Gisteren vermeldden we dat “onze man in Rusland”, Andrej Illarionov, wel moedig was om dingen te zeggen die Wladimir Poetin niet welgevallig zijn.

En zie, vandaag blijkt al dat hij van een aantal functies ontheven is.

Andrej is een economisch adviseur van Wladimir sinds 2000 en een van zijn hoofdtaken was als ambassadeur in de “Groep van 8 belangrijkste industrielanden plus Rusland”. In die functie is hij nu plotseling vervangen door een vriendje van Poetin, Igor Shuvalov.

Dit dank zij zijn kritiek op de werkwijze van Poetin en het Kremlin. Onder andere op de beperking van de persvrijheid, de onteigeningen en de centralisatie van de politieke macht. Ook heeft Andrej duidelijk sympathie getoond met de het verloop van de verkiezingen in de Oekraïne waar de vrienden van Poetin verslagen werden.

Positief is dat een Russisch radiostation een enquête hield waarin gevraagd werd of Illarionov moest blijven of niet. Die heeft maar 4 minuten geduurd, en toen hadden al 9200 mensen gebeld waarvan 86 % stemde dat hij moest blijven!

Een ZORG die direct bij ons opkomt, is wat er nu verder met Andrej gaat gebeuren, en welke invloed dat gaat hebben op onze libertarische ISIL Wereldconventie in St. Petersburg. Voor de locale organisatie was Andrej een belangrijke hulp.We proberen u op de hoogte te houden.