Wat is dat toch met die mensen die denken dat wat zij zelf doen ook door anderen gedaan moet worden, desnoods onder dwang. Zo wil de Nederlandse Vegetariers Bond dat ik net als zij, stop met het consumeren van vlees. Om te beginnen op vrijdag. V-Day.
Ook Wakker Dier onder leiding van Partij voor de Dieren lijsttrekker Marianne Thieme is van mening dat ik beter kan stoppen met vlees eten.

Nu voel ik mij geenszins geroepen om onder druk van ‘het maatschappelijk middenveld’ mijn dagelijkse portie proteinen, vitaminen en mineralen in te nemen in de vorm van paksoi, alfa-alfa, waterkers en een notenmix. Maar u kunt er zeker van zijn dat wanneer Wakker Dier één of twee zetels verovert op 22 november, een verplichte Vegetarische-Day samen met GroenLinks en vegetarische Wouter op de politieke agenda wordt geplaatst.

Ja, dat zou zomaar kunnen. Want de Partij voor de Dieren vindt ook dat “..een overheidscampagne op gebied van opleiding in en stimuleren van borstvoeding die ervoor zorgt (naar Noors voorbeeld) dat de jongste consumenten weer in meer gevallen krijgen waar ze recht op hebben…” gewenst is. Ook is de PvdD van plan, om eenmaal aan de macht, een voorlichtingsbureau Plantaardige Voeding op te richten en een Europese stimuleringscampagne voor het gebruik van meer plantaardige voeding te starten. Staat allemaal in hun verkiezingsprogramma.

U begrijpt, dat met de linkse winter voor de deur en het niet uit te sluiten scenario, dat de PvdD het kabinet Bos aan een meerderheid gaat helpen, het zware tijden gaan worden voor de gezonde vleesch-eter.
Tot die tijd blijft het voor mij iedere dag Double V-Day. Vlees en Vla.

10 REACTIES

 1. Ja, en vooral V-eel! En wel in V-olle V-rijheid. Bij voorkeur linksdragend V-arkens V-ee.

  Overigens zag ik een maandje of wat terug by Discovery een opmerkelijke reportage inzake dezes. Wetenschappelijke strekking: "Indien mensen nimmer waren geevolueerd, en door waren blijven gegaan met het eten van blaadjes i.p.v. over te stappen op vlees, zouden we vandaag de dag nog steeds hele dagen kwijt zijn aan het eten van groen in het duistere bos". Waarvan akte.

 2. Ik ken nogal wat vegetarische zedenprekers, die mij met allerlei voorbeelden voorhouden hoe superieur en vreedzaam vegetariers wel niet zouden wezen. Ik noem en vergelijk ze dan graag met de beroemdse vergetarier aller tijden: Adolf H., amateurschilder en Charlie Chaplin ‘lookalike’, geboren in Oostenrijk en een paar jaar de baas in Duitsland… 😉 Dan zijn ze gauw uitgepraat.

 3. Blaadjes eten en daar propaganda voor maken, is natuurlijk ieders goed recht. Moet hij/zij zelf weten.
  Maar als ze daar belastinggeld of andere overheidsmiddelen voor (willen) gebruiken, is het misdadig!

 4. Er is wel een middenweg toch? Bij ons in de straat zit een scharrelvleesslager. Daar koop je dus vlees van dieren die een goed leven hebben gehad (bijvoorbeeld van Franse Limousinrunderen, met allerlei biologische voeding en meer voorwaarden) en het smaakt ook nog eens heerlijk! Want dat is voor mij de reden waarom ik geen vegetarier ben: vlees is zo ontzettend lekker! Plm. een jaar geleden eens een keer zo’n Valess-burgter bij de supermarkt gehaald (gratis proberen) en het smaakte helemaal nergens naar.

  Dus, als je om dieren geeft en toch van je dagelijkse portie vlees wilt genieten, koop scharrelvlees>

  Waar je overigens niet moet zijn is bij de Groenewegslager, want die bedonderen de boel.

 5. Vrijdags Vieren Verschrikkelijk Veel Vlees Verwerkers
  Voor Vrolijk Vrijende Vlees Vratende Vrijsprekers Van Verschillend vermogen Verstrekkende Vleselijke Verassingen.

  Vergezeld van Vijfde Versie van Vreethoven

 6. Als die gelijkhebbers je op straat aanspreken hun gruwelfoto’s hebben laten zien en
  je geprobeerd hebben een financiële poot uit te draaien en jij daarna zelf vraagt “hoe of het staat met de gruwelijke moordpartijen ofwel rituele slacht van de moslims dan krijg je als antwoord
  dat ze daar ook me “bezig” zijn.

  Precies datzelfde antwoord kreeg ik in 1992 van de toenmalige staatssecretaris van Landbouw
  Gabor. We zijn dus in die veertien jaar lekker opgeschoten!

 7. Ik zoek hier alleen maar dieren met de v beginnen dus hier ben ik op het verkeerde aders..

 8. Veel van deze gefrustreerde reageerders hebben het toch niet goed begrepen; de groenewegslager is géén voorstander van VEGETARISCH ETEN !!!
  integendeel; het is n.l. wel een slager!!
  Dom, dom…???
  Wat wél de bedoeling is van gelukkig de meeste nadenkende mensen is het eten van dieren, die niet al te beroerd aan hun einde zijn gekomen en dus lang leve de GROENEWEGSLAGER !!

Comments are closed.