Kandidaat: Norbert De Batselier (SP Begië) Parkementsvoorzitter.

Nominatie: “Ik ben veertig jaar in de politiek en nooit oneerlijk geweest”

Toelichting: Arjen heeft in zijn artikel van gisteren uitvoerig uitgelegd dat eerlijkheid en politiek niet samengaan. Reden genoeg om deze Vlamse politicus te voorzien van de titel Politicus van de week!

6 REACTIES

 1. Om het nog wat aan te scherpen:
  Deze socialist wiens partij zijn hele leven altijd verontwaardigd moest doen over topinkomens, cummuleert nu een overheidsfunctie met een "wachtgeld" van een vorige overheidfunctie.

  De "eerlijke socialist" krijgt dus 2 maal gestolen belastinggeld: eenmaal om te doen alsof hij wat presteert (*) en eenmaal om eindelijk te zijn opgerot.
  Ja eerlijk lijkt een politiek correct (d.w.z. feitelijk incorrect) woord te zijn, toch als het uit de mond van deze man komt.

  Om te kotsen. Noem hem wat mij betreft minimaal politicus van de maand.

  M

  (*) wat stelt de nationale bank nog voor sinds de invoering van de Euro? Dit is toch gewoon een filiaaltje van de ECB?
  Toen het land nog een eigen munt en rentebelied kon voeren, was gouverneurschap van de NBB tenminste nog iets gewichtigs. Nu is het gewoon een hele chicque melkertbaan.

 2. Links lullen, links zakken vullen. Deze fratselier bakt ze mooi bruin en bewijst dat alle bestuursfuncties gebonden moeten zijn aan maximumtermijnen. Deze ‘adel’ is nog erger dan de adel uit de middeleeuwen.

 3. Toch even opmerken dat de vergelijking met de Nederlandse SP (als dat zo bedoeld is in de titel) niet echt opgaat; NDB is lid van wat je eerder zou vergelijken met de PvdA; de Nederlandse SP heeft al veel meer weg van LSP of zo bij ons.

 4. [3] Ik vermoed dat de schrijver abusievelijk de oude naam van wat tegenwoordig de SP.A heet, uit de kast heeft gehaald.
  Nog een gluk dat hij het niet had over de BSP (er staat immers SP Belgie) 😉

 5. [4] Ja, ik was er niet zeker van of het nu "Socialistische Partij Belgie" moest voorstaan of "onze SP, maar dan in Belgie".

  Het zekere voor het onzekere :D.

  Enfin, het is toch één en dezelfde gruwel.

 6. Hier van toepassing:
  een oud vlaams dubbelzinnig spreekwoord,door mijn vader dikwijls aangehaald,toen hij het over politiekers had : kleine stelen,grote stelen meest

Comments are closed.