De belastingdienst heeft een nieuwe website gemaakt om jongeren te informeren over belastingzaken. Deze website poogt derhalve jongeren op een eigentijdse manier te benaderen. Nu zult u misschien wel denken: “Dat wordt zeker een grote dure flop”. Indien u dat denkt, raad ik u aan om uw paranormale voorspellingsgaven te exploiteren op de kermis. U heeft namelijk groot gelijk, het is inderdaad een flop geworden!
De belastingdienst heeft door (waarschijnlijk) een bedrijf deze vrij vreemde opgebouwde website laten maken. www.itspaybacktime.nl. Ik heb echt vrij veel amateuristische (vaak overheids) website’s gezien, maar deze verslaat echt alles. Nu kan ik natuurlijk wel weer allemaal dingen op gaan sommen met wat er met deze website allemaal niet goed is, dat er in wel 1001 verschillende kleuren worden gebruikt, dat op “Rob’s Pagina” qua scripting een paar zeer stomme fouten zijn gemaakt, dat er een aantal zeer hatelijke JavaScripts in werking zijn (denk maar die vervelende knop “Bestel TJ Biljet”), etc. Maar dat doe ik gelukkig niet, simpel omdat dan de lengte van dit bericht zo groot zou zijn, dat uw browser al bij het laden van dit bericht zou gaan crashen. Tevens denk ik dat u ook wel de fouten erin zou kunnen ontdekken.
Indien u denkt: “Jamaar, dit kan toch niet waar zijn??”, heeft u het volkomen mis. Op de website van de Belastingdienst staat zelfs een link naar deze website: Belastingdienst
Ik ben zeer benieuwd welk bedrijf hier veel geld mee heeft verdiend. Waarschijnlijk is het S-W-H. Dit aangezien die wel vaker campagnes hebben gevoerd voor de overheid…
UPDATE: Raad het bedrag wat deze website heeft gekost! Ik zal een mailtje sturen naar de diefstaldienst met de vraag wat de prijs was van die website, en over een week dit bedrag hier in dit bericht publiceren en tegelijk de winnaar kenbaar maken.
Ach nog niet zo leuk als de overheidsdienst Financien in St. Gillis (in Belgie) die een gebouw blijkt te huren van een vennootschap gevestigd in Panama.
Van der Maelen, een Spa-kamerlid, ontdekte dit en was natuurlijk zwaar verontwaardigd.
Ik heb zelden harder gelachen dan toen ik dit hoorde.
[1] Misschien is het een leuk idee om te raden hoeveel belastinggeld deze website heeft gekost 🙂
Ik zal dan mailtje sturen naar de Belastingdienst en het bedrag over een week onder het bericht plaatsen
Dat kunstwerkje is zo te zien inderdaad van S-W-H, via http://www.sidn.nl krijg ik deze gegevens:
Domeinnaam: itspaybacktime.nl
[…]
Registrant S-W-H
Hoogte Kadijk 143 F26
1018 BH AMSTERDAM
Netherlands
Hoeveel het gekost heeft? Mijn glazen bol vertelt me dat ik er met ’teveel’ niet ver naast zal zitten.
[3] Inderdaad "te Veel" en om een gooi te doen: 39.950,50 euro ??
Wat een pijnlijk amateuristisch geheel zeg.
Maar dat zal wel de bedoeling geweest zijn van deze amsterdammers. De site eruit laten zien alsof zij door een middelbare scholier (onderbouw) gemaakt is. Je eigen webstek, weet je wel.
Kortom voor een kleine 80.000 euri’s moet zoiets wel te maken zijn. Een prijskaartje van 80.00 euri’s geeft in ieder geval aan de opdrachtgevers het gevoel dat er iets goeds gebeurt is. 80.000 euri’s dus.
Dit is echt gruwelijk!!!
Welk onverlaat heeft hier nu weer opdracht toe gegeven. En belangrijker nog, welke incompetente cretin heeft deze opdracht uitgevoerd?!
Amateurisme kent echt geen grenzen, klaarblijkelijk.
"Vetter kunnen we het niet maken, wel chiller"?! Het zou me niets verbazen als ze straks ook rappers gaan inhuren om de belastingdienst weer "cool" te maken!
Het maken van een dergelijke website zou niet meer mogen kosten dan 1 cent en zal waarschijnlijk aan omkosten zo’n 100 euro vragen. Desalniettemin gok ik dat hieraan zo’n 10.000 euro belastinggeld aan is verspild.
http://www.geenstijl.nl/mt/…
Hier wordt beweerd dat de overheid 16 miljoen euro heeft betaalt voor de site http://www.kiesbeter.nl.
Later is dat wel genuanceerd: die 16 miljoen euro waren voor de hele kiesbeter-campagne. Desalniettemin 16 miljoen in de put.
Helaas is er een grote particuliere ict-sector die zonder scrupules alleen voor overheden werkt tegen veel te hoge tarieven.
Van de ondernemers moet je het ook al niet hebben.
[7] "Van de ondernemers moet je het ook al niet hebben."
Ook hier zij er weer "grijze" grenzen.
Duidelijk dat voor de belastingdienst werken, en hen helpen, fout is.
Echter een wegenbouwer heeft weinig keus en hij doet dan nog iets waar mensen gebruik van kunnen maken. Zelfs al betaalt de overheid dat met belastinggeld.
Na het even gebruik maken van google merkte ik ook op dat die mensen er ook nog even op rond spammen:
http://www.cu2.nl/forum.php…
Comments are closed.