Zonder dat iemand van haar collega-politici er iets van wist, heeft Ayaan op 9 februari in Berlijn op persoonlijke titel een internationale persconferentie gegeven. Ze ging in de aanval tegen de bedreiging van de vrije meningsuiting door de moslimwereld. Ze klaagde de lafhartige houding van de politieke leiders aan. Ze noemde het beschamend, dat Europese leiders niet pal achter de Denen en de Deense Premier Rasmussen gingen staan.

Ze eiste het recht op om te beledigen. Ze viel de profeet Mohammed aan, die volgens de Koran “vrouwen wil laten stenigen” en mensen straffen door hen “de handen af te hakken”. De persconferentie duurde ruim een uur.

Desgevraagd reageerde een buitenlandse journalist, dat hij haar optreden erg “boeiend” vond. Maar VVD-LEIDER Jozias Van Aartsen ging er schielijk van door, toen hij door een NOS-journalist om commentaar gevraagd werd.

Ayaan heeft tot dusver voor de verdediging van dit subcontinent tegen de oprukkende islam veel meer gedaan dan het hele Europese politieke zooitje bij elkaar, dat sinds de oliecrisis van 1973 achterover leunend gemene zaak maakt met Arabische leiders en aanstuurt op een Europees-Arabisch kalifaat.

Ayaans bewonderenswaardige optreden kan niet voldoende gewaardeerd en het belang ervan kan niet voldoende ondersteund worden. Of deze VREEDZAME actie van Ayaan weerklank zal vinden of dat zij wegens deze buitengewoon dappere move verguisd zal worden, zal afhangen van de reactie van de internationale “vrije pers”. De Westerse pers laat zich immers steeds verder muilkorven.
-De Europese pers laat zich dit welgevallen en wordt steeds ongeloofwaardiger door het bureaucratische politieke systeem en door de militaire inspanningen van de NATO in het Midden-Oosten.
-De Amerikaanse pers wordt door directe en indirecte gewelddadige interventies van de Amerikaanse regering in zowel het buitenland als het binnenland steeds voorzichtiger en past massaal systematische zelfcensuur toe.

Tot dusver (7.00 u.) heb ik -behalve op haar weblog- nog geen enkel bericht ervan op het internet aangetroffen.

Zie:
www.ayaanhirsiali.web-log.nl/

31 REACTIES

Comments are closed.