Het comité EU Nee heeft een persbericht doen uitgaan waarin werd gesteld dat de EU-grondwet het mogelijk maakt om zelfs het Nederlands elftal op te heffen, mochten de heren politici dat willen.
Van sommige kanten werd daar lacherig over gedaan, voetbal is immers een sport, en sport en politiek hebben niets met elkaar te maken, toch?

Toch niet helemaal. Nu.nl meldt dat GroenLinks zich in het Europees Parlement verzet tegen de kandidatuur van Franz Beckenbauer voor het voorzitterschap van de Europese voetbalbond UEFA. Volgens GroenLinks-europarlementariër Lagendijk schuilt achter de kandidatuur van Beckenbauer een poging van de grote clubs in Europa om de macht naar zich toe te trekken. Dat zou ook slecht zijn voor het Nederlandse voetbal, meent Lagendijk.

De GroenLinkse sportfanaat Lagendijk heeft zich donderdag aangesloten bij de ‘Allianz gegen Franz’ van de groene fractievoorzitter in het Europees Parlement Cohn-Bendit. Deze in Duitsland woonachtige Franse politicus steunt de kandidatuur van de Franse ex-international Michel Platini. Die zou het voetbal meer centraal stellen en ook kleinere clubs in de Champions League beter aan bod willen laten komen.
Voetbal is voor velen maar een spelletje. En zelfs daar willen de Europarlementariërs zich dolgraag mee bemoeien. Is dat nu het parlement waar we, volgens staatssecretaris Nicolaï, zo veel vertrouwen in moeten hebben dat we ze maar meer macht moeten geven?

Het lijkt me een stuk verstandiger om dit soort parlementariërs werkloos te maken en tegen de EU-grondwet te stemmen. Dan krijgen ze misschien nog wel jaren wachtgeld, maar kunnen ze ons in ieder geval niet meer lastigvallen met hun eeuwige bemoeizucht. Dat is ook wat waard.

3 REACTIES

  1. Weer zo’n overduidelijk voorbeeld van pure eurocratische machtshonger.
    Zoals blijkt uit de EU-grondwet die helemaal geen grondwet is, opent dit stuk juist ook al de mogelijkheid tot rechtstreeks ingrijpen in dit volksvermaak. Er blijft totaal geen gebied meer over, waar de eurocraten zich niet mee willen bemoeien. "Geef het volk Brood en Spelen" was het devies van de Romeinse tirannen. Is het niet toevallig ook het devies van deze totalitaire Europese sociaaldemocrate ?

    (zie: Artikel III-282, lid 1 2 e alinea en lid 1g, lid 2 en lid 3a ).

    http://www.vrijspreker.nl/b

  2. Jazeker Harry, de heer Lagendijk is een pure Groenlinkse opportunist. Ontzettend publiciteitsgeil. Zoals iemand op de Grondwetsbijeenkomst van de VDE al vertelde, dat hij gewoon een partij-apparatsjik is. Ach, wat kun je ook eigenlijk verwachten van zo’n ex-communist.

  3. Gaan ze met afgedwongen overheidsgeld zich met hobbies bemoeien in plaats van problemen??

Comments are closed.