Hoe WAAR wat Hank verleden week schreef over de blauwe-enveloppenterreur.
Voor personen waar de hoeveelheid blauw in huis of kantoor te groot wordt, bestaan er echter alternatieven.
Een kleine selectie uit de vele mogelijkheden:
01. Sri Lanka, waar iedere immigrant die $ 150.000 rentegevend parkeert, een verblijfsvergunning ontvangt en vijf jaar belastingvacantie op inkomstenbronnen buiten Sri Lanka.
02. De Filippijnen, waar iedereen ouder dan 34 jaar zich kan vestigen als retirado en levenslang belastingvacantie geniet op inkomstenbronnen buiten de Filippijnen. ( totale procedure vanaf aanvraag tot uitgifte van residence card duurt vijf werkdagen). De enige voorwaarde is dat een van leeftijd afhankelijk bedrag tussen $50.000 en $75.000 rentegevend gedeponeerd wordt.
03. Het kanaaleiland Guernsey, waar ieder uit Nederland binnenvliegend persoon zich stante pede kan vestigen met een maximum belastingpercentage van 20 procent. Daar geldt:
– BTW nul tarief op alles ( dit betekent dat alle BTW op in Engeland, Nederland en andere Europese landen aangekochte zaken terugbetaald wordt.)
– Vermogensbelasting: NUL
– successierechten: NUL
– eenregelig inkomstenbelastingformulier
– afwezigheid van belastingpolitie
– bijzondere verbruiksbelasting op automobielen: NUL
-in- en uitvoer van geld: VRIJ
-Onroerendgoedbelasting: uiterst gering
– Reinigingsrechten: NUL
– recepten bij de apotheek: drie euro voor de prijs van welk geneesmiddel dan ook
-aantal inbraken per maand: NUL
-formaliteiten: gering
-corporate tax vanaf een januari 2008: NUL
-law and order : 100 procent
-gratis eten en drinken op de jaarlijkse receptie bij het Nederlandse Consulaat ter gelegenheid van de verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Beatrix.
Hugo van Reijen, Reykjavik, IJsland
Intrigerend. Maar wat bedoel je met die recepten voor de apoteek? Betaal je voor elk medicijn? Wordt de rest vergoed of zo? Of bedoel je dat je elk medicijn voorgeschreven kunt krijgen voor 3 euro?
[1] Precies, het is knettergek, maar ieder medicijn dat op recept afgegeven wordt kost slechts 2 pond sterling, ook al is de commerciele prijs 200 pond.
[2] Waar wordt dat dan van betaald? Er moet dan toch ergens een flink bedrag aan belasting geld geheven worden? Gelden die soepele regels voor iedereen of is het specifiek voor bepaalde "gewenste" groepen zoals Nederlanders?
[3] Dit is een goede vraag en het antwoord luidt als volgt :
01. immigratie is niet vrij en staat zonder vergunning uitsluitend open voor personen uit de Europese Gemeenschap.
02. het grootste deel van de belastingen wordt opgebracht door enkele grote banken die vestigingen op Guernsey hebben. Uit deze belastingen komt het geld voor de medicijnen.
compliment voor Hugo, want dit is top notch informatie.
zeer interessant.
hier heb je concreet wat aan.
gegroet.
Hugo, moet je dan voor Guernsey ook geen kapitaal meebrengen en aldaar rentegevend op een rekening storten?
Groet, Montaur
[6] Een interessante vraag en het antwoord is nee.
Je hoeft geen cent mee te brengen en hebt als europeaan ook het recht, aan het werk te gaan.
Je kunt je dus onmiddellijk vestigen als klusjesman, tuinman, schoonmaker , economisch adviseur of melkboer.
[4] Hugo, kan jij misschien een informatie-website maken over Guernsey? Ik wil je best helpen hem in elkaar te flansen 🙂 Het lijkt erop namelijk op dat je er zeer veel verstand van hebt !!
[8] Of misschien een informatiepakket die je op bijv vrijspreker.nl kan verkopen…
Ik ben geen emigratieconsultant of belastingadviseur, maar zal het adres voor informatie opvragen.
[2]
Dat klinkt erg socialistisch.;)
Volgens mij kon je er alleen met inbreng van een bepaalde financiele bijdrage naar toe. anders had heel Nederland behalve Den Haag er al gezeten.
