In de overheid is een titanenstrijd uitgebroken. Het kabinet en het parlement liggen op ramkoers. Een kabinetscrisis is niet uitgesloten.

150 parlementariërs onder aanvoerder Maxime Verhagen vechten tegen een 30-tal bewindslieden onder aanvoering van Gerrit Zalm over het wel of niet vergoeden van 10 cent per week voor gestegen kosten.
Tot diep in de nacht duurde de strijd gisteren. Gerrit dreigde met een kabinetscrisis en Maxime pareerde dat als poker. Het gevecht eindigde onbeslist.

Het volk zit in spanning, want het kan die 10 cent goed gebruiken. Als je die elke week op zij legt, kun je na anderhalve maand een pakje kauwgum kopen!

Het kabinet heeft zich teruggetrokken en zal vrijdag hergroeperen en in afzondering proberen met een compromis te komen dat klinkt alsof beide partijen gewonnen hebben.

Ondertussen moeten wij allemaal misschien nog twee weken (dan zijn er debatten en stemming over de begroting van Sociale Zaken) in de stress zitten afwachten.

8 REACTIES

 1. tsja, hoofd- en bijzaken zijn voor politici altijd al moeilijk geweest om te bevatten.
  Wel even er tussendoor een JSF, HSL etc project er door jassen, maar voor 10c een kabinetscrisis afroepen? en dagen vergaderen.
  De inflatie correctie op je aangifte kan dit bedrag achter de komma nnog niet eens aan!

 2. Egotripperij & pr-acties. Verhagen die integer wil overkomen & Zalm die integer wil overkomen. Van ‘dit kabinet pakt de problemen snoeihard aan’ tot ‘als er ruimte is, komen wij de burger tegemoet’. Waarschijnlijk allemaal erg spannend rondom het Binnenhof. Nederland houdt zich met andere problemen bezig dan dit toneelstukje.

 3. Kleine correctie, ¤50,- is bij mij nog altijd een hele Euro per week.

  Maar het mooiste van dit hele gebeuren is natuurlijk het linkse blok. Diegenen die zo nodig een Ecotax wilden hebben op stroom, want dure stroom was zo goed voor het milieu. Diezelfde partijen willen nu compensatie bieden voor de burger, omdat de stroom zo duur is.

  Stelletje minkukels, schaf gewoon die Ecotax af, dan is het probleem opgelost.

  De staat kan natuurlijk ook het aardgas aan haar burgers voor dezelfde prijs verkopen als aan de internationale afnemers.

 4. [3] Kim, dat is precies wat ik dacht toen ik het las. Die schandalige ecotax verdubbelt je elekticiteit- en gasrekening. En er is uiteraard ook nog BTW op je energienota te vinden. De staat graait met klauwen waar geen licht door kan. Daar kan je niet tegenop spaarlampen. Dit schaamteloos pedante toneelstukje heeft alles te maken met de komende gemeenteraadsverkiezingen want het ‘kost’ ze dus niks. Een hoop vals gedoe om uw zelfbetaalde sigaartje.

 5. Met al dat extra vergaderen zijn de kosten van het 10-cent-per-week-vraagstuk al lang overschreden

 6. Simpelweg gezegd zijn dit niet meer dan de zeer ouderwetse brood en spelen …

  Het houdt het volk bezig en zij (de regenten) hoeven zich verder lekker niet met de echte problemen in dit land bezig te houden

 7. [3] "Kleine correctie, ¤50,- is bij mij nog altijd een hele Euro per week."

  Ja, Kim, bijna juist.
  Maar het gaat niet om 50 maar om 35 euro per jaar en dat zou inderdaad een pietsie hoger uitkomen 3500/365 = bijna 10 cent per DAG. Dus nog geen 3 kwartjes (euro) per week.

Comments are closed.