vrijdag, 26 augustus 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Asplenium trichomanes

Met veel pijn en moeite beschermt de gemeente Breda de enige vertegenwoordiger van Asplenium trichomanes, die zich een verblijfplaats op de kademuur van de Haven heeft toegeëigend.

De kraker (rechtsonder op de foto) wordt namelijk met uitsterven bedreigd. Een nog aan te leggen dam in de Haven wordt daarom drie meter opgeschoven om te voorkomen dat de kraker op enigerlei wijze wordt gekrenkt – de Flora- en Faunawet is duidelijk en onverbiddelijk*.

Mocht het mislopen, dan biedt het tuincentrum uitkomst. Bij Intratuin liggen de steenbreekvarens (Latijnse naam Asplenium trichomanes) letterlijk voor het oprapen. Voor 3,49 euro.

* De Flora en Fauna wet heeft een uitzondering voor aantoonbaar gekweekte exemplaren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u uw tuintje niet langer kunt omspitten met enkele Steenbreekvarens tussen het groen, zolang u het bonnetje van Intratuin maar zorgvuldig bewaard!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Goed Geregeld
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Saartje schreef op : 1

  Ik vind dit wel discriminatie t.o.v. die arme gekochte steenbreekvaren! Hopelijk zorgt die ervoor zichzelf snel, voor het omgespit worden, via z’n sporen te vermenigvuldigen. Het nageslacht kan dan nog een beschermd leven op een kademuurtje tegemoet zien. De sporen natuurlijk niet in een tuin terecht laten komen, want dan is die varen "verdacht", en z’n leven niet zeker. 😉

 2. Hank. schreef op : 2

  Ik heb dat onkruid net uit m’n tuin verwijderd met Round Up…..

 3. Mike Madison schreef op : 3

  Ik had altijd gedacht dat dat onkruid was…..

 4. Een libertariër schreef op : 4

  [2] Mooi spul hè. De gemiddelde milieurakker is er zwaar tegen! Die gaat liever op zijn knietjes nutteloos zitten trekken.

 5. Hank. schreef op : 5

  [4] Inderdaad. FF sproeien en een week later is alles DOOD. Fantastisch. Zeker als je met het principe "als weinig helpt, helpt veel beter".

 6. Jan schreef op : 6

  [4] Die milieurakkers hebben ook voor mekaar gekregen dat biologisch aardappelboeren het loof van de aardappels niet dood mogen spuiten. Nu BRANDEN ze de boel plat, waardoor hele woonwijken blauw komen te staan van de smog. Biologisch, eigenlijk heel logisch !!

 7. Karel de Grote schreef op : 7

  [5] Waar koop je dit eigenlijk, want het klinkt fantastisch, vooral als je die milieufascisten er flink mee te grazen kan nemen.