commissie geeft dan punten, zoals nu ook al, voor achtergrond, gescheiden, allochtoon etc. alsmede of een kind wel of niet uit de wijk komt. Er zal wat afvergaderd worden om de statistieken ‘goed’ uit te laten komen. Want wanneer is een school zwart? Met veel nijvere Vietnamese vluchtelingen of met ….
Als je eerst geld steelt van (kinderloze) mensen en het vervolgens uitdeelt aan anderen die daar weer niets voor hoeven te doen dan kinderen te hebben, krijg je dus probleem situaties. Hoe goed bedoeld ook??
Maar door loting los je niets op, behalve natuurlijk weer talloze loting commissies, die natuurlijk weer via loting? samengesteld moeten worden…
Ik heb nog een veel eerlijker suggestie in die lijn.
Want het is toch eigenlijk van de gekke dat een wit kind vanwege huidskleur meer kansen heeft?
Want daar gaat die schoolloting toch om?
Daarom stel ik voor dat in het vervolg via loting, toekomstige ouders worden samengebracht, zodoende komen er veel meer gemengde kinderen, heeft elke ouder en kind gelijke kansen en pakken we het probleem tenminste bij de basis aan. Ook regionale verschillen lossen we dan meteen op!
We moeten dan nog wel even loten wanneer die ouders met elkaar naar bed mogen, maar dat is slechts een simpele regeling. Die we dan natuurlijk wel nog moeten controleren…