Het ministerie van Justitie blijkt ook te kunnen functioneren zonder een minister aan het roer. Met of zonder Donner, heeft het departement plannen om de kijkwijzer ook voor internetsites in te gaan zetten. Ook hier denkt de alom aanwezige overheid weer eens onmisbaar te zijn, om met exploitanten van websites afspraken te maken gevoelige kindertjes en tere zieltjes te waarschuwen voor geweld, angst, seks en discriminatie

Om de overheid nu eens duidelijk te maken, dat zij absoluut niet onmisbaar is en dat de markt heel goed haar eigen verantwoordelijkheid kan nemen, start vanaf vandaag een proef op vrijspreker.nl met het geheel vrijwillig en belangenloos ‘raten’ van de gepubliceerde stukken. Om te beginnen natuurlijk met de hersenspinsels van Hank, aangezien zijn bijdragen aan dit populaire weblog in het verleden nogal eens tot commotie hebben geleid.

U bent dus voortaan wel gewaarschuwd.

12 REACTIES

  1. Volgens mij past dit stuk beter thuis in de categorie "9 jaar en ouder".

  2. [1] OK ! Ik heb het gelijk maar aangepast. We zitten natuurlijk ook nog in de testfase.

  3. Dank je Hank, voor de snelle ingreep. 8-jaar en jonger weet in het algemeen natuurlijk niet eens wat een kijkwijzer is, dus moet je ze er ook niet over laten nadenken.

  4. [3] Helemaal mee eens. Misschien een goeie tip aan de heren van Kijkwijzer. Nemen we straks even mee in de evaluatie.

  5. Sorry, maar, eerlijk, ik wist niet wat "Kijkwijzer" was!
    Gebrek in mijn opvoeding? In ieder geval was ik er ook niet in geïnteresseerd.

    Maar als het op een belangrijke site als de Vrijspreker verschijnt, dan moet je het wel weten.
    Dus, vraag aan mijnheer Google:
    "Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsadvies: Alle Leeftijden, 6 jaar, 12 jaar en 16 jaar."

    Prima. natuurlijk weet de bedienaar van kijkwijzer het beter dan de ouders. Geld van de belastingbetaler aan dit spul zal dan wel goed besteed zijn.

    Maar wat moet ik er nu mee?
    Wat betekent 9 ?

  6. Hoi Hub, 9 betekent, 9 jaar en ouder. Wellicht is het mogelijk om subsidie aan te vragen, om een leeftijdscheck toe te voegen? (bijvoorbeeld de vraag wie de eerste winnaar was van idols?).

  7. Ik keek tijdens mijn middelbare schooltijd bij de bruna altijd in de 18 + tijdschriften, wat ik niet mocht zien was tenslotte spannend. En zo zal het niet anders gaan met die ratings van sites, zet op een site dat het 18+ is, en hele volksstammen middelbare schooljeugd gaan hem juist bekijken. Censuur werkt altijd in de hand dat mensen dan juist willen weten wat er nou zo verboden is, en dan gaat men juist kijken.

  8. Marketingtip: maak een verbod.
    Niet voor linkse mensen.
    Daardoor zullen ze het juist willen zien.
    En wie weet … kan je ooit nog eens een zieltje redden.
    Want hoe goed ik de VS ook vind, ik vrees dat we vooral voor eigen parochie preken en niet echt veel nieuwe zieltjes winnen.

  9. Zo, dus ook al waarschuwen voor discriminatie? Wanneer komt er een meldpunt voor gediscrimineerde AUTOCHTONEN..????
    http://www.hetvrijevolk.com
    Ik maak zelf uit met WIE ik omga, daar heb ik geen bemoeienis van de opvolgers van "dominee" Donner voor nodig!

  10. [8] We winnen toch wel regelmatig "nieuwe zieltjes", maar het gaat natuurlijk veel te langzaam naar onze zin. Gewoon vohouden.
    Als nog meer lezers helpen (zie ACTIES artikel op 22 september)zal het weer iets sneller gaan.
    Zelfs een nominatie voor de BOB kan al helpen!

  11. Het slaat nergens op kinderen moeten zelf weten wat ze doen en als een kind van acht bijv. op 18 jaar en ouder zit is dat het probleem van de ouders want kinderen moeten zelf van hun foute leren duz het slaat nergens op

Comments are closed.