Bij de Duitse grens op de A12 en A67
controleert de politie voetbalfans die
naar Stuttgart reizen.Daardoor staan er
files bij de grensovergangen.De politie
controleert de hele ochtend.Vanavond is
de WK-wedstrijd Nederland-Ivoorkust. Hoe zo open grenzen? Dat was toch DE reden voor de EU. Of zijn het alleen wetten voor de burgers en niet voor de overheden?Oja en de Straatsburg verhuizing: wordt ondanks een miljoen handtekeningen niet eens op de agenda gezet.

7 REACTIES

 1. Volgens het late overheidsnieuws gisteren kwam dat doordat men de toorn van Chirac vreest. Chirac is die corrupte blaaskaak die alleen maar president werd omdat vrijwel niemand Le Pen in die functie wilde. De Franse gevoelens (men lijkt bang te zijn voor nieuwe Duitse claims op de Elzas) gaan voor alles en iedereen. Het lijkt mij best leuk als de Duitsers ‘hun’ land terugeisen van Frankrijk. Dat is zeker het begin van een snel einde van de EU…

 2. Het leuke aan de Straatsburg kwestie is dat de EU ‘leiders’ geweigerd hebben om dit eerste ‘burgerinitiatief’ ook maar even publiekelijk aandacht te geven. Beter kan eigenlijk niet. Een autistische regentenbende die weigert te luisteren naar de burgers die zij pretenderen te vertegenwoordigen.

  Dit is het soort anti-propaganda waar geen ‘voorlichtingscampagne’ tegen op kan. Men heeft zijn ware aard laten zien. Persoonlijk vond ik de parlementsdiscussie een non-issue. Ik zie liever de landbouwsubsidies op die agenda staan.

 3. [1] Het is vrijwel zeker dat Le Pen bij de presidentsverkiezingen later dit jaar terug in de eindronde zal geraken. Ik ben benieuwd, zijn tegenstander zal het alleszins moeilijker krijgen dan Chirac…

 4. [1] "… men lijkt bang te zijn voor nieuwe Duitse claims op de Elzas …"

  Begint het gezeik weer? Groot gelijk hebben ze.
  Lijkt mij een mooie continuïteit in de historie > Straatsburg is de stad waar voor het eerst de Marseillaise gezongen is. Binnenkort de stad waar voor het eerst NIET meer van Alle Menschen werden Bruder gezongen wordt?

  (ps. je kan er wel verschrikkelijk lekker eten daar in Straatsburg)

 5. [4][1] Ik stel een compromis voor :

  Staatsburg was ooit een vrije rijkstad die formeel wel tot het Rooms-Duitse
  rijk (een zeer los staatsverband) behoorde maar de facto onanfhankelijk was…en dat mag de stad van mij terug worden : Singapore aan de rijn 🙂

  Groetz,

  Cincinnatus

 6. [2] Het gaat hier niet zozeer om het bedrag, wel om het principe van verspilling van belastinggeld bij een van de belangrijkste Europese instellingen. Als zij al geld verspillen, hoe kun je de EU dan in de rest van de geledingen vertrouwen? Bovendien, het parlement staat al bekend om zijn overmatig bezoldigde figuren die vergaderen over het maximale gewicht en afmetingen van tuinkabouters. Verder is dit een punt waar vrijwel iedereen last van heeft, ook Franse wijnboeren.

 7. [5] Goed idee. Dan mag van mijn Vrijstaat Straatsburg het Europese ‘Free State Project’ worden met culinaire hoogstandjes. Ik doe mee dan.

Comments are closed.