Kandidaat: Cees Veerman (CDA) Minister van Landbouw.

Nominatie: “Als ik gesnapt wordt voor fraude, dan moeten de regels worden aangepast.”

Toelichting: Cees Veerman won deze prestigieuze Vrijspreker Award al eerder*). Hij was zelfs de eerste die hem won door zijn bekwaamheid een subsidie van 200.000 euro in zijn eigen zak te manipuleren.

Nu blijkt dat hij ook goed is in het zwendelen met declaraties voor reiskosten en vakanties. Zelfs zo goed dat hij na betrapt te zijn, niet onmiddellijk werd ontslagen**).
Dat zou trouwens nu vlak voor de verkiezingen de partij en andere politici niet goed zijn uitgekomen. Neen, er werd, mede door collega Johan Remkes, zelfs geprobeerd om de voorschriften aan Cees aan te passen.

Als dat gelukt was, zou hij met terugwerkende kracht geen fraude gepleegd hebben! Zo werken de harsens van politici nu eenmaal! Jammer dat hij van de Raad van State inzicht in zijn reizen niet mocht achterhouden. Toen kwam men er achter dat hij ook met de door hem gekuiste (gesjoemelde) versie niet alles had laten zien.
Nu eist de PvdA (terecht) dat ze elk koffiebonnetje van mijnheer willen zien.

Let wel, het gaat hier om iemand die onze dienaar op het hoogste, meest integere niveau hoort te zijn! Iemand waarvoor je je hand in het vuur zou moeten durven steken. Wat Cees en zijn kompanen overigens wel aan de kiezers trachten wijs te maken.

Cees heeft wel al aangekondigd dat hij na de verkiezingen ook zal gaan profiteren van zijn door de belastingbetaler te betalen wachtgeld.

Cees verdient terecht de tweede keer deze Vrijspreker Award Politicus van de Week.
——————————————————
*) Zie: www.vrijspreker.nl/blog/?it…
**)Zie: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

10 REACTIES

 1. Opgeklopt verhaal dat niet juist is.
  Niks mis met deze man,hardwerkende ondernemer.Dat lenen van die auto is onbelangrijk,is zelfs legaal hij moet alleen zelf de auto besturen.
  Die linkse zakkenvullers doen dat veel subtieler zoals de Comm. van de KOn. in Groningen,die rommelt tonnen bij elkaar een veelvoud van Min.Veerman die in het vrije bedrijf een veelvoud kan verdienen dan als Minister dat kan je van die slimme vogel in Groningen niet zeggen,die is onder de pannen.

 2. Zwendelaar van de week is deze Veerman zeker. Maar liever had ik Boris Dittrich (D66) genomineerd gezien. ‘Onze’ grote held die zo bescheiden een stapje terug doet in de politiek en dat geheel toevallig (net als bij Gonnie van Onderhuren) als hij net de grens gepasseerd is van een wel heel gunstige wachtgeldregeling. 50 jarige Boris mag tot zijn pensioen gaan flierefluiten op jullie en mijn kosten. Krijg je daar geen warm gevoel van als er weer zo’n blauwe envelop door de brievenbus komt?
  Er is voor dit soort staatsparasieten maar 1 tussenoplossing: niet meer dan 2 termijnen in dit soort openbare ambten toelaten. Daarna gewoon de WW in, net als de rest van NL.

 3. [1]
  "Opgeklopt verhaal dat niet juist is.
  Niks mis met deze man,hardwerkende ondernemer."

  Hoezo NIKS MIS ? Is "een beetje" diefstal volgens Nol Nales GEEN diefstal ?

 4. Kom op waar praten we over het lenen van de dienst auto, waar hij zelf in rijd en de benzine betaald, en twee ton opstrijken waar zijn bedrijf gewoon recht op had.

  Vrijspreker maakt van een mug een olifant.
  Dit is weer een typisch geval van zeikend Nederland.

 5. [5] Nee, dit is een typisch geval van een regeltjes-onanerende overheid. En als je regeltjes onaneert, dan dien je je zelf helemaal aan die regeltjes te houden.

 6. [1] [5] Nol, Fedor.
  Ik weet niet goed hoe ik moet reageren op mensen als jullie die zeggen dat een klein beetje zwendel niet erg is.
  En helemaal niet als dat dan ook nog eens personen betreft die zelf uitgebreid en gededailleerd regels maken.
  Hebben jullie een tomeloze bewondering voor deze politici?

 7. Kim hub jullie hebben een punt, politci maken zelf de regels en moeten er dan ook zelf ook goed opletten, eigenlijk nog meer. En zwendel is nooit goed.

  Alleen een hardwerkende ondernemer als veerman die jaren lang zich eigen heeft krom gewerkt is nu niet bepaald het type corrupt, en onbetrouwbaar.
  Ik denk dat de beste man zelf amper zich bewust was van zijn fouten.

  Dat hij op het matje word geroepen is alleen maar goed, zo hoord het ook, maar om het nu zo op te blazen, en te dreigen met ontslag, gaat mij, bij een man als Veerman veel te ver.

 8. [8] Veerman is geen hardwerkende ondernemer, dat ben ik zelf. Ik moet m’n eigen rotzooi verkopen, ik kan m’n afnemers/betalers niet dwingen.

  Veerman wel. Dat deed hij met subsidies en nu lapt hij regeltjes aan z’n laars omtrent autogebruik.

  Als ik m’n btw te laat inlever, krijg ik boetes. Als ik incorrecte bijtelling opgeef, krijg ik straf.

  Waarom ik wel en Veerman niet?

  We leven toch in een rechtstaat waarin iedereen dezelfde rechten heeft?

 9. [9] Iedereen dezelfde rechten? Plichten zul je bedoelen. Rechten hebben we al jaren niet meer.
  [8] Dat Veerman ooit hard gewerkt heeft zal best. En ik schat de man ook niet in als corrupt en onbetrouwbaar in vergelijking met collega-politici. Die zijn immers allemaal corrupt.

  Maar het feit bljt simpelweg dat je niet van je onderdanen zaken kunt eisen die je vervolgens zelf aan je laars lapt. En nee, onwetendheid is géén excuus. Ik wist laatst ook niet dat je maar 80 mocht op dat stuk snelweg. Daar werd de boete niet minder hoog door.

Comments are closed.