bekend nummer?

Dan behoort u zeker ook tot die 50.000 Nederlanders die de kliklijn het afgelopen jaar hebben gebeld.

Hoe bezie je dat nu vanuit libertarisch oogpunt?

Allereerst moeten we natuurlijk niet vergeten dat wanneer er wet op wet gestapeld wordt, vaak nog tegenstrijdige wetten ook, je al gauw een wet overtreedt; vaak is het een vrijheidsbeperkende wet.

Mag je die wet dan overtreden? Och zegt een libertarier ik ben het er (fundamenteel) niet mee eens, ik ageer er tegen, ik schrijf stukjes op Vrijspreker.nl en zo lang ik niet gepakt wordt ga ik daar mee door. Zich wel realiserend dat de pakkans in deze overgereguleerde maatschappij minimaal is.

Maar nu de opsporing van overtredingen door de overheid ook al niet lukt, gaat ze het uitbesteden, privatiseren!, via de kliklijn.

En Wouter Bos op het PvdA partijcongres maar roepen dat het kabinet de burgers met steeds meer angst opzadelt. Ja dank je de koekoek: omdat ik een hekel heb aan mijn buurman, klik ik dat hij steeds zonder gordel en zonder IDbewijs naar zijn visstekkie rijdt. Me nu pas realiserend dat mijn schuurtje misschien niet helemaal volgens het vigerende bestemmingsplan is gebouwd en als hij nu gaat bellen…

En om nog eens een actuele combinatie te maken: 60-65 jaar geleden was er ook zo’n kliklijn en daarom vieren we nu de bevrijding van de laatste overlevenden uit Auswitch.

Echter nu is de buurman bezig die Stinger raket op het huis van de burgemeester te richten, tamelijk levensbedreigend en redelijk tegen het recht op eigen leven in ( van die burgemeester dan). Ik realiseer me dat als de Stinger buurman dit een keer doet en er mee weg komt, er grote kans is dat ie dat ook bij mij kan gaan doen. Uit lijfsbehoud bel ik toch maar bovenstaand nummer.

Mijn andere buurman, ik woon in de grote stad, klust wat bij in Marokko met een uitkering. Uiteindelijk betaal ik daar aan mee en als trouw belastingbetaler baal ik daar best van. Bel ik dan wel of niet die Sociale fraude kliklijn? Ik bedoel maar, door niet alleen wet op wet maar ook subsidie op uitkering te stapelen, kun je al snel wat onterecht vangen.

Als Vrijspreker.nl subsidie krijgt om het EU referendum te promoten, door de geboortedatum van een van de webmasters te vervalsen, gaat u dan klikken??

En door al dat gestapel van wetten en subsidies, en de daarmee samenhangende overtredingen, krijgt die overheid steeds meer macht over ons: iedereen is wel ergens mee in overtreding. En als we nu maar flink wat dossiers over iedereen aanleggen, kunnen we iedereen wel te pakken nemen. Al is het maar wat je nu al vaak ziet dat iemand voor moet komen op beschuldiging van zeg diefstal, maar waarbij de aanklager niet schroomt te vermelden dat de verdachte ook regelmatig onterecht een uitkering ontving; maw hij zal ook wel schuldig zijn aan die diefstal.

Kortom ik ben er nog niet uit:

– klik ik wel bij vermeende inbreuk op het recht op eigen leven ( en dat is het al gauw als je stelt dat de belasting die je betaalt naar sociale fraudeurs gaat)

– of klik ik niet om te voorkomen dat de overheid als een soort STASI nog meer macht over ons krijgt.

Weet u het?

Graag een reactie, al overweeg ik wel een andere schuilnaam te nemen…..

8 REACTIES

 1. Een late reactie ivm voorval van betrokkene op 18 oktober jl.
  Een controle-ambtenaar van de sociale dienst overvalt mij met een huisbezoek waarbij tijdens het gesprek duidelijk wordt dat er vanuit meerdere hoeken meldingen en tips zijn binnengekomen aangaande mijn relatie met mijn ex-vriend en vader van mijn kinderen.
  Gechoqueerd was ik te vernemen wat de buurt zoal had gemeld. Waar bemoeien ze zich mee. Ja, zegt m’n moeder. "Jij leeft ook veel te vrij en te open. Je hebt te lang op eilanden gewoond (in het buitenland) Je moet je leven meer aanpassen aan…."
  Moet ik bang zijn voor mijn eigen buren, mijn huis blinderen en me gedragen als een doorsnee bijstands- moeder?"
  Moet ik mijn leven laten leiden door de terreur en dictatuur van ziekelijke kleingeestige enkelingen ?
  Die notabene in hun gedrag worden gestimuleerd door menig (overheids)instantie.
  Zo vernederend en belasterend het bezoek, de getinte controle-ambtenaar was hopelijk geen voormalig (politiek) asielzoeker. De manier van verdachtmaken en onder druk zetten zou niet misstaan in menig dictatuur.
  Maar niets is zo erg als het beklemmende gevoel van sociaal opgelegde vrijheidsbeperking.
  Niks geen recht op eigen leven.

 2. Er is een buurvrouw bij ons in het appartementencomplex die van haar schuur een massagestudio heeft gemaakt. Opzich niet bezwaarlijk voor de andere bewoners. Echter is het wel bezwaarlijk dat haar spullen zoals de containers en de scooter in de gallerij hal staan en zo voor overlast zorgen. Ook de stank van diverse geurtjes in de schuur van de massagestudio ruik je door heel de gallerij. Dus in andere woorden ze verdient in het zwart haar geld naast een uitkering (of parttimewerk?) en zorgt voor overlast.

 3. Er is een buurvrouw bij ons in het appartementencomplex die van haar schuur een massagestudio heeft gemaakt. Opzich niet bezwaarlijk voor de andere bewoners. Echter is het wel bezwaarlijk dat haar spullen zoals de containers en de scooter in de gallerij hal staan en zo voor overlast zorgen. Ook de stank van diverse geurtjes in de schuur van de massagestudio ruik je door heel de gallerij. Dus in andere woorden ze verdient in het zwart haar geld naast een uitkering (of parttimewerk?) en zorgt voor overlast.

 4. mevrouw pragh op de pluvierhof 63 woont samen dat terwijl zij een uitkering heeft en haar vriend werkt. Heel de buurt spreekt er schande van . Wij hopen dat de socialedienst hier iets tegen gaat doen.

  met vriendelijke groet, Het wijkcommitee

 5. Ik be op zoek naar ene Ruud Jansen. Hij woont enige tijd op Bali, is pas geleden vader geworden. Zou hem graag willen felicitren, maar ben zijn gegevens kwijt. Hij heeft een keukenstudio gehad in Katwijk. Het lijkt mij leuk om weer eens kontakt te hebben

 6. Ik zou hem ook willen feliciteren, heb hem lang niet gezien uiteraard. ben wel benieuwd hoe het met hem gaat. het lijkt mij ook leuk om weer kontakt te hebben. Misschien weet iemand zijn adres.

 7. Zijn er echt geen mensen die iets over Ruud Jansen weten op Bali.
  Ik hoop nog steeds op gegevens, om weer in kontakt te komen met hem.

Comments are closed.