april 2006. “De mislukte integratie van Moslims in Europa vormt een bedreiging voor de veiligheid van de VS.” Dit zei de staatssecretaris van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken Daniel Fried onlangs tegen een Senaatscommissie.

Fried zei, dat werkloosheid, discriminatie en gebrek aan integratie onder Europese Moslim- gemeenschappen een gehoor voor extremistische boodschappen had gecreeerd, aldus Reuters.
Hij voegde eraan toe, dat verreikende wetten op gebied van vrije meningsuiting radicale elementen hielp om anti-democratische ideologieen te verspreiden.

Voeg hierbij het zwaar negatieve en verwrongen beeld over de Buitenlandse Politiek van de VS onder West-Europese Moslimgemeenschappen en de betrekkelijk grote bewegingsvrijheid over de Atlantische Oceaan en je hebt een bijzonder gevaarlijke mix.
Sommige militante Moslimgroepen zijn direct gelieerd aan Osama Bin Laden’s Al Qaeda netwerk en daaraan geassocieerde groepen zoals Abu Masab, Al Zarqawi’s volgelingen in Irak of de Noord-Afrikaanse Groep Salafisten voor Prediking van Geweld.

Zijn collega de coordinator voor contraterrorisme Henry Crumpton zei: het is bekend, dat de terroristische cel, die de 9/11 aanvallen uitvoerde veel planning vanuit Europa organiseerden.
`Vijf jaar later en ondanks grote successen van het contraterrorisme, vormen gewelddadige Islamitische extremisten in Europa nog steeds een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS en onze bondgenoten`, aldus Crumpton.
`Sommige landen houden vol, dat terrorisme hoofdzakelijk een crimineel probleem is` concludeerde hij.

Europese reacties
Wolfgang Schauble, de Duitse Minister van Binnenlandse Zaken zei, dat staten en scholen al het mogelijke deden, maar dat ouders van immigrantenkinderen hun bijdrage moesten leveren. Uitzetting zou een geschikte maatregel kunnen zijn voor diegenen, die niet voldoen aan Europese waarden, aldus Schauble.

Na de aanvallen in Londen en Madrid, die leidden tot een stijging van anti-moslim sentimenten over het hele continent, is de integratie van immigranten in Europese samenlevingen een belangrijk issue op EU niveau.

Immigranten moeten Westerse waarden trouw beloven.
De Franse Minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy suggereerde vorige maand, dat EU- lidstaten aspirant-immigranten een ‘contract’ ter ondertekening zouden moeten voorleggen, dat van hen eist de taal van hun nieuwe land te leren en zijn sociale normen te accepteren – of anders riskeren te worden uitgezet.

Sarkozy ontving steun voor dit idee van het Verenigd Koninkrijk, van Duitsland en van de Ministers van de 6 grootste EU- landen.
Sommige Europese landen hebben echter al controlemaatregelen genomen, zoals taaltesten, strengere visum-eisen en grenscontroles.

In Denemarken moeten immigranten die komen huwen 24 jaar oud zijn. Deze maatregel is bedoeld om gedwongen huwelijken onder de grote groep Moslimimmigranten te verhinderen.

Nederland is een stap verder gegaan door toekomstige immigranten behalve een taalcursus ook een cultuurexamen te laten afleggen.
Om immigranten voor de Nederlandse liberale samenleving voor te bereiden moeten potentiële nieuwkomers een film zien die een zonnebadende topless vrouw, kussende homo’s en de ‘ghetto’s’ laten zien, die immigranten te wachten staan die het land binnenkomen.

Tot zover de compilatie van het artikel

Commentaar H.S.:
Dank zij het geheime politieke verdrag van 1974 tussen de EEG en de Arabische Liga, de zogenaamde Europees-Arabische dialoog (EAD) is dit subcontinent overspoeld met een forse groep niet ge-integreerde islamieten, die een aanzienlijke bedreiging blijken te vormen voor de Amerikaanse nationale veiligheid.
Helaas hebben we de andere Europese leiders, zoals Koning Mohammed VI van Marokko, premier Tony Bliar, Romano Prodi en premier Balkenende, in dit verband nog niet over bedreigingen van de betreffende veiligheden mogen horen spreken.
Maar hopelijk kan de Turkse Premier Erdogan, die morgen, 20 april, Nederland komt bezoeken, zijn vrienden Schauble en Sarkozy geruststellen.

