Schrijft de krant altijd slecht nieuws? Gaat het de verkeerde kant op met Nederland? Vandaag heeft nu.nl goed nieuws te melden over de belastingdienst. Vrijspreker is altijd kritisch tegenover nieuws, en zeker wanneer het de overheid betreft. Dit stukje spreekt echter voor zich. Een goed begin van deze nieuwe, tropische dag. Een artikel als een warm bad…

Leest u even mee:

AMSTERDAM – De Belastingdienst heeft aan 5,7 miljoen mensen het teveel betaalde bedrag aan inkomstenbelasting over vorig jaar terugbetaald. De fiscus is daarmee zijn belofte nagekomen dat de 4,7 miljoen mensen die hun aangifte voor 1 april hebben verstuurd, hun geld voor 1 juli terugkrijgen. Dat meldt het ministerie van Financiën maandag.

De fiscus heeft in totaal 7,7 miljoen aangiften ontvangen, waarvan 6,5 miljoen digitaal. Het aantal mensen dat hun aangifte via internet heeft ingevuld, is volgens de fiscus sterk gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal papieren aangiften en diskettes is gedaald. Precieze cijfers zijn niet bekendgemaakt.

De belastingdienst is bovendien sneller dan vorig jaar. Dit jaar heeft de fiscus in totaal 6,7 miljoen voorlopige aanslagen gestuurd. Dat is 1,7 miljoen meer dan vorig jaar.

13 REACTIES

 1. Heerlijk een warm bad aan het begin van een tropische dag!!

  En iedereen snurkt gewoon rustig verder en is nog blij ook, met de refund van zijn eigen TEVEEL GESTOLEN geld.

 2. en waar is de rente van dit gestolen geld?
  weer in de pot algemeen(bodemloos) gestort

 3. [2]
  Nja, de argumentatie is altijd, dat de overheid knelpunten oplost die anders niet zouden zijn opgelost. Daar worden we dus rijker van.

  In feite beweert de overheid dat ze je wel een euro belasting afnemen, maar daar doen ze zulke goeie dingen mee dat je er indirect weer twee euro voor terugkrijgt.

  Hadden ze je gewoon je geld laten houden, dan was je slechts 1 euro rijker geweest ipv 2. 😉

 4. [4] Epilojo,

  Ben jij Chino op dat forum?
  Zo ja, dan petje af. Je verhaal van sparen voor je pensioen uit je nettoloon (doch vooral niet bij een pensioenfonds), zuinig leven en geen auto kopen, emigratieplannen etc., lijkt wel een kopie van wat ikzelf voorsta.

  Groeten,
  Michielsens

 5. [5] Dat is 100 % rendement, dat betekend dat als je voor een net geboren baby 100 euro aan de overheid zou geven de overheid op zijn 18e ruim 15.000.000 had klaarliggen.

  Waarom betalen we nog AOW premie en belastingen dan?? De overheid is een Warren Buffet in het kwadraat

 6. [6] Ja, elpiojo was chino en si / no cumple. Heel jammer dat deze mensen zo bevooroordeeld, en zo weinig snappen van de maatschappij, de economie en het leven, ze herhalen alleen maar de standpunten waarvan ze denken dat deze sociaal geaccepteerd zijn. Zelf nadenken doen deze mensen helaas niet.

  Ik heb overigens een klacht bij Starpagina.nl neergelegd over het verwijderen van de draad. (niet dat ik er resultaat van verwacht, maar ik laat me de mond niet meer snoeren)
  Dit is precies hoe ik mijn liberale levensvisie probeer uit te dragen, door niet stil te zijn maar voor mijn liberale mening uit te komen en mensen proberen duidelijk te maken dat ze het fout hebben.

  Ik hoop dat veel mensen die hunkeren naar echte vrijheid dat voorbeeld volgen…

 7. [8] Elpiojo,

  Je hebt gelijk in alles wat je schreef, maar je verspilde je tijd ("parels voor de zwijnen").

  Ik zou het leuk en nuttig vinden als wij met elkaar in contact zouden kunnen treden.

  Kan ik je ergens emailen of bellen?

  Groeten,
  Michielsens

Comments are closed.