Op de al-Ahzar Universiteit in Cairo is volgens Der Spiegel een debat uitgebroken tussen godsdienstprofessoren:
“Moeten moslims hun kleren aanhouden als ze seks hebben?”

Hoe moslimvrouwen in het openbaar gekleed moeten zijn, is behoorlijk bekend. Maar hoe zit dat als ze privé zijn?
Dr. Rashad Khalil, een expert in Islamitische wetten (Sharia) zegt dat als getrouwden het naakt doen, dat ze dan het risico lopen hun huwelijk ongeldig te maken.
Onzin, zeggen andere collega’s van hem. “Getrouwde stellen mogen elkaar gerust zien, tenminste als ze maar niet hun ogen laten dwalen beneden de navel.”

Religieuze leiders gebruiken dit soort voorschriften om mensen een schuldgevoel te geven en daardoor macht over hen te hebben.
De Staat doet dit via (dreigen met) geweld, de Kerk via voorspiegelen van angsten en beloningen na de dood.

21 REACTIES

 1. "Getrouwde stellen mogen elkaar gerust zien, tenminste als ze maar niet hun ogen laten dwalen beneden de navel."

  Beffen en pijpen met ogen dicht dus!

 2. Waar al die kindjes dan vandaan komen lijkt wel volstrekt onbegrijpelijk?
  Ik denk dat velen zich weinig van aantrekken van wat die Imam zegt.

 3. George Orwell merkte het al op in "1984". Het taboe verklaren van iets natuurlijks en zeer prettigs als sex kweekt frustratie en daarmee ontvankelijkheid voor een "hogere macht". Kerken en overheden hebben dit door de eeuwen heen heel goed begrepen. Ik weet dat katholieken en gereformeerden elkaar ook niet naakt mochten zien, en zelfs speciale pyama’s of lakens met gaten hadden om voor het nageslacht te zorgen.

 4. Dat is inderdaad de staat ten voeten uit: kijken wat normaal is en dat dan onwettelijk verklaren om op een kunstmatige manier zoveel mogelijk overtreders te krijgen tegen wie streng moet worden opgetreden.
  In dit geval een godsdienst zei ik bijna – maar nee – de islam is eerder een rechtssysteem dan een godsdienst.

 5. Ik leer hier veel: al die kerkelijke leiders zijn eigenlijk vuige machtswellustelingen, die sterke leugens hebben bedacht om ons arme leken eronder te houden.
  Al die gestorven martelaars, de geplaagde profeten, de discipelen, de verachte en vernederde christenen en joden, allemaal belust op macht over ons.
  Dit riepen de bevrijde pubers van het hippie-tijdperk ook al.
  Van de islamlakens naar de kerkelijke en joodse bijbelse ‘leugens’ ter bevrediging van de machtswellust: grote stappen, wel erg snel thuis.
  Oftewel, hoe serieus is dit allemaal nog te nemen?

 6. Beek, ik vind dat niet hoor.
  Echtelieden die elkaar niet naakt mogen zien, dat is écht ziekelijk, niet verzonnen. Katholieken vonden dat vroeger ook. Maar bijbel, geloof en religie zijn eerder slachtoffer geworden van machtswellustelingen die kerken als vehikels voor hun lust hebben gebruikt dan dat ze zelf uitgevonden zijn hiervoor. Als agnost erken ik de waarde van het christendom en het is zelfs zo dat er een bijzondere band is tussen christendom en vrijheid. Zonder Christenheid geen vrijheid.
  http://www.fff.org/issues/c

 7. [3] Maar geeft dat niet juist aan hoe bang mensen voor machthebbers zijn?
  Denken dat er niets van klopt en daarvoor niet kunnen opkomen.
  Dat geeft toch aan hoe vuil de machthebbers zijn. Hoeveel frustaties zij in het leven brengen van de normale burgers.

  Dit geeft ook aan trouwens dat een trots en verstandig volk dat gedrag eigenlijk niet lang kan tolereren. Op het moment dat je dit door hebt, moet dat toch meteen aan je beginnen te vreten.

 8. Tja, met een blinddoek kan ook spannend zijn.

  Als ze maar geen camera’s in m’n slaapkamer gaan ophangen om te controleren of ik het wel goed doe.

 9. Ik hoorde ook van een discussie op de Egyptische tv tussen religieuze lijders (geen misspelling hoor!), dat getrouwde vrouwen vreemde mannen de borst moeten geven, want dan kunnen ze geen sex met elkaar hebben, omdat dat een moeder-kind band schept. Waar deze mensen al niet aan denken.

 10. Volgens Koranwetten kan een man rustig naar de hoeren als hij maar ‘een uurtje getrouwd is met haar’. Dergelijk creatief gedrag valt helaas in de islamitische wetenschap niet waar te nemen want in de afgelopen 600 jaar is daar geen een wetenschappelijke of technologische uitvinding van belang geweest.

 11. [13] Aad,

  Nou in Pakistan hebben ze anders wel
  een atoombom gemaakt…als dat geen technologisch hoogstandje is….

  hee wacht es ff : die technologie heeft ene Dr Khan in Nederland (zonder veel tegenwerking) komen jatten…

  misschien toch geen goed voorbeeld.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 12. [12] Wim,

  Bizar verhaal.

  Al even vreemd als het verhaal van die
  ayatollah Khomeiny met z’n richtlijnen
  dat een gelovige een geit mag neu****
  als ie zich vervolgens maar ritueel reinigt.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 13. [15] Een geitenn******sgeloof? Zou Theo van Gogh toch gelijk hebben gehad? In ieder geval zijn het wel perverselingen.

 14. Naakt of bedekt? Zal mij een worst zijn. Moslims moeten juist helemaal niet aan seks doen. Vermeerdering is een slecht teken, zeer zeker bij de moslims in Nederland

 15. [17]

  naak of bedekt we zullen altijd voortleven of je het nu wil of niet
  knoop dat maar tussen je oren Fredriks

 16. [18]
  Doet me denken aan kakkerlakken, die kunnen straling weerstaan. Toch ken ik in iedergeval één stuks die niet tegen een maatje 48 op kan, dus soms moet je gewoon de juiste methode zoeken..

  Knoop ze, zou ik zeggen.

 17. mijn menig over naakt vrijen ik zie daar niets verkeert in tenslotte toon je je enkel aan je aan man daar kan niks verkeert aan zijn daarom is het ook je man das nog altijd prive het gebeurd alleen onder julie de buite wereld heeft er niets mee te maken

 18. Ik heb in de koran gelezen, dat moslima’s wel recht hebben om hun lust te tonen aan hun partner (man). Ze mogen alles doen rondom het sexgebied, behalve Anaal.

  Pijpen & Beffen mag ook, maar het word alleen afgeraden. De imaan kan ook fouten maken, mensen moeten zich niet te veel aan trekken van wat mensen zeggen. Doe gewoon wat goed is voor je gevoel"

Comments are closed.