Kandidaat: Ben Bot (CDA) Minister van Buitenlandse Zaken.

Nominatie: “Ach, je hoeft je niets van de kiezer aan te trekken, over 10 jaar denken ze weer iets heel anders!”

Toelichting: We hadden de afgelopen week weer zoveel potentiële kandidaten dat het weer moeilijk was om te kiezen wie de Award nu verdiende. Maar de bekentenis dat een politicus zich niets van de kiezer hoeft aan te trekken, was zo eerlijk, dat we niet om Ben heen kunnen.

Pers en concurrerende politici zagen overigens het belang van dit punt niet zo erg in. Die vielen wel met volle kracht over de bekentenis van Ben dat de oorlog in Irak eigenlijk niet helemaal zo lekker zit. Ben vindt dat deze oorlog gestart is om onjuiste redenen. De massavernietigingswapens zijn nooit gevonden!
Later zijn er allerlei andere redenen angevoerd.
Eerder hebben we hier op de Vrijspreker ons afgevraagd deze oorlog niet de meest stomme beslissing van de 21 eeuw zal blijken te zijn.

Jan Peter, het vriendje van Ben, kwam meteen met de verklaring dat Ben dit had gezegd als “Persoon” en niet als lid van het kabinet.
Dat betekent, dat Ben (en al die anderen) een gespleten persoonlijkheid is. Hij is of Ben, of Minister. Of er is tussen die beiden een overeenstemming. Niet dus in het geval Irak. Ben vindt het fout, de Minister vindt het goed. En u mag er over denken wat u wil, maar wat “de minister” vindt, dat gebeurt.

Ben is een raspoliticus. Hij is geen normaal mens. Hij schijnt goed te kunnen leven met die gespleten persoonlijkheid. Jammer dat dit gepaard gaat met een minachting voor de rest van ons. Niets van de kiezers aantrekken, over 10 jaar denken ze weer iets heel anders!

Ben is als Minister van Buitenlandse Zaken ook een van de meest verantwoordelijken voor het verkopen van Nederland aan de EU. Zijn houding bij het recente referendum, en het aanbevelen daarvan, zijn mede argumenten voor zijn benoeming tot Politicus van de Week.
Een Award die Ben met lof verdient.

4 REACTIES

  1. Botte Ben is vooral ook geschikt door die gluiperige blik in zijn ogen, dat maakt zijn portret erg fotogeniek.
    Hij vind dus blijkbaar dat zijn privemening superieur is aan meningen van andere mensen. Misschien is er straks nog een leuke functie voor hem beschikbaar in het kabinet van Kim Jong Il in Noord Korea, hij zal het vast leuk vinden daar.

  2. [1] Dat heeft hij wellicht overgehouden aan die lange tijd die hij in Brussel heeft gezeten, want daar werd de dictatuur alvast voorgesmeed.

  3. Ben Bot…………………
    Mijn vingers jeuken ………..

    voor die BOTTE bijl……

Comments are closed.