Het is net als bij andere overheden

De EU is aan kiezers verkocht met het motto van “samenwerken” en de “grenzen wegvagen” en “solidariteit”. Allemaal één! Allemaal solidair in Europa. Samen op naar de collectieve welvaart!

Als er al één taak voor de EU zou zijn, dan zou dat op de eerste plaats zijn het wegvagen van grenzen. Er aan werken dat iedere Nederlander, waar ook in Europa zijn beroep zou mogen uitoefenen. Op naar een Vrije Markt. En dat hetzelfde ook geldt voor het vrij maken van de “Poolse loodgieter”.

Maar dat verwezenlijken gaat oh zo langzaam! Met het verhandelen van goederen zijn we ondertussen wel wat opgeschoten.
Maar nu speelt al maandenlang het vrij maken van barrières voor “diensten”. En dan komen de vakbonden in opstand.
In het voorstel van de EU, de “Bolkestein-richtlijn”, zaten een paar goede punten om die vrije markt te bevorderen. Maar het lukt de jongens en meisjes in Brussel niet om dat in te voeren.
Na veel onderhandelen is die richtlijn nu al zo verdund, dat ze misschien wel wordt ingevoerd, maar praktisch geen positief resultaat meer kan opleveren.

De vakbonden hebben 40.000 mensen georganiseerd om in Straatsburg voor het EuroParlementsgebouw te demonstreren tegen deze Richtlijn. Aangezien Parlementariërs niets anders kunnen dan toegeven aan hun kiezers (hun eigen pluche), zal er dus wel iets worden “aangenomen en ingevoerd” dat geen vis en geen vlees is. Maar iedereen zal van de daken schreeuwen dat hij gewonnen heeft! Let maar op na donderdag!!

Natuurlijk is het lullig als een westerse arbeider en zijn werkgever aan allerlei regels en lasten gebonden zijn waar de concurrent uit Polen (of Kongo) zich niet aan hoeft te houden. Het is daardoor onmogelijk om “eerlijk” te concurreren.
Om dit op te lossen hoef je echter niet de Pool óók al die lasten op te leggen. Want dat is kennelijk de enige oplossing waaraan vakbonden en dergelijke denken.
Een betere oplossing is om de Nederlandse arbeider (en zijn werkgever) van zijn lasten te bevrijden! Zodat ze gewoon eerlijk kunnen concurreren!

1 REACTIE

  1. Precies Hub. Bij uitstek een prachtige gelegenheid om directe belastingen te verlagen. Zou Wilders dat durven aanzwengelen ?

Comments are closed.