Wie dacht dat wij in Nederland met minister Donner op Justitie slecht af waren, weet waarschijnlijk niet dat er in Brussel ook een soort minister van Justitie zit, de EU commissaris voor Justitie. En die is nog veel wereldvreemder. De beste man, Franco Frattini, stelde gisteren tijdens een EU vergadering in Finland voor, om een verbod in te stellen op websites die uitleggen hoe je een bom kunt maken.

Dat vervloekte internet! De ambtenaartjes krijgen er maar geen grip op. En bommen maken, dat mag natuurlijk alleen de overheid. Want alleen de overheid zorgt ervoor, dat die bommen op de juiste plek worden afgeworpen -in Afganistan of zo- en dat alleen nadat de meerderheid van de volksvertegenwoordiging daar goedkeuring aan heeft gegeven.

Frattini is van mening, dat de strijd tegen terreur best de grondrechten van de burgers mag aantasten; “We moeten de vrijheid van meningsuiting daarvoor heroverwegen”. Met andere woorden, de eerste voorzichtige EU stapjes richting censuur, die onvermijdelijk leiden tot dictatuur. Daar is waarschijnlijk best een meerderheid in een of ander parlement voor te vinden.

Dus, bent u nog van plan om uw kennis met betrekking tot explosieven te vergroten, Google dan nog even snel (extra service, hier klikken) voordat het te laat is.

Ondertussen hoor ik van u wel of er via democratische weg een meerderheid op dit blog te vinden is voor een preciesiebombardement op EU ‘Command and Control’ targets in Brussel.

27 REACTIES

 1. "Met andere woorden, de eerste voorzichtige EU stapjes richting censuur, die onvermijdelijk leiden tot dictatuur."Dat Klopt. Franco is ook de EU commissaris die erg hard werkt aan het afschaffen van de vetorechten die er nog zijn. Let op de nieuwe grondwet die hij en zijn EU-bende er door gaat persen. Om te beginnen onder een andere titel, zodat de burgers niet goed door hebben dat de politici de afgekeurde grondwet toch gaan invoeren.Franco verdiende daarom al eerder de Award Politicus van de Week. Zie http://www.vrijspreker.nl/b

  Marco [25] reageerde op deze reactie.

 2. Berichten zoals dit bevistigen dat Nederland, de EU, en grote delen van de wereld zijn inmiddels al verworden tot…..ja, tot wat?

  Ik ben bang dat de afschuwelijkheid, de weerzinwekkendheid, de mensonterendheid, de onleefbaarheid, en de on-vrijheid, inmiddels al een dermate buitenproportionele toestand heeft aangenomen, dat de overgrote meerderheid van ‘de bevolking’ slechts nog in staat is te reageren in een soort van apathische ontkenning uit een vreemd soort van ‘lijfsbehoud’.

  Het stinkende en rottende, bijna wereldwijde afbraakproces van ‘de menselijkheid’ kan men eenvoudigweg niet als werkelijkheid accepteren. Deed men dit wel, dan zou dit gelijk kunnen staan aan (in elk geval een psychische) zelfmoord.

 3. [2] [3] Ja, indolentie viert hoogtij. Zie alleen maar al hoe slaafs de kudde weer neigt naar de stem-slachtbank te trekken en hoe bang men is om de STEMNIET petitie te onderschrijven!

  De enige oplossing is meer mensen te vinden die echt de waardigheid van de individuele vrijheid begrijpen.

 4. En wat als ik, heel nonchalant, me inlees in een bepaalde studie, zoals scheikunde? Of als ik deel wordt van het leger, of een pyrotechnische opleiding volg? Moet ik dan ook bepaalde delen van de natuurkunde en scheikunde maar even "vergeten"?

  En dat mensen weten hoe buskruit wordt gemaakt, of dat natrium kan exploderen als het in aanraking komt met water, en dat aardgas kan ontploffen, hoe een lucifer werkt, dat messen, touwen en zware objecten, bussen, vliegtuigen, je blote handen, enzovoorts, kunnen worden gebruikt om, o schok, mensen te doden, dat moeten mensen natuurlijk ook niet "weten" volgens Eurofielen wiens hersenen zich blijkbaar in verregaande staat van ontbinding bevinden. Sterker nog, dat de mens überhaupt gedood kan worden zou eigenlijk verboden informatie moeten zijn blijkbaar.

  Doet me denken aan een obscuur stukje dat ik gisteren las op Wikipedia over de laatste Keizerin-weduwe van China. Zij had in de Verboden Stad een verbod ingesteld op het noemen van woorden als "doden". Toen een oude eunuch tijdens het schaken haar paard sloeg en zei dat hij haar paard ging "doden", sprong zij op en zei: "Ik zal je hele familie uitmoorden!" Gelukkig voor de eunuch liet ze uiteindelijk alleen hem doodslaan. Blijkbaar geldt een verbod op het noemen van, en daadwerkelijk uitvoeren van moorden alleen voor degenen die geregeerd worden.

