Na het debacle van wethouder Rob ‘komt een huisarts bij een hoer…’ Oudkerk is de hoofdstedelijke PvdA er op gebrandt om uit de schandaalzone te blijven. Dus hebben de sociaaldemocraten in februari een gedragscode opgesteld voor politici.

Onder het motto: ‘ we kunnen alleen beslissingen nemen als er geen enkele twijfel is over onze integriteit. En dat is meer dan alleen je aan de wet houden.’
Tranen in mijn ogen veroorzaakte de volgende ronkende zinnen: ‘PvdA-politici kijken niet de andere kant op als collega’s een scheve schaats rijden. PvdA-politici spreken elkaar daarop aan. Voorkomen is beter dan genezen.’
Volgens Staf Depla, PvdA-Kamerlid en deelnemer aan de partijwerkgroep integriteit, geldt de gedragscode voor ‘iedereen die zich namens de PvdA kandidaat wil stellen voor een vertegenwoordigende functie.’
In Amsterdam Zuidoost, waar de PvdA al jaren de multi-culti scepter zwaait, gaat men creatief met de code om. Het 24-jarige PvdA-deelraadslid Ama Carr uit Zuidoost werd in februari bij een verkeerscontrole aangehouden. Ze bleek geen rijbewijs te hebben en onverzekerd rond te rijden. Ze kon zich niet legitimeren en gaf de politie een valse naam, een vals adres en een valse geboortedatum op.
Ook stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet (PvdA) werd al twee keer in beschonken toestand aangetroffen terwijl ze probeerde een auto te besturen.
Zo’n gedragscode is natuurlijk prachtig om het domme volk voor te houden welk een integere en geloofwaardige bestuurders ze toch gekozen hebben. Let niet op mijn woorden maar kijk naar mijn daden vat de gedragscode goed samen.
Zie voor meer PvdA avonturen het volgende weblog:
http://www.volkskrantblog.nl/blog/3810

<%image(20060524-elvira_thumb_5161.jpg|145|100|

5 REACTIES

 1. PVDA bashen is natuurlijk leuk maar er zijn meer tenenkrommende voorbeelden in de politiek / bestuur.

  – Groenlinks burgemeester bezopen achter het stuur.
  – Chef incasso van CJIB die chaufeur opdracht geeft om 140 te rijden en de vluchtstrook te gebruiken.
  – Officier van Justitie die voorkeur heeft voor hele kleine jongetjes.
  – Rechter die zijn oostblokneukertje aftuigt. (Als die lelijkerd echt dacht dat ze van hem hield vraag ik me af hoe die idioot ooit zijn rechtenstudie heeft kunnen halen).
  – Mariniers die zelf in de dopehandel zitten.
  – rechercheurs die handelen in informatie.
  – Ministers die ondanks overtuigend bewijs dat een project op een catastrofe moet uitdraaien toch groen licht geven. (betuwelijn, kyoto en binnenkort mogelijk ook de Noord/Zuidlijn).
  – etc.

  En dat zijn dan de gevallen die stom toevallig wel de publiciteit halen.

  Wat hierbij steeds opvalt is dat men eerst probeert de affaire in de doofpot te stoppen en als dat niet lukt zie je dat de loopjongens die fout zijn (mariniers, rechercheurs) op kniehoogte worden afgezaagd en dat op een hoger niveau de zwaarste straf overplaatsing of vervroegd pensioen is. Maar ook beloning (goed betaalde deeltijdfunctie in bedrijfsleven of commissaris vd koningin) is zelfs mogelijk.

  Kortom: wordt ambtenaar op hoog niveau en je kunt werkelijk elke wet aan je besmeurde laars lappen. Made it mom, top of the world!

  Carrieretip: onderzoek (van ondergetekende) wijst uit dat er in de toekomst veel behoefte zal zijn aan ambtenaren en dus ook aan leidinggevende ambtenaren, houd hier rekening mee bij je studiekeuze en de wereld zal aan je voeten liggen.

 2. De eisen en barmhartigheden van de wereld zijn harder dan die van het evangelie.
  De wereld kent blijkbaar geen vergeving.

 3. Je zou het instellen van deze gedragscode op 2 manieren kunnen lezen:
  1) Om toekomstige kiezers vast te houden. Mensen stemmen minder snel op bestuurders die zich zelf niet aan de regels houden die zij opleggen.
  2) Dat PvdA-bestuurders zich als moreel verheven mensen willen zien ("je bent een voorbeeld voor anderen, waardoor je voor jezelf de lat soms hoger moet leggen".

  Dat laatste is waarom zij politiek zo gevaarlijk zijn.

Comments are closed.