In het bericht “Nederland in hoge resolutie op Google Earth”, lezen we dat er “In de Tweede Kamer vragen zijn gesteld over de dienst. De VVD en de PvdA willen dat veiligheidsdeskundigen grondig onderzoek doen naar de mogelijke risico’s van de zoeksystemen van Google Earth en Google Maps. Sommige Kamerleden zijn bang dat de dienst terroristische doelwitten blootlegt. ‘Strategische’ gebouwen zijn overigens niet in hoge resolutie te bewonderen.”

Ik heb ook een vraag: Denken tweedekamer-leden nu echt dat terroisten Google-Earth nodig hebben om strategische gebouwen te kunnen vinden? Zonder TomTom raakt iedereen tegenwoordig blijkbaar de weg kwijt. In Den Haag zijn ze zelf het spoor volledig bijster…

3 REACTIES

  1. Goed artikel.
    Is dat het Vaticaan op die foto? Zou ik ook echt "nooit" kunnen vinden als ik een terrorist zou zijn. En de Dam, Schiphol, Centrale Stations, of het Binnenhof opblazen is ook zo moeilijk als je die niet kunt vinden. Als je daar überhaupt een kaart voor nodig hebt is het erg treurig met je gesteld.

  2. [1] Sssshhh! Dat weten die domme terroristen toch niet. Daarom wil Den Haag dat ze er niet achterkomen dat het Binnenhof er anders uitziet dan op dat plaatje. Kwestie van vliegende terroristen om de tuin te leiden en zelf veilig te kunnen blijven vergaderen omdat ze hun vliegtuig naar zuidelijker oorden sturen.

  3. Hezbollah werkt nu al met op afstand bestuurbare raketlanceerders of mortieren. Ook een UAV geladen met explosieven behoort zeker tot de mogelijkheden. Modelvliegtuigen kosten de wereld niet.
    Over dit soort sukkels hebben we het, mensen. Ga gerust slapen….

Comments are closed.