VVD-leider Mark Rutte heeft vandaag een nieuw plan gelanceerd:
Taaltoets voor kinderen van 2 jaar.

Peuters moeten aan het einde van hun tweede levensjaar op het consultatiebureau een verplichte taaltoets doen.

Als ze dat niet goed doen, moeten ze vanaf drie jaar verplicht naar de voorschoolse opvang om het Nederlands bij te spijkeren.
Big Brother is taking you! Orwell had er niet over durven dromen.

11 REACTIES

 1. Wat een randdebiel. Geen wonder dat-ie het in de politiek zo goed doet.

 2. Trouwens off-topic, wat gebeurt er precies met het Leo Verhoef-fonds? Waarvoor zijn de gelden daaruit bestemd? Wordt hierover nog bericht op de Vrijspreker?

 3. [2] De eerste reactie van een dame waaraan ik deze nieuwe dwang vertelde:
  "Zeker iemand die nooit kinderen gehad heeft!"
  En de tweede:"Van een fascist? Ook voor gratis kinderopvang?’

 4. Dat wordt nog lachen! Wij voeden onze dochter (gisteren 1 jaar geworden!), BEWUST 2 talig op. Ik praat Nederlands (ABN vermoed ik) en mijn vrouw Russisch (spreekt overigens ook perfect NL). Hebben we met de andere 2 ook gedaan. Het resultaat is dat beide andere nu vloeiend Nederlands en Russisch spreken. Natuurlijk, alles op iets latere leeftijd en in het begin gooien ze alles door elkaar. Maar nu schakelen ze automatisch om, het ligt er maar aan tegen wie ze spreken. Ze kunnen gewoon goed op school meekomen, dus zie ik geen enkel bezwaar. Daarbij hebben ze ook een dubbele nationaliteit, dus kunnen we altijd nog naar Rusland vertrekken, wat op dit moment veel liberaler is als Nederland. Rutte kan op zijn kop gaan staan, maar er is niemand die dit tegenhoudt. Waarvan akte!

 5. Men denkt dat, als men er maar vroeg genoeg bij is, er alsnog een taalwondertje kan worden gesmeed met de juiste overheidsinstrumenten.
  En dat, met het overheidsonderwijs van nu!
  Waar men zijn best heeft gedaan het verwerven van kennis te vervangen door praatgroepen en de vorming van het sociaal-emotionele-creatieve aspect.
  Zo spoedig mogelijk in onze klauwen, lijkt het devies van deze liberaal.

 6. Uiteindelijk lijkt het me allemaal te doen om de ‘ver weg buitenlandse instromers in spe’ te ontmoedigen naar Nederland te komen. Immers, indien de zuigeling niet voor de toets slaagt wat is dan de aangewezen vervolgactie? Vader en moeder in de thuissituatie controleren! En wat men daar dan weer allemaal aan zou kunnen treffen…!

 7. Dat is dan de "liberale" VVD. Ik walg van mezelf dat ik ooit op die club gestemd heb. Mede ook om andere standpunten van die club.

  Klein vraagje aan Rutte trouwens: Wat gebeurt er als die verplichte voorschoolse opvang voornamelijk wordt bezocht door allochtone kinderen met een taalachterstand?

Comments are closed.