Terwijl minister Verdonk op het Binnenhof werd gefileerd, schijnt er voor de verschillende heren en dames politici toch nog het een en ander te vieren te zijn geweest. Het is namelijk weer eens VAKANTIE voor de hardwerkende kamerleden en dan wordt er volgens al oude traditie een lapje gelegd op de parlementaire BBQ. En als we de vleeslobby van de productschaps-maffia mogen geloven, was het weer een gezellige drukte!

Zo las ik het volgende persbericht:

TRADITIONELE BINNENHOF BBQ MET MOOIE WEER GROOT SUCCES

Op de laatste Kamerdag voor het zomerreces werd door bewindslieden, leden van de Eerste en Tweede Kamer en andere gasten het politieke jaar voor de 29ste keer afgesloten met de Binnenhof barbecue. Het evenement vond plaats in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De barbecue werd georganiseerd door de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE).

De barbecue is voor velen een welkome afsluiting van het parlementaire jaar. Zo wist de vee-, vlees- en eiersector met deze barbecue opnieuw een ontspannen bijeenkomst te organiseren met veel informeel contact tussen bewindslieden, parlementariers, journalisten en bestuurders uit de sector. De barbecue is in de jaren van zijn bestaan een begrip geworden in de Haagse wereld.

‘Barbecuen is makkelijk en lekker’
Op de barbecue lag voor elk wat wils. Zo waren er gemarineerde spiesen van rund- en kalfsvlees, lamskoteletjes, varkenssate, kipdrumsticks, biologische worstjes en miniburgers van kip, lams- en biologisch vlees. Ook groentespiesen, frisse salades en eieren ontbraken niet.
De producten werden vakkundig klaargemaakt door sectoreigen koks. Het prachtige weer zorgde er tenslotte voor dat het goed toeven was in de tuin van het perscentrum. Daar genoten ruim 400 gasten in ongedwongen sfeer van smakelijke stukjes vlees van uitstekende Nederlandse kwaliteit.

Veilig barbecuen
Wat gaat er boven lekker buiten eten en kokkerellen tijdens een warme zomeravond? Grillen is bovendien een magere bereidingswijze. Belangrijke aandachtspunten bij het barbecuen zijn: bewaar het vlees zo lang mogelijk koel, zorg voor een hygienische bereiding en gaar het vlees goed. Voorkom zwartverbrande randjes aan het gerecht. Bij voorkeur het vlees even voorgaren in water of magnetron. Kijk voor lekkere barbecuerecepten op www.vlees.nl en www.kiprecepten.nl

Dus nadat vanmiddag Femke Halsema een lekkere warme worst naar binnen heeft gewerkt en Wouter Bos zich te buiten is gegaan aan een overheerlijke groentespies, LJ Brinkheurst een vorkje heeft geprikt, de landbouwsubsidies voor volgend jaar weer veilig zijn gesteld en JP z’n bordje met frietjes en appelenmoes en een miniburger heeft leeggegeten, is het nu tijd voor het toetje: het einde van Balkenende II.

7 REACTIES

 1. [1] Juist wel, juist wel! 😉
  Ik lees trouwens niks over de gratis kinderijsjes met surprise. Ik dacht dat onze kleuters in Den Haag ook een ijsje kregen?

 2. Al met pensioen op je 80e (zonder AOW) stem ook voor een linkse lente!!

 3. Hank, ik hoorde dat je ’toetje’ diverse bewindslieden in het verkeerde keelgat is geschoten! 🙂

 4. Dit persbericht moet al weken geleden zijn geschreven.
  Ik kan mij zo’n gemoedelijke sfeer na de dolksteek van ‘de’ democraten, die niets liever willen dan meerderheidsbesluiten om zeep helpen, niet voorstellen.
  Wat een misselijk zootje, dat trio van d666. Ze hebben zichzelf overtroffen in negatieve zin.

 5. Ik weet niet of het zo verstandig is als politicus om je in het openbaar in de buurt van open vuur, een spit, of gloeiend ijzer te begeven. Je zou het volk nog wel eens op ideeën kunnen brengen. Er komen bij mij in ieder geval allerlei fantasieën en droombeelden op. Politicus aan het spit… niet te vreten, maar wel lekker.
  Noot voor de AIVD: dit is een armzalige poging tot satire, en niet een bedreiging.

Comments are closed.