Dit besluit is an kracht sinds een januari 2006 en kan gekenmerkt worden als een klassieke knallerHet verpakkingsbesluit is van toepassing op ALLE, ook de allerkleinste bedrijven die een van de volgende vragen bevestigend beantwoorden:
01. verpakt en verkoopt u producten in Nederland?
02. importeert u verpakte producten, grondstoffen of onderdelen?
03. brengt u een verpakt product onder uw merknaam op de markt ?
04. verstrekt u uw klanten een draagtas, een zakje of doosje ( last minute verpakking?)
05. produceert u draagtasjes, zakjes of doosjes ?

Het besluit verpakkingen verplicht ieder bedrijf 70 procent van al zijn verpakkingen gescheiden in te zamelen en te recyclen.
Jaarlijks moet U een opgave doen en een nog vast te stellen dwangbijdrage storten.
U moet een sluitende administratie voeren over al het verpakkingsmateriaal dat u binnenkrijgt, weggooit en weggeeft.
Als U niet aangesloten bent bij Nedvang en geen mededeling indient bij VROM, bent U in overtreding. Bij overtreding loopt u het risico van een boete en een dwangsom.
Voor de mededeling bestaat een standaardformulier (dat onleesbaar is).
U kunt u bij www.nedvang.nl aanmelden.
Hugo van Reijen
———————————————
Red: zie ook https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=3699

7 REACTIES

 1. [1] Teneinde van deze grappen verschoond te blijven, vertrok ik in 1985 uit Nederland. Ik kan dus helaas niet meedoen.

 2. Ik heb een week later de "excuusbrief" ook al ontvangen: blijkbaar kregen ze zelf ook in de gaten dat dit besluit voor kleine zelfstandigen absurd is.

  Nu komt er overleg tussen VROM en "branchevertegenwoordigers", dus ik ben benieuwd wat ze er nu weer van gaan maken.

 3. Bewust veel artikelen produceren inclusief verpakkingen (ziet door de bomen het bos niet meer) in supermarkten en de consumenten maar dubbel en dubbel betalen en geloof me het wordt nog veel erger, de centjes moeten toch ergens vandaan komen om alle ambtenaren te betalen, die dit onder andere weer controleren. Vind het overigings niet zo vreemd dat veel mensen gaan emigreren, hier wordt een normaal mens toch stapelgek van.

 4. Ja Brigitte,dat is ook zo. Ik heb ook al de excuus- en/of uitstelbrief al gekregen. Maar ik zit me iedere maand op te winden dat ik de maandomzet (afgerond op l000tallen (is dus afgerond op 2200 gulden)moet doorgeven. Vorig jaar gooide ik al die brieven in de kachel,maar toen kreeg ik dreigbrieven dat er een Wet op de Statitiek is ingesteld in 2002,nu was het dus meteen verplicht op straffe van.Zogenaamd was het anoniem, maar het was toch genummerd dat formuliermdus ze weten wie je bent.Misschien schreven te veel mensen hatelijke opmerkingen op het papier,ik kon het ook nooit laten,liefst bijbelteksten of een middeleeuwse vloek: get the smallpox.Toen ze dat kennelijk beu waren, kregen we het bevel om dit voortaan elektronisch te doen. Hoezo anoniem dus,ze verschijnen met een dwingend bevel op je computer.Invullen! Afronden op 2200 gulden.Maar dit klopt achteraf toch niet met je belastinggegevens.Is dit weer een nieuw soort controle?I am desperate. Anne

 5. [5]
  Een WET op de statistiek??????
  Wat een stelletje smerige huichelaars!
  Onlangs schreef iemand hier dat we hier nog geen KGB hadden, i.t.t. de USSR.
  Ik denk dat de FIOD er echter dicht in de buurt komt.
  Je kunt mensen ook het leven onmogelijk maken zonder concentratiekampen: de computertechnologie is hier ook zeer effectief, en het lijkt nog beschaafd ook, dat uitpersen en wurgen van ondernemers.

 6. Ja Beek en ik snap niet hoe dat allemaal maar stilzwijgend kan worden ingevoerd, heeft die kamer daar zo maar even haar fiat aan gegeven en waarom komen niet alle ondernemers in het geweer om te protesteren. En dat afronden op l000 euro,of je een emmer leeg giet.Had de gulden nog bestaan,maar nu gaat het om 2200 gulden,ik kan er met mijn verstand niet bij.
  In het eind der dagen zullen de mensen mat worden, staat er ergens in het Mattheus Evangelie.
  De Stem via Lorbeer waartschuwt dat de leiders in het westen zullen moeten veranderen in leeuwen van wijsheid,maar voorziet dat de mensen wetten zullen worden opgelegd,die de burgers niet meer na kunnen komen,dat is dus het tegendeel van wijsheid.
  Rm wat hoor je, Zalm heeft weer l3 miljard meer via de belastingdienst uit ons geperst.

  Ik leg de schuld langzamerhand bijn de burgers.We hoeven alleen maar geweldloos op te staan en via de grote wegen als voetgangers op te trekken naar Den Haag,niet vijfhonderdduizend of zo maar een paar miljoen.Nog gezond ook zo’n wandeling, elkaar helpend en ons brood delend.Het mooie weer komt aan. Sta op en wandel,Nederlanders.

  Anne

Comments are closed.