Merkwaardig trouwens, dat zelfs ondanks de omdoping van dit economische verbond in 1992 bij het Verdrag van Maastricht tot de (politieke) Europese Unie de Europese bondgenoten kennelijk niet bij machte zijn, bij hun migratiebeleid, naast hun eigen bedreigde veiligheid rekening te houden met de Amerikaanse nationale veiligheid. Zou de Amerikaanse regering destijds -of überhaupt- wel op de hoogte gesteld zijn van de Europees-Arabische Dialoog ?
En veel wezenlijker nog: zouden de EU en de Lidstaten, gezien de voortdurende (zelf)moordaanslagen wel in staat en BEREID zijn HUN EIGEN BURGERS te beschermen in plaats van het nietszeggend laten ondertekenen van “contracten” of het vertonen van flutfilmpjes over de uitwassen van een decadente samenleving ?

Dan hebben we hier nog een kleine suggestie voor de gevestigde Eurocraten: Als de Turkse premier Erdogan morgen zijn zegje mag komen doen op de Erasmus Universiteit, waarom zou hem dan niet even duidelijk gemaakt worden, dat de minimale conditie om überhaupt over Turkse toetreding te MOGEN onderhandelen is, dat Istanbul onmiddellijk wordt herdoopt tot CONSTANTINOPEL ? Lijkt dat niet een adequaat plan ? We mogen toch hopen, dat we onze politici hier toch niet voor niets altijd horen praten over Europese normen en waarden: de religieus-humanistische en cultuurhistorische traditie.

Bronnen:
euobserver.com/851/21327
islaam-online
Erdogan in Rotterdam

Enkele relevante weblinks:

Klassiek-liberalisme (3); Gevaren: Islam
EU ondergang
Imam bedreigt Hirsi Ali
Strafrecht, terreurbestrijding of sharia ?
EUrabia of de sluipwegen van de Islamitische terreur
EUrabia en de vijfde colonne
De Oemma zet voet in EUrabia
Hofstadgroep is terreurorganisatie
Veiligheid en vrijheid
Haatzaaien of vrije mening
Professor Plasterk: socialistisch partij-ideoloog
Racisme neemt Deense vormen aan
Het ware verhaal achter de Deense cartoons
Rassen
Wordt Kiev of Istanbul de culturele hoofdstad van Europa ?
De Angst aan de macht
EU

© Copyright 2006, Teresa Küchler – EUobserver.
© Copyright 2006, Compilatie en commentaar: Harry Stulemeijer. Alle rechten voorbehouden.

24 REACTIES

 1. Ik hoop niet dat Marokko in de toekomst dezelfde tendens krijgt die nu Turkije ten deel valt, namelijk dat het zogenaamd in Europa zou liggen.
  Marokko is een Afrikaans land en de koning aldaar is een Afrikaans leider en zeker geen Europees leider zoals de schrijver stelt.

 2. [1]
  Egor van Elven,
  Wist je dat:
  A. Alle Marokkanen, inclusief hun kinderen en kindskinderen, nog steeds verplicht zijn een Marokkaans paspoort te hebben ?
  B. De grenzen van het expansionistische EUrabia nog steeds niet vastliggen ?
  Groet,
  Harry

 3. [2] Wat betreft A.: dat vermoeden had ik wel.

  en wat betreft B. denk ik dat de grenzen van werelddelen al lang vastliggen, Afrika houdt op bij Tanger, Europa begint bij Tarifa en Algeciras.

  De grenzen van EUrabia liggen nog niet vast, die oorlog is nog niet gewonnen! Maar dat wil niet zeggen dat Marokko nu ineens geografisch bij Europa hoort.