 5. Deze werkt nog wel: http://www.google.nl/search
  😀 😀 😀

  En het vergt niet veel scheikundekennis om een effectieve bom te maken. Een sterke oxidator ene een sterke reductor mengen en boemsa.

 6. Als ze dit onzalige voorstel aannemen hebben de terroristen flink gescoord, dat is wat ze maar eventjes vergeten.

 7. Nog een Geheimtipp, mannen: file sharing netwerken. Je wilt niet weten wat er voor "moois" boven water is te halen. Van elektronische puls-bommen tot gifgassen.

 8. wat een gezever over verbieden van die rechten en zo wtf laat gwn de jongeren hun amuzeren ik doe het zelf ook ajah als het maar op een veilige plaats word gedaan BOMME maken dus daar is niks ergs aan jah de stoere jongens die gooien dat in bussen of zo ma de slimme jongens late dat op een veilige plek ont ploffe en nie op een plaats waar mense en zo lopen !!!

 9. Wij (ik en mijn vrienden) maken ook wel eens een bom maar die steke we altijd op een verlate plek af zodat er niks kan gebeuren dus das ook goed

 10. BOM 1

  Benodigheden: Tennisbal, lucifers en tape.

  Pak een tennisbal en maak hier een gat in van ongeveer 1 cm doorsnee.
  Breek van alle lucifers de kopjes af en doe die in de tennisbal,
  haal van de doosjes ook de strijk rand af en doe die ook in de bal.
  Zorg dat de bal helemaal vol zit met kopjes en strijk randen.
  Pak nu de tape en wikkel de tennisbal helemaal in de tape, hoe strakker,
  hoe beter, doe ongeveer 3 lagen tape om de bal. De bom is nu af.

  Het afsteken gaat als volgt:
  Gooi de bal ergens tegen aan, zodat de inhoud gaat schuiven,
  en dat de kopjes langs de strijk rand gaan zodat ze aan gaan.
  Je zult een enorm harde knal horen!

  Let op: De bal schiet ongeveer 10 meter ver weg als hij knalt!
  Zorg dus dat je de bal ver weg gooit.
  haha niet zo moeilijk tog

 11. [1] Vrijheid van meningsuiting? Censuur? Bedoel je dat het verbod op onverlaten uitingen censuur is? Als er in een land als Nederland hedentendage noodgedwongen censuur moet worden ingevoerd dan betekent dat voor mij dat er eindelijk eens iets gedaan wordt aan de verloedering van de maatschappij. Men heeft een verkeerde voorstelling van vrijheid van meningsuiting. Men denkt dat men alles kan zeggen en iedereen kan en mag beledigen en voor rotte vis uitmaken via alle soorten van media die we rijk zijn. Vrijheid van meningsuiting is voor mij zoiets als de verkeersregel dat fietser en bromfietsers door rood licht mogen als ze rechtaf slaan. Hier is echter wel een voorwaarde aan gesteld. Het mag, mits men daarbij het overige verkeer niet hindert. Men herinneret zich, zoals zo vaak in onze samenleving, alleen de rechten en de plichten c.q. voorwaarden vergeet men maar al te graag. Zo is het ook met de vrijheid van meningsuiting. We mogen inderdaad alles zeggen maar niemand wil het weten dat we dat dan wel met het nodige respect moeten doen. Respect ? Da’s natuurlijk maar bijzaak. Ik woon zelf in Vietnam (communistisch) en in tegenstelling tot wat iedereen denkt hebben ze hier een nagenoeg onbeperkte vrijheid van meningsuiting. Jawel, er zijn hier dus voorwaarden gesteld En wat zijn die voorwaarden dan wel? Dat men zijn mening mag geven maar met RESPECT en zonder beledigingen. Dat is nu net wat men in Nederland al jaren niet meer kent en door dit gebrek aan respect verloedert onze maatschappij sneller dan we ons realiseren.

  De reacties op deze pagina zijn allen in de vorm van grappenmakerij en brutale opmerkingen. Iedereen dier dus op deze manier over denkt is er zelf schul aan dat Brussel nu wel met deze maatregelen MOET komen. Volgens mij hebben ze de noot in Brussel al lang gemist want een volwassene die geen respect of fatsoen meer kent die kun je dat ook niet meer leren. Ze kunnen zich beter gaan richten op de scholen en daar het respect, wat een leraar vroeger kreeg, weer in ere herstellen zodat de NIEUWE jeugd hoe ze zich dienen te gedragen en we voor de toekomst weer fatsoenlijke mensen rond hebben lopen binnen onze maatschappij.

 12. [15]
  Loekie,

  Wie bepaalt dan wat "respectloos" of "fatsoenloos" is: De Staat? De Kerk? Iedereen die zich beledigd voelt?

