vrijdag, 18 augustus 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Komkommer-Terrorisme

Het lijkt erop alsof met een gebrek aan echt nieuws en september in aantocht, het terrorismeseizoen weer is begonnen. Bijna dagelijks worden door de waakzame overheden in binnen- en buitenland complotten van de firma Al Qaida voor het plegen van de meest bizarre en spectaculaire terroristische aanslagen op krachtdadige wijze verijdeld. Zo wisten onze oosterburen vandaag een dubbele bomaanslag op de Bahnhöfe van Koblenz en Dortmund te voorkomen en eerder deze week trad Scotland Yard, zoals breed uitgemeten in de media, uitermate doortastend op.

Uren prime-time-televisie werden deze week besteed aan het gevaar van vloeistoffen en gel waarmee een bom gemaakt zou kunnen worden en wonder boven wonder vond de Britse politie een koffer vol met bom-onderdelen midden in een bos in High Wycombe of all places. En uiteraard de gebruikelijke martelaren-tape. Ja, speuren kunnen ze. Want vergeet niet dat ze ook het paspoort van Mohammed Atta uit de rokende puinhopen van het WTC hebben opgegraven.

Ik heb nooit gedacht, dat de stukjes kauwgom onder mijn stoel in een vliegtuig wel eens kneedbommen konden wezen, maar met een beetje fantasie zou dat toch zo maar eens kunnen…. Enige tijd geleden hadden we al de magische en o zo explosieve schoenzolen van Richard Reid, waaraan ik nog te danken heb dat een Duitse dienstklopper mijn Zippo in beslag nam voordat ik de kans kreeg om een vliegtuig op te blazen.

De angst zit er met deze terreurcampagne in de media weer lekker in. Hoogste tijd om de overheid nog meer bevoegdheden te geven om de eigen bevolking te onderdrukken, waardoor de overheid toch weer de grootste terroristische organisatie zal blijken te zijn. You just can’t beat them…

Lees tip: www.craigmurray.co.uk

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Terrorisme
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Jan schreef op : 1

  Check this out:en.wikipedia.org

  Piloten mogen geen contactlenzenvloeistof meer mee aan boord nemen. Straks dus geen vloeistofbom aan boord, maar een piloot die z’n instrumenten niet meer kan aflezen.

  Ik blijf voorlopig aan de grond….

 2. Jan schreef op : 2

  Oops Foute link… (te veel windows open)

  Kijk hier: www.nu.nl…

 3. John schreef op : 3

  Hier een beschrijving van de "explosieve vloeistoffen", die afgelopen week voor een terroristische aanslag zouden moeten zorgen. Is er nu nog niet EEN scheikunde onderwijzer/leraar/professor die dit in kan uitleggen. Regelmatig vallen de "experts" over elkaar om uitleg te geven, maar nu even niet … zoals Hank al schreef, het is bijna september.

  Hoe dan, als reeds aangehaald, hier een beschrijving wat je met die "gevaarlijke vloeistoffen" allemaal kunt.

  www.theregister.co.u…

  Na het lezen van dit artikel, is het nog meer absurd als het al was. Ik vind dat Hank zich nog heeft ingehouden.

 4. Anno Zijlstra schreef op : 4

  Madrid was toch wel heel serieus anders………

 5. Hub schreef op : 5
  Hub Jongen

  Er gaan geruchten dat ook "textiel" voor ontploffingen zou kunnen zorgen!
  Dit opent ongekende mogelijkheden!

 6. FCH schreef op : 6

  [5] Ik ga toch echt niet in mijn blote kont in een vliegtuig zitten !

 7. SpyNose schreef op : 7
  Spy-Nose

  [5] Hub,
  Klopt. Zelfs een bepaald soort "papier" kan ontploffen !
  [6] FCH,
  Waarom wil je niet met je tijd meegaan, FCH ? Het luchtverkeer staat binnenkort alleen open voor FKK.

 8. Overnight schreef op : 8
  Overnight

  [7] das niet voldoende, juist in de landen rond de Middenlandse zee wordt er veel ui en bonen gegeten, en iedereen weet welke ontploffingen je daar mee kunt veroorzaken.
  En trouwens, als ik dan toch een zelfmoord actie wil gaan doen, waarom zou ik mijn (tijd) bom dan niet gewoon inslikken, beetje messy wel, maar wie dan (nog) leeft dan zorgt.

 9. Lillian schreef op : 9

  [6] Waarom niet. Ziet er best gezelli uit op de foto’s: www.naked-air.com…