 4. Wat een onzin, het terrorisme heeft nog nooit zo welig getierd sinds Bush and friend er een oorlog tegen begon.
  Eerst met bommen en granaten de wereld van je gelijk overtuigen en het dan raar vinden dat mensen verhaal komen halen.
  Nou is het de schuld van de vrijheid van meningsuiting, toch wel de belangrijkste reden dat het hier leuk wonen is en daar zo slecht!

 5. [5] Ik denk niet dat het terrorisme pas sinds Bush welig tiert. Terrorisme is van alle tijden. Mensen hebben alleen een kort geheugen.

 6. [6] In NL en Duitsland bijvoorbeeld vierde het terrorisme voor het laatst hoogtij een jaar of 30 geleden. Sindsdien is het stil.

 7. [2]

  A: oho, dat weet ik maar al te goed. daarom is het plan van Wilders om onaangepaste marokanen uit te zetten ook volstrekt realistisch. het enige wat daar voor nodig is is een regering die dat ook wil en uitvoert. dan staat niets dat voornemen nog in de weg.

 8. [5]

  islamitisch terrorisme bestaat al zolang de islam bestaat. sterker, de islam IS een definitie van terrorisme.
  het enige wat je kunt doen om islamitisch terrorisme van je af te houden is of moslim worden of moslims gehoorzamen, of vernietigen en laten weten dat er niet met jou te spotten valt.

  dat laatste is dus het tegenovergestelde van wat onze kruipende dhimmihonden van euro-‘leiders’ nu doen.

 9. 30 jaar stil ahum, zegt ETA, badermeinhof, IRA je iets??
  Laat die vlasbaarden lekker in hun zandbak spelen en wij ons wat meer druk maken om onszelf.
  Want die cowboy in de untited mistakes trekt wel wat veel negatieve aandacht de laatste tijd en voorlopig heb ik meer last van maatregelen tegen het terrorisme dan van het terrorisme zelf.
  Dat hier in het westen veel aardigere en betere mensen wonen als de rest van de wereld dat geloof je toch zelf niet!?

 10. [8]
  Vlad Tepes,
  Maar dan moet Wilders c.s. wel de kans krijgen en niet door een collectivistisch besmette omhoog gevallen als Black Lady verklede comedienne beentje gelicht worden.
  Groet, Harry

 11. [10]

  ach, ik weet het niet hoor.

  ondanks dat ik een groot deel van NL erg lamzakkerig vind, vind ik het toch aardiger dan de pakweg doorsnee afghaan wiens norm het is dat z’n vrouwelijke land- en geloofs-(en misschien wel allemaal) genoten hun smoel dicht moeten houden en slechts dienen om kinderen – liefst zonen – te baren. er bestaan nog meer van dit soort bevolkingen wereldwijd, met name in de islamitische hoek. dus gemiddeld genomen vind ik die toch ‘wat minder aardig’ dan die uit verlichte gebieden der aarde.

 12. [11]

  ja, willen we dit soort maatregelen gerealiseerd zien dan dienen zoveel mogelijk stemgerechtigden op Wilders te stemmen.

  begrijp me goed, ik vind dat stemmen enzo niet ideaal. daar ben ik de afgelopen 15 jaar wel achter gekomen. vooralsnog heb je geen keus iets te veranderen zonder de beschikbare mechanismen te gebruiken. bovendien is dhr. Wilders de énige – echt de enige -die werkelijk totaal andere taal bezigt dan de gehele rest van de TK. en die taal bevalt mij grotendeels wel. om ook maar iets daarvan waar te kunnen maken of tenminste het beleid ietsje in die richting te pushen heeft hij steun nodig. in z’n eentje kan hij het niet.

 13. [12] Ach mijn vrienden zijn het ook niet, maar dat zal vice versa hetzelfde zijn en daarom vind ik dat ze zich hier aan moeten passen, maar dat ze het in hun eigen sahara lekker zelf moeten uitzoeken.
  Ondertussen wordt ik de hele tijd door Den Haag om de oren geslagen met die tulbanden om op die manier er allerlij nare regeltjes door te drukken (identificatie plicht enz.).
  Als er 1 is waar voor de heren politici (Kamp, van Baalen en consorte) hun mooie rose aars voor opsteken is het dat lichtend voorbeeld uit het land van de onbegrensde stupditeiten, die ons allemaal model gristen wil maken.
  Je weet wel alle fucks wegpiepen op tv en vervolgens wapentuig in de supermarkt verkopen, zodat de kids met wat dope achter de kiezen in een gekke bui de school uit kunnen moorden.
  Lekker verlicht die gebieden.

