Uit de NRC verneem ik dat in het jaar 1999 een zogenaamd integriteitstraject is bedacht voor ambtenaren op Curaçao. Met de bekende overheids-snelheid is dit traject nu aan implementering toe.

Wat houdt dit in ?

In navolging van de Pancasila- cursussen (staatsfilosofie met vijf beginselen), die tot voor enkele jaren door ambtenaren in Indonesie gevolgd moesten worden ), volgen ambtenaren in de Nederlandse Antillen nu dilemma- cursussen (over het dilemma om steekpenningen wel of niet aan te nemen).

De overheid is na zes jaar nu zelfs zo ver gevorderd dat men een gedragscode voor ambtenaren gaat opstellen. Deze code moeten de ambtenaren ernstig bestuderen en regelmatig raadplegen opdat het juiste gedrag gevolgd wordt. Hierdoor, meent de Nederlandse overheid, die hiervoor meer dan 700.000 euro ter beschikking gesteld heeft, zal de corruptie dalen bij: ” werksters, chauffeurs, ambtenaren die vergunningen afgeven en ambtenaren die aan geld kunnen komen.”

Nu komt de climax van het bericht uit de NRC: “Het plan is nu zo ver gevorderd, dat gedeputeerde Zita Jesus Leito er zijn handtekening onder heeft gezet !”

Ik kon het niet helpen: toen dit bericht mij gisteren onder ogen kwam, kon ik slechts in een schaterlach uitbarsten.

1 REACTIE

  1. Zita Jesus Leito is een vrouw! Het moet dus zijn haar handtekening.

Comments are closed.