Nieuwsbrief van de regering:” Minister De Geus (SZW) verwacht dat het gebruik van kinderopvang dit jaar toeneemt door het extra geld dat het kabinet hiervoor uittrekt.”
Aart Jan de Geus slaagt summa cum laude voor economie.

Hij heeft begrepen dat het gebruik van kinderopvang toeneemt, als de regering daar meer gepikt belastinggeld tegenaan smijt! De kinderopvang wordt daardoor goedkoper, en meer mensen kunnen het zich permitteren.

Hoe meer geld ze daarvoor pikken van mensen die het geproduceerd hebben, hoe goedkoper en hoe meer gebruik.
Dit kan zelfs zover doorgaan dat ouders die hun kinderen sturen helemaal niets meer hoeven te betalen, ja, zelfs ervoor betaald worden als ze kinderen leveren.

Aart Jan heeft daar wel twee rapporten voor nodig gehad. (van het bureau Vyvoj en het Sociaal Cultureel Planbureau).
We zullen u niet belasten met het pseudo-wetenschappelijke getut in die rapporten, maar u alleen een indruk geven door:”
“Gebruik opvang
Uit het Vyvoy-onderzoek blijkt dat 85% van de ouders na invoering van de Wet kinderopvang in 2005 evenveel van de formele opvang gebruikmaakte als daarvoor. 7,5% maakte minder gebruik en 6% stopte het gebruik. 1,4% van de ouders maakte meer gebruik van de opvang. Daarbij werden de kosten van kinderopvang het meest als reden voor wijzigingen genoemd.

Vooral ouders met lagere inkomens maken meer gebruik van de opvang. Voor hen is de kinderopvang sinds de nieuwe wet goedkoper geworden. Voor mensen met midden- en hogere inkomens is de kinderopvang duurder geworden.

Het kabinet trekt dit jaar 200 miljoen euro extra uit voor kinderopvang. De Geus schrijft dat 130 miljoen euro daarvan terecht zal komen bij de ouders met midden- en hogere inkomens. Per gezin kan het voordeel oplopen tot meer dan 1000 euro per jaar. De Geus verwacht dat deze groepen in 2006 weer meer gebruik zullen maken van de kinderopvang.

Daar komt bij, schrijft De Geus, dat het herstel van de economie en de groei van de werkgelegenheid effect zal hebben op het gebruik van kinderopvang.”
Daar komt nog bij dat Aart Jan voor een goede kwaliteit wil zorgen. Daarvoor zal hij het kwaliteitstoezicht nog extra versterken. Hiervoor is 5 miljoen euro belastinggeld beschikbaar.

Mensen, wat leven we toch in een paradijs!

3 REACTIES

  1. Deze Geus is weer een mooi voorbeeld van het gegeven dat je van de academische titels en vaardigheden van de meeste mensen niet onder de indruk hoeft te zijn. Uiteindelijk komt alles neer op persoonlijke vaardigheden en die zijn -afgaande op het eindeloze geklungel- bij dit kabinet niet al te sterk ontwikkeld. En het is erg jammer dat de pluche slaven zelfs niet genoeg zelfrespect hebben om af te treden na die smadelijke nederlaag op 1 juni 2005.

  2. *kreun*…

    Nou, De Geus begrijpt in ieder geval dat het verlagen van de kosten voor een dienst leidt tot een toegenomen omzet omdat het potentieel aan afnemers groter wordt. Da’s dan wel weer positief.

    Nu moeten we alleen nog zorgen dat hij begrijpt dat je de kosten niet verlaagt door de dienst deels met belastinggeld te financieren. Uiteindelijk worden alle met belastinggeld betaalde zaken doorbelast naar Jan met de pet. Hij moet zorgen dat vrij ondernemersschap in de kinderopvang de norm wordt!

Comments are closed.