Politici houden niet van dingen waar ze geen controle over hebben. Referenda, verkiezingen, openbare discussies, al die zaken waar de burger vrijelijk zijn mening kan uiten of invloed kan uitoefenen, worden zoveel mogelijk genegeerd en waar dat niet helpt gecensureerd of verboden. Dit werkte de afgelopen decennia allemaal wonderwel; radio en televisie waren in handen van de staat met maar enkele kanalen waardoor de propaganda zorgvuldig kon worden gedoceerd. Journalisten kregen in ruil voor kritiekloze artikelen toegang tot politici, journalisten met moeilijke vragen werden brodeloos gemaakt. De mening van de kudde was netjes gekanaliseerd. Saai was ’t, maar wel allemaal heel voorspelbaar en onder controle.

Daar kwam met de opkomst van Internet een einde aan – en die revolutie is nog maar net begonnen. Door Internet kan de gevestigde media worden omzeild en een onbelemmerde uitwisseling van ideeën plaatsvinden. Met praktisch nul budget, kan iedere boerenlul zijn (waan)ideeën op het web plaatsen om door de gehele wereld te worden gelezen en bekritiseerd. En waar die ideeën nu nog veelal via email, blogs of fora worden verspreid, zal het niet lang meer duren voor live video reportages door amateurs gemeengoed worden. De invloed die Internet uitoefent op de beeld- en meningvorming van de kudde zal daardoor alleen nog verder toenemen.

Het mag dan ook geen wonder heten dat politici dit alles met lede ogen aanzien. Via Internet kunnen namelijk niet alleen goede ideeën worden verspreid, maar ook hele slechte. Keer op keer worden dan ook pogingen gedaan om het web te censureren en foute ideeën uit te bannen. Uiteraard niet openlijk, maar ter bescherming van de kinderen, het algemeen fatsoen, het tegengaan van SPAM en meer van dat moois.

Tot nu toe met maar zeer mager resultaat. Door de vrije, ongeregelde structuur van het Web is het vrij eenvoudig Nationale regelgeving te omzeilen. En daar het web wordt gemanaged door een non-profit organisatie, Icann, gezeteld in de Verenigde Staten – waar in tegenstelling tot het grootste deel van de rest van de wereld, nog wel zoiets als Vrijheid van Meningsuiting zonder uitzonderingen bestaat – is er maar weinig wat een land kan doen om doeltreffende censuur uit te oefenen.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de EU Super Staat, met steun van ALLE LANDEN BEHALVE AMERIKA, probeert om DE CONTROLE OVER HET INTERNET TE INTERNATIONALISEREN. Lees, daar waar nu een kleine non-profit organisatie zich vrijwel volledig bezighoudt met de uitgifte van IP nummertjes, moet een internationaal gezelschap van bureaucraten komen dat zich bij conflicten kan uitspreken gebaseerd op internationale wetgeving. Dat die conflicten snel op veel meer zullen neerkomen dan het huidige gekibbel over merkenrecht e.d. hoeft geen betoog. De tijd dat een top level domein voor enkele dollars en zonder enige vorm van harde identificatie voor het grijpen ligt, zal snel voorbij zijn…

“It would be profoundly dangerous to now set up an international mechanism, controlled by governments, to take over the running of the Internet” – Carl Bildt, Sweden’s former prime minister.

“The European Union proposal would replace the current effective system with a bureaucratic government coalition. The question that must be asked is: Can such a body really be effective and efficient?” – Association for Competitive Technology (ACT)

9 REACTIES

 1. [1]
  Dit begrijp ik.
  U heeft beslist inzichten, omtrent.
  Hoewel: ik begrijp dat voor u de waarheid achterhaald is?

 2. [1]Wellicht.
  Maar zonder olifant geen porceleinkasten, die onder geen overheidsdwang zullen bezwichten.

  Snapt een kind, uitsluitend de haagse heren. Zonder spelt tussen te wrikken.

  Hoogachtend, Kim Winkelaar (Ter Aar)

 3. Maar zonder olifant geen porceleinkasten, die onder geen overheidsdwang zullen bezwichten.
  ps) De Zwaluw dient men te koesteren.
  In afwachting van verblijf ik

  Hoogachtend, Jan Molendijk (Spijkenisse)

 4. Zoals indertijd Tony Benn, overigens een zeer linkse politicus, al eens heeft gezegd. De media is van de machthebbers en het internet van het volk. Dat geeft al aan dat de politici ontzettend bang zijn voor de mening en de wil van het volk. Het tast hun machtsbasis aan.

 5. Sluiertje voor U, vreemd weer al die commotie omtrent beveiliging.
  Bang voor het, zoals Heer de Grote ook belijd.
  Motie: Bundelt & laat niet verwelken.
  Geachte Karel de Grote,
  Inderdaad (wederom)

  Hoe iedereen het begeerd is de kracht.
  & daarom, (rest mag duidelijk zijn)

  Hoogachtend, Jan Molendijk (Spijkenisse)

 6. ad9fdf337857c85cf4b492a0b8296542<a href="http://giocodownloadps1.3rv…"> giocodownloadps1.3rvfj3v.info </a> http://altoparlanti51creati… <a href="http://taorminahotelcentro…."> taorminahotelcentro.k9r823.info </a> <a href="http://posateargentoposacen…"> posateargentoposacenere.j90v3rvc.info </a> http://ragazzoscanno.3rvfj3… <a href="http://tourscozia.fj94rf3.i…"> tourscozia.fj94rf3.info </a> <a href="http://scopatetransex.eiwfr…"> scopatetransex.eiwfr4.info </a> http://recuperodatosupporto… <a href="http://assicurazioneroletto…"> assicurazioneroletto.c3riv3r.info </a> <a href="http://bibadivano.j90v3rvc…."> bibadivano.j90v3rvc.info </a> http://aziendacameretta.kjv… <a href="http://eserciziocorpolibero…"> eserciziocorpolibero.k39efc3.info </a> <a href="http://bollibri.5fg83rh.info/"> bollibri.5fg83rh.info </a> http://bricocenter.c30ec3c…. <a href="http://terapiaalcolismo.c3r…"> terapiaalcolismo.c3riv3r.info </a> <a href="http://pratopamelagratis.kc…"> pratopamelagratis.kc9r32jv.info </a> http://coperturacolombe.k39… <a href="http://gestioneseparatainps…"> gestioneseparatainps.vj498v4.info </a> <a href="http://ricettacrostatamela…."> ricettacrostatamela.kjvg40.info </a> http://autonoleggiozevio.ei… <a href="http://collaumberto.3rvfj3v…"> collaumberto.3rvfj3v.info </a> <a href="http://scaffaleufficio.z3kr…"> scaffaleufficio.z3krc92.info </a> http://hotelvieste.k9r823.i… <a href="http://coperturainmetallo.k…"> coperturainmetallo.kc93rc3.info </a>

Comments are closed.