Spuitgast
[11] Hier ben ik het volkomen mee eens. In de regels op Guernsey zit en aantal communistische componenten, maar iets minder dan in Nederland. De oorzaak is een gebrek aan begrip bij de overheid hoe een economisch stelsel functioneert.
Gaat bij voorbeeld een melkzaak dicht, dan wil de regering in dat pand liefst weer een melkzaak, ook al wil niemand meer melk drinken en tracht men de vrije markt de nek om te draaien. Wil er nu een tapijtenzaak in dat pand, dan verklaren tal van politici , dat zij bang zijn dat de mensen die melk willen drinken, niet meer bediend kunnen worden.
Ik herinner mij uit Amsterdam ook een dergelijk geval, maar er zullen er ongetwijfeld vele zijn.
Toen het scheepvaartmuseum in Amsterdam sloot, wilde de overheid per se een culturele instelling in dat pand en werd de vrije markt volkomen genegeerd ten detrimente van de consument en de eigenaar van het pand. Uitholling van het eigendomsrecht heet dat: een communistisch fenomeen dat in Nederland dagelijks geobserveerd kan worden. Het resultaat is dat de stroom van goederen en diensten die de consument bereikt, kleiner en schraler wordt: het nationaal inkomen zakt zoals een baksteen in een diepe put.
[12] Nee, dat is niet juist. Half Nederland is uiterst welkom, maar er is natuurlijk maar een beperkt aantal huizen en bouwvergunningen worden praktisch niet afgegeven ( communistisch element.)
De realiteit en de praktijk zijn als volgt.
Iemand vliegt binnen op Guernsey, huurt een huis, een kamer in een hotel of gaat kamperen op het kampeerterrein en kan blijven voor altijd. De enige voorweaarde is een europees passpoort.
[13]
Dus eigenlijk is Guernsey een soort Cuba in het klein ("gratis" gezondheidszorg, geen nieuwbouw), maar dan met lage belastingen?
[15] Als we Nederland Cuba noemen dan is Guernsey een wat beter Cuba met zekere percentage kapitalistische inslag. De gezondheidszorg is niet gratis, maar wordt gesubsidieerd uit de belastingpot. Al met al is Guernsey in Europa een van de plaatsen met de minste Cubaanse elementen.
[16] Is de grote liberale schrijver Victor Hugo niet naar Guernsey uitgeweken tijdens het bewind van "Napoléon le petit" ?
Wat voor staatsvorm hebben ze daar eigenlijk ? De Queen is er het hoofd
maar maakt zo’n Tony B-liar daar ook
de dienst uit ?
Ik herrinner me vaag een reportage over buureilandje Jersey en daar mochten enkel grondbezitters stemmen of zoiets ? Hoe zit dat op Guernsey ?
Groetz,
Cincinnatus.
[17] Aan het hoofd van het eiland staat de Baljuw, die tevens Chief-Justice en vice- Governor is.
Er bestaat op Guernsey geen scheiding tussen wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht.
Er zijn circa 60 politici op het eiland ( veel te veel), die worden gekozen volgens een districtenstelsel. Er zijn geen politieke partijen: niet omdat deze verboden zijn, maar omdat er geen belangstelling voor bestaat om een politieke partij op te richten.
Guernsey werd geregeeerd door de Hertog van Normandie die tot het jaar 1066 tevens over geheel Great Britain regeerde, maar in 1066 het vasteland van Great Britain verloor en alleen de kleine eilanden overhield. De huidige Baljuw is de opvolger van deze Hertog van Normandie.
Guernsey maakt geen deel uit van Great Britain, noch van het United Kingdom.
Het eiland is volledig autonoom, behalve wat betreft Defensie en Buitenlandse Zaken, welke door de Kroon van Engeland behartigd worden. Het eiland wordt geregeerd overeenkomstig Normandisch recht (wordt gedoceerd aan de Universiteit van Caen), dat geheel afwijkt van Engels recht.
[18] Is Guernsey dan verbonden aan de Europese Unie via Engeland of juist niet?
Dit vanwege allerlei plannen in Brussel over belasting ‘harmonisatie’ binnen de EU. Een eiland als Guernsey zou daar dan flink last van kunnen krijgen.
Comments are closed.