Politici moeten zorgen regelmatig in de aandacht te komen. Vooral als er over een paar maanden verkiezingen zijn. Onbekend maakt onbemind, en dat betekent te weinig of geen stemmen.

D66 parlementariër Bakker zoekt die aandacht door te pleiten voor meer van uw belastinggeld te geven aan een (of meer) orkest.

ANP: D66 bang voor vertrek barokorkest
D66-parlementariër Bakker maakt zich druk om het mogelijke vertrek uit Nederland van het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman.
Koopman houdt er rekening mee naar Frankrijk te moeten omdat er in Nederland te weinig middelen voor hem en het orkest zijn, zeker nu een platencontract is weggevallen.

Bakker wil weten of de huidige 300.000 euro subsidie voor het orkest wel genoeg is en of het Rijk eventueel verder kan bijspringen.
Bakker wijst erop dat de Raad voor Cultuur enthousiast is over de prestaties en de internationale uitstraling van het orkest.

——-
Er horen helemaal geen belastingcenten, naar welk orkest dan ook, te gaan.
Als een orkest zich niet kan bedruipen uit vrijwillige bijdragen of entreeprijzen van fans, dan moet dat maar elders proberen of (so sorry) sluiten.

Bakker zou moeten pleiten voor het retourneren van die 300.000 euro belastinggeld aan de rechtmatige eigenaars.
En dan consequent ditzelfde voor alle andere betalingen van belastinggeld aan welke clubs dan ook.

4 REACTIES

  1. Ik luister liever naar het orkest olv M. Jagger, genaamd the rolling Stones. Krijgen die ook 3 ton subsidie?

  2. Net als schilderkunst is klassieke muziek de speeltuin voor parvenu’s in staatsdienst. Het moet hun grijze voorkomen wat meer kleur en aanzien geven dus zullen zij graag er alles aan doen om het in stand te houden – denk bijvoorbeeld aan dat Mondriaan schilderij dat een paar jaar geleden voor tig-miljoen werd aangekocht. Al was het alleen maar om het humeur van die bekende Haagse kakmadam gunstig te stemmen. Zoals het brave lakeien betaamt…

  3. [2] Die brengen waarschijnlijk 3 ton subsidie op als zij een weekje hebben opgetreden. Zo zie je ook mooi hoe publiek wel degelijk bereid is om stevig te betalen voor concertkaartjes. Maar die stoffige klassieke muziekwereld trekt alleen nog maar poitici, en die willen op de gastenlijst binnen komen bij een optreden, en dan is er subsidie nodig. Fijn voor hun dat Mick Jagger en band weer in het land zijn.

Comments are closed.