I read the news today, oh boy….* Onze economie is weer aan het BOOMEN! Jawel, het Centraal Bureau voor de Statistiek zegt het zelf! En niet alleen het CBS, ook Nout Wellink van Den Nederlansche Banck zegt het. Alle seinen staan op groen. Er zijn 85.000 banen bijgekomen en de Nederlandse economie is met 2,9% gegroeid. Joepie!

De Goed Nieuws Show die de veroorzakers van alle economische ellende (alle politici en al het tuig dat voor ze werkt) constant denken te moeten opvoeren begint onderhand groteske vormen aan te nemen. Iedere maand hetzelfde liedje: “het gaat goed!”, “de consument krijgt weer vertrouwen en laat de eurootjes rollen”, “het producentenvertrouwen is weer gestegen”, “de inflatie is minder dan 2%”. Maand in maand uit, onder het motto: als je het maar vaak genoeg zegt, dan geloven de mensen het wel.

Want terwijl de economie volgens de cijfergoochelaars met 2,9% groeit, worden uw en mijn Euries ieder jaar 10% minder waard! Daar valt niet tegen op te groeien! Nout W., ’s lands grootste valsmunter, drukt samen met zijn partners in crime van de ECB zoveel geld bij om de volledig door socialistische heilstaat-principes vastgelopen economie te reanimeren, dat wij aan de vooravond staan van hyperinflatie. Ondanks dat gaat de Goed Nieuws Show gewoon door…

Nout W. vond al wel, dat de prijzen voor grondstoffen de laatste tijd nogal gestegen waren. “Niet alleen olie, maar alle grondstoffen”, aldus deze heldere geest. Maar verder gaat alles crescendo!

Nout W. en zijn kornuiten doen me een beetje denken aan het bandje dat op de Titanic speelde. U doet er goed aan, zelf alvast op zoek te gaan naar een reddingsboot.

15 REACTIES

 1. Weet je wat mij zo dwars zit?
  Dat we op alles dubbel belasting betalen.
  Van je salaris gaat al een zwikkie belasting af wat al diefstal is. Maar als je boodschappen doet of spullen koopt betaal je nog een keer BTW erover per onderdeel. Dus je betaald dubbel.

  Zullen we die bril van Balkenende door ze schedel slaan?

 2. Het eerste wat me opviel aan dit artikel is de prachtige Beatles referentie! Dat soort grapjes vindt ik prachtig. 🙂

  Na het artikel gelezen te hebben ben ik nog enthousiaster. Geweldig en de vinger precies op de gevoelige plek gelegd.

  Met betrekking tot inflatie, hier een goed artikel van objectivist en econoom George Reisman:

  http://georgereisman.com/bl

 3. De economische ‘groei’ komt hoofdzakelijk op conto van extra import/doorvoer van in China en India geproduceerde massagoederen. Simpele containeroverslag dus. Verder nog een 3% hogere consumentenbesteding en that’s it.
  Geen nieuws om juichend omhoog te gaan maar als je het maar vaag genoeg brengt, kan je het volk weer een tevreden gevoel geven. Dit zal het zoet zijn wat Balkenende bedoelt?

 4. Met in totaal zo’n 400.000 (officiele) werklozen en een werkgelegenheidsgroei van 85.0000 per kwartaal, zijn we aan het eind van het jaar in een situatie van volledige werkgelegenheid.

  Wie deze cijfers geloofd is niet van deze planeet….

 5. Als je hyperinflatie verwacht moet je dat niet verder vertellen maar zo snel mogelijk al het geld dat je kunt verzamelen in grondstoffen en ook een stukje land om tijdens de ergste crisis je eigen aardappels te kunnen oogsten. Als dan de een na de ander failliet gaat, neem je voor een habbekrats allerhande bedrijven over, waar mee je, als de storm over is, smerig rijk wordt.

 6. goed stuk. geheel mee eens.

  ach, de kuddes komen er nog wel achter door een harde landing uit de droom waarin ze dankzij decennia niet aflatende staatspropaganda verkeren.

  laat ze maar.

  ’t is inderdaad zaak je voor te bereiden op die harde landing.

 7. Volgens DNB zet de groei van consumptie door particulieren versneld door. "De belastingopbrengsten lopen als een trein. Daar zitten bestedingen achter, dus dat duidt op een verder herstel", aldus Wellink.

 8. Ik zie dat de Europese beurzen inmiddels naar beneden kletteren. Ik hoor iets over ‘grondstofprijzen?’ hmpfff…

 9. [9] Het schijnt dat Nout de Waarzegger ook nog les geeft op de Universiteit van Amsterdam. Arme studenten

 10. [11] is het niet zo dat mensen met schulden juist profiteren van inflatie ?

 11. [12] Die indruk heb ik ook, inflatie is vooral slecht voor mensen met spaartegoeden in de inflatoire munteenheid. Aan de andere kant daalt de waarde van salarissen even hard als de waarde van hun schulden.
  De ‘stabiel’ blijvende onroerend goed prijzen zijn in mijn ogen ook een indicatie van een inflatie hoger dan de officiele 2%. De onroerend goed bubbel barst niet zo zeer, maar de prijs blijft ‘stabiel’ terwijl de inflatie doorgiert.

 12. reactie op king . zonde van die bril als je het toch wil doen laat hem eerst die afzetten..,

Comments are closed.