  Dus als jij zegt dat de Vietnamese overheid bijvoorbeeld meer vrijheid moet geven aan haar burgers, of een gevangene moet vrijlaten die ze onrechtvaardig heeft opgesloten, en je noemt die overheid crimineel of een andere krachtterm om de diepe krenking van je (rechts)gevoel te uiten, en ze beschouwt dit als "ontoelaatbaar", moet jij dan de gevangenis in? Een boete betalen?

  Bovendien is fatsoen grotendeels subjectief. Ik kan ook wel eens geschokt zijn door de grofheid van sommige mensen, maar dat is mijn eigen probleem. Woorden zijn woorden, en de gedachten en emoties die er achter zitten bestaan toch, of je nu zegt dat ze niet mogen worden geuit of niet. Of moeten innerlijke meningen en gevoelens ook worden gecontroleerd door een autoriteit? Lijkt me niet verstandig voor de vrijheid en menselijkheid van de burger.

  Niemand mag jou voorschrijven wat je zegt, en zeker niet dat je iemand moet respecteren die je niet respecteert. Of schijnheilig moet doen alsof. Op een respectvolle (beleefde) manier met elkaar omgaan kan een teken van innerlijke beschaving zijn, en een prijzenswaardige poging om een ander niet te kwetsen door te zeggen hoe je over hem\haar denkt (of juist oneerlijk en hypocriet, afhankelijk van hoe je het bekijkt), maar een plicht is het niet. Zodra het een plicht wordt is het eerder een teken van innerlijke onderdrukking. Die mensen denken immers nog steeds net zo respectloos over je, alleen durven ze het onder dreiging van straf niet te zeggen.

  Hoewel ik lang niet altijd dol ben op grof gebekte en beledigende opmerkingen, ben ik net zo min gecharmeerd van de "Aziatische" gewoonte om altijd vriendelijk te glimlachen en overdreven nederigheid ten toon te spreiden terwijl je eigenlijk een ander wel kunt wurgen. Een zekere balans tussen die twee uitersten lijkt me wel gewenst, maar het staat mensen vrij om te bepalen welk uiterste ze opzoeken. Iemand dreigen met dwang omdat hij zijn mening op een onwelgevallige manier uit is vele malen onfatsoenlijker en gewelddadiger dan de "misdaad" die het zogenaamd zou bestrijden.

 13. hoe maak je een crofty bom
  pak een flesje doe er 1 vierde deel water in doe er dan crofty uit een flesje in en doe de dop er op en schud t flesje en gooi snel t flesje 6 m voor ej uit en dan eve wagten en dan komt er een knal als je te digt bij t flesje staat kun je 1e graads brand wonden op lopen

 14. hoe maak je een crofty bom
  pak een flesje doe er 1 vierde deel water in doe er dan crofty uit een flesje in en doe de dop er op en schud t flesje en gooi snel t flesje 6 m voor ej uit en dan eve wagten en dan komt er een knal als je te digt bij t flesje staat kun je 1e graads brand wonden op lopen

 15. wat een onzin je moet tog zelf weten of je een crofty bom wilt maken ofnie

  je pakt gwn een flesje doet er 3 kwart of voor de helft water in doet een laagje alluminium folie crofty erbij

  doet de dop erop en goed schudden weg gooien klaar 😉

 16. [17] [19] Als Twan en Christian iets aantonen is het (er even vanuit gaande dat het recept klopt, Twan heeft ‘m zelfs twee keer gepost, voor de zekerheid denk ik) dat een opleiding Nederlandse taal tegenwoordig ondergeschikt is aan een opleiding (Crofty)bommen maken. En aan de cursus ‘Moraal en Morele Verantwoordelijkheid’ zijn ze helemaal niet meer toegekomen…

 17. haha als het niet meer op internet staat dan staat het vast wel ergens in een boek ofz en als het daar niet staat zijn er altijd wel mensen die toch nog weten hoe het moet en die het wel willen doorvertelle of anders gaan je toch gewoon zelf uitzoeke daar komen alleeen maar de ziekste ongelukke van vet dom

 18. neem een cola vles snijd m open plak een ballon of een condoom wat jij leuk vind en dan plak je de buiten rand wat je open hebt gesneden weer digt en dan vul je t met terpetine of tinner en dan kruipollie en dan draai je dop digt maakt je een gaatje uin de dop en doe je er een lontje en steek je m aan en gooi je m snel weg en heel hard weg rennen want de knal is 2 zo hard al een giga vlinder

 19. @Geus [26]:

  Ja, tegen die beelden op het Paleis op de Dam, gemaakt van ‘paapse zandsteen’. Ontworpen door crypto-roomse gluiperd Jacob van Campen (waarom zou het anders zo overdreven versierd en volgestouwd met allerlei beelden en ornamenten zijn. Nou? Precies! Dat moet wel een rooms complot zijn!).

Comments are closed.