 14. [14]

  dat voorbeeld is echter geen regel maar uitzondering (die wel té vaak voorkomt). de voorbeelden die ik schetste zijn géén uitzondering maar de norm, en dat is toch een verschil.

  verder ben ik het met je eens dat het wederzijds wel geldt. dus ik vind dat zulke primitieve lui hier niet eens rónd zouden mogen lopen, laat staan wonen.

  gewoon daar blijven en het piekfijn uitzoeken, doen wij dat ook hier. hebben we al die maatregelen ook niet ‘nodig’. die verraders maken van een nood een deugd en grijpen hun kans om de overheidsdwangbuis nog strakker aan te trekken. de bevolking bestaande uit grotendeels lamzakken vindt het allemaal prima zolang ze maar niet aan hun pathetic pre-pensioentje en hypotheekaftrek (die ze zelf betalen) komen.

 15. [2] Wellicht dat wij voor de politiek (vanuit hun ogen gezien) het makkelijker kunnen maken en alvast wat voorwaarden kunnen bedenken.
  Ik stel alvast de eerste voorwaarde voor, een echte inkopper: er moeten islamieten wonen.

 16. [1] Waarom mag Marokko niet bij de EU komen?
  Heel graag zelfs. Maar eerst Turkije en eventueel bv Irak en Syrie.
  Ik denk dat het Europa ten goede koimt als er ook moslimlanden worden toegelaten tot europa, misschien dat jullie dan meer respect voor ons krijgen.

 17. [17] Misschien moet Nederland maar gewoon z’n kandidatuur indienen bij de
  Arabische Liga ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

 18. [17]
  Achmed limburg,
  Wat zullen we nou hebben ? Twee keer lid van dezelfde club ? (Betekent ook twee keer zoveel belasting betalen, Achmed.)
  Marokko is toch al lid van EUrabia ? Mohammed VI vertelt toch al, wie hier Marokkaan zijn ? Diegenen die hier geboren zijn uit Marokkaanse ouders hebben toch verplicht twee paspoorten ?
  En waarom noem je speciaal Irak en Syrie ? Waarom niet eerst Soedan en Saoedi Arabie ? Ook allemaal goeie vriendjes van Solana.
  En wat respect betreft heb je misschien wel een punt: eerst komt het zelfrespect, daarna zien we wel weer verder.

 19. Meh. :/ Die Fried moet stoppen met targets zoeken. En EUrabia klinkt zo gek nog niet. Als we maar onze belangrijkste wetten houden. Met gelijke rechten voor man vrouw ongeacht seksuele geaardheid voorop. De rest komt wel goed.

 20. [20] Reint,
  Ter info: EUrabia is een kalifaat. In een kalifaat heerst de sharia, die -niet toevallig- "gepropageerd" wordt door de WRR.

 21. [21] Tja, ik ging uit van EUrabia als een symbioses(eerste gebruik van de term). Invoering an de sharia als geheel past daar natuurlijk niet in. Dat de discussie nu hierop is blijven steken en EUrabia als kalifaat afgedaan wordt(Bat Ye’or’s gebruik van de term) betekent niet dat ik het originele uitgangspunt best aantrekkelijk vind klinken.

 22. [22]
  Reint,
  "dat…EUrabia als kalifaat afgedaan wordt(Bat Ye’or’s gebruik van de term) betekent niet dat ik het originele uitgangspunt best aantrekkelijk vind klinken."

  Hoezo ? Vind je "het originele uitgangspunt" (welk ?) nu ineens NIET "best aantrekkelijk klinken" dan ?

 23. [20]

  dat vindt jij nog niet zo gek klinken?

  op welke planeet precies?

  die waar jij vandaan komt zeker?

Comments are closed.