Met veel pijn en moeite beschermt de gemeente Breda de enige vertegenwoordiger van Asplenium trichomanes, die zich een verblijfplaats op de kademuur van de Haven heeft toegeëigend.

De kraker (rechtsonder op de foto) wordt namelijk met uitsterven bedreigd. Een nog aan te leggen dam in de Haven wordt daarom drie meter opgeschoven om te voorkomen dat de kraker op enigerlei wijze wordt gekrenkt – de Flora- en Faunawet is duidelijk en onverbiddelijk*.

Mocht het mislopen, dan biedt het tuincentrum uitkomst. Bij Intratuin liggen de steenbreekvarens (Latijnse naam Asplenium trichomanes) letterlijk voor het oprapen. Voor 3,49 euro.

* De Flora en Fauna wet heeft een uitzondering voor aantoonbaar gekweekte exemplaren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u uw tuintje niet langer kunt omspitten met enkele Steenbreekvarens tussen het groen, zolang u het bonnetje van Intratuin maar zorgvuldig bewaard!

7 REACTIES

  1. Ik vind dit wel discriminatie t.o.v. die arme gekochte steenbreekvaren! Hopelijk zorgt die ervoor zichzelf snel, voor het omgespit worden, via z’n sporen te vermenigvuldigen. Het nageslacht kan dan nog een beschermd leven op een kademuurtje tegemoet zien. De sporen natuurlijk niet in een tuin terecht laten komen, want dan is die varen "verdacht", en z’n leven niet zeker. 😉

  2. [2] Mooi spul hè. De gemiddelde milieurakker is er zwaar tegen! Die gaat liever op zijn knietjes nutteloos zitten trekken.

  3. [4] Inderdaad. FF sproeien en een week later is alles DOOD. Fantastisch. Zeker als je met het principe "als weinig helpt, helpt veel beter".

  4. [4] Die milieurakkers hebben ook voor mekaar gekregen dat biologisch aardappelboeren het loof van de aardappels niet dood mogen spuiten. Nu BRANDEN ze de boel plat, waardoor hele woonwijken blauw komen te staan van de smog. Biologisch, eigenlijk heel logisch !!

  5. [5] Waar koop je dit eigenlijk, want het klinkt fantastisch, vooral als je die milieufascisten er flink mee te grazen kan nemen.

Comments are closed.