Na een toespraak op een lagere school laat G.W. Bush de kinderen een paar vragen stellen. Billy verzamelt moed steekt zijn hand op en vraagt: “Hoe komt het, dat U Iraq kon binnenvallen zonder steun van de VN ?”Juist als Bush begint te antwoorden gaat de schoolbel en hij zegt, dat ze later doorgaan.

Een half uur later komen de kinderen terug. “Waar waren we ook weer gebleven ?” vraagt George. “O ja – wou iemand me iets vragen ?”
Een andere jongen steekt zijn hand op en zegt: “Ik heb drie vragen: Ten eerste, waarom bent U Iraq binnengevallen zonder steun van de VN ? Ten tweede, waarom ging de schoolbel 20 minuten te vroeg af ? En ten derde, waar de hel is Billy gebleven ? “

9 REACTIES

 1. Schoolkinderen mogen de president toch niet tegenspreken of lastige vragen stellen? Ik herinner mij een fraai TV fragment (uit de prehistorie) over ex vice president Dan Quale die heel demonstratief het woord ‘potatoe’ verkeerd spelde op een schoolbord ergens. Hier durfden de schoolkinderen er niets van te zeggen. De Republikeinen hebben er patent op om de grootste domkoppen in het witte huis te krijgen, al schat ik het gemiddelde IQ van de Democraten even laag.

 2. Bush had natuurlijk gewoon kunnen antwoorden dat de vn een burocratische belastingcentenvretende logge besluitloze club van hypocrietici is waar je als supermacht gewoon schijt aan hebt. Heel legitiem en duidelijk antwoord lijkt me.

 3. @ Maverick: Dan Quale kon het woord tomato niet juist spellen. Hij maakte er tomatoe van.
  Verder ben ik verbaasd over de preoccupatie van vele nederlanders met de vraag over de "rechtvaardiging" van de amerikaanse inval in Iraq.

  Zijn die nederlanders dan vergeten dat het eigen land waar ze in leven, nog niet zo lang geleden een ander europees land heeft gebombardeerd, ook zonder steun van de VN? Er vertrokken dagelijks F16s van vliegbasis Twenthe.

  Kok en zijn trawanten zijn hier mee weg gekomen, er is door nederlanders nooit 1 kritische vraag over gesteld. Sterker nog, Kok werd na zijn bloedige actie zelfs groot geeerd.

 4. [2] Inderdaad. Die VN is niets meer dan een belastingvretend corrupt zooitje vol met afzetterij en bedrog. Neem nou die hopeloze WHO. Waar halen die nou weer het recht vandaan om zomaar dirigerend tegen een ander land dat de accijnzen op tabakswaren te verhogen???? Belachelijk!

 5. [5] Of neem nou die Lubbers die met z’n respectloze tengels niet van vrouwen af kan blijven!

 6. [5] Meneer Bush heeft de USA weer lid gemaakt van de UNESCO, onderdeel van het belastingvretend corrupt zooitje vol met afzetterij en bedrog UNO genaamd waar Ronald Reagan de US destijds had uitgehaald….

  Groetz,

  Cincinnatus

 7. [2] [5] Het is nog erger. De VN zijn een collectivistische vereniging die wereldsocialisme op het oog heeft. Er zitten zelfs een aantal communistische dictators in. Het zijn trouwens harde tijden voor rechtse dictators, alleen linkse worden geduld.

  Die jochies waren natuurlijk geindoctrineerd door hun looney-lefties van leraren.

  Aan de VN het schijt hebben is echter voor iedere libertarier een plicht (o nee zwijg me van plichten: "vrijheid komt met recht noch plicht doch enkel verantwoordelijkheid" – met dank aan Daan.)

 8. [3] Beste egor,

  Je ziet het helemaal verkeerd. Natuurlijk mogen we ons bemoeien met de amerikaanse inval in Irak.
  Jij bedoelt de aanval op Servie-Montenegro waar Nederland aan meedeed!
  Luister:wij nederlanders doen toch nooit wat fout?!
  We zijn toch een geweldig land, wat nooit wat fout doet.

Comments are closed.