Volgende week is in Spanje, onze partner in de EU, de “modeweek”.
Een nieuwe eis daarbij is dat magere mannequins in het vervolg niet meer mee mogen doen.*)

Volgens de Spaanse media is de maatregel afgedwongen door de lokale overheid, die het evenement meefinanciert uit belastinggeld. De slanke voorbeelden zouden bij meisjes anorexia stimuleren.

De Spaanse Anorexia en Boulimie Vereniging wil dat de regering het verbod op dunne modellen desnoods opneemt in de wet, als ontwerpers zich er niet aan houden.
En daarna is het nog maar een kwestie van tijd totdat het wettelijk ook in Nederland en Belgi├ź verplicht is. Harmoniseren heet dat.
———————————–
*) Bericht uit Elsevier

6 REACTIES

 1. Harmoniseren? Of heet dat fascisme? Dikke mensen van TV weren? Van de werkplek? Verkeerd signaal aan de jeugd? Foto’s van terroristen uit de media weren? Verkeerd signaal? Foute uitspraken uit de media weren? Fout signaal?

  Gelukkig is het volgens mij niet meer dan een reclamestunt. Zo niet dan zal ik toch ook een emigratie moeten gaan overwegen…

 2. Tja, principieel ben ik uiteraard ook tegen het verbod, maar toevallig komt het me vanuit esthetisch oogpunt goed uit.

  Geef mij maar liever een stevige brok i.p.v. zo’n levend geraamte: vel over beenderen. Bwah, om te kotsen.

  Pas op: een vet varken genre Margriet Hermans wil ik natuurlijk ook niet zien, maar een beetje een mollig type is mijn schoonheidsideaal en niet zulke platte planken waar je je van afvraagt wat nou de voor- en wat nou de achterkant is.
  Ik wil rondingen op de juiste plaats. Misschien moeten we dat wel in de grondwet opnemen ­čśë

 3. Niet mee eens!
  De media doet ons geloven dat alleen magere meisjes aantrekkelijk en mooi zijn.
  Volgens een onafhankelijk onderzoek wilt 80 procent van de mannen liever een ‘vollere’vrouw.

 4. Is daar niet een socialistische regering?
  Die weer een probleem signaleert, en daar vervolgens een argument in ziet om een vrije en creatieve markt af te knijpen.
  Want als dat probleem er is, vermageringszucht, ligt daar vaak een ander probleem aan ten grondslag.
  En dat is dan weer allemaal erg persoonlijk. Zo persoonlijk dat dit beter aan mensen in de omgeving van zo’n meisje kan worden overgelaten.
  Zo’n maatregel lijkt sterk op een verbod op mensen die uitblinken: die zouden er alleen maar de oorzaak van zijn dat anderen gefrustreerd raken.
  Achterlijke socialisten.
  Ze bedenken de ene stompzinnige wet na de andere, allemaal met ‘gelijkschakeling’ als hoofdmotief.

 5. [5] Uiteindelijk moet iedereen dezelfde BMI hebben. In een socialistische heilstaat zal die gemeenschappelijke BMI dan wel geleidelijk naar de 15 kruipen….

Comments are closed.