Het was maar een klein artikelje gisteren in de telegraaf. Door heldhaftig ingrijpen van een wakkere controleur is een ernstige misdaad bestraft, en erger voorkomen. De overheid waakt over onze veiligheid, dus slaapt u gerust verder.

Omdat het de eerste keer was dat deze misdadiger betrapt werd, kreeg hij geen € 2200,00 boete, maar slechts € 900,00

Nog mild dus!! Gelukkig dat deze diender door krachtdadig optreden een mogelijke ramp heeft voorkomen. De onverlaat speelde met een mensenleven!

… dat van hem zelf namelijk.

En daar ga je zélf niet over in Nederland, daar hebben we de overheid voor:

Klussen in de dakgoot: 900 euro boete
door Coen Springelkamp

BAARN – Een klus in de dakgoot heeft loodgieter Jos Smulders uit Soest een boete opgeleverd van 900 euro. Reden: hij droeg geen veiligheidsgordel. Smulders is razend: “Die dakgoot was breed genoeg voor een driewieler. Een boze vader die een schooljuf in elkaar slaat komt er vanaf met een bon van 150 euro.”

Smulders was bezig met het vervangen van een zinken dakgoot van een villa in Baarn toen er onder aan de trap ‘een mannetje woest met een pasje stond te zwaaien’. Smulders: “Hij wilde dat ik naar beneden kwam. Het bleek een inspecteur van de Arbeidsinspectie.” De loodgieter kreeg te horen dat hij speelde met zijn leven door op circa zeven meter hoogte ongezekerd door een dakgoot te kruipen. Om het af te leren slingerde de inspecteur Smulders op de bon. Kosten: 900 euro. Smulders: “En ik zou nog dankbaar moeten zijn ook omdat ik ben gematst. Normaal staat er 2200 boete op.”

Smulders erkent dat hij geen veiligheidsgordel droeg. “Ik vond het onzin omdat ik niet onveilig bezig was. Ook ik wil ’s avonds gewoon weer naar huis.” Daarnaast zouden volgens Smulders in de dakgoot rondslingerde lijnen het gevaar alleen maar groter maken. “Voor je het weet struikel je of glijd je uit.” Een collega die ‘ondersteboven’ de dakgoot aan het solderen was droeg wel een anti-valharnas. “Dat is ook logisch omdat hij wel gevaarlijk bezig was.”

Volgens de Arbeidsinspectie is Smulders terecht bekeurd wegens overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet. “Er vallen letterlijk ieder jaar twintig doden op een bouwplaats”, aldus een woordvoerder. “En dat zijn allemaal mensen die zeggen dat hen zoiets niet overkomt. Toch glijden ze uit, struikelen en vallen. Dat is levensgevaarlijk.” Volgens de woordvoerder voorkomt een veiligheidsharnas dergelijke valpartijen.

De Arbeidsinspectie erkent dat de boetes voor overtredingen hoog zijn, maar worden die gerechtvaardigd door de enorme risico’s van een valpartij. ” Het zijn stevige boetes voor levensgevaarlijke risico’s. We hebben het hier niet over een vinger tussen de deur. En soms moet je mensen tegen zichzelf in bescherming nemen.”

WIE BESCHERMT ONS TEGEN DE OVERHEID?!!!

5 REACTIES

 1. Als mensen een terminale ziekte hebben, moet de overheid ze gewoon een boete geven om te voorkomen dat ze dood gaan!

 2. De enige manier om de inning van die boete te voorkomen, is morgen uit de dakgoot naar beneden te springen.

 3. It wasn’t me! Bot ontkennen werkt ook goed, waarmee toegeven aan deze sukkels. Ik zou lekker in beroep gaan zodat in ieder geval er geen winst op de 900 gestolen euro’s wordt gemaakt.

 4. Waaaarom geklaagd??? Het volk in Nederland heeft immers letterlijk haar persoonlijke rechten en prerogatieven ingeruild voor sjosjiale … ZEKERHEDEN. Of niet soms? Ook al is het uit zuiver STOMMITEIT.

  Er zijn nog slechts twee mogelijkheden. Men ontdoet zich van de monarchie, haar politiek systeem en hun overheid … of men keert dit de rug toe …

  "Van binnen uit" zogenaamd evolutionair hervormen is zuiver ideologische masturbatie en richt absoluut niets uit.

 5. Gebeuren de meeste ongelukken niet in en om het huis? Ik weet dan nog wel wat lucratief werk voor de Arbeidsinspectie.
  Een voorbeeldje: Huisvrouwen staan nogal eens te balanceren op krukjes als ze ergens niet bij kunnen. Ikzelf doe dat ook zeer regelmatig en heb me dan niet met een gordel aan een haak in het plafond gezekerd. Levensgevaarlijk dus!
  Ook in badkamers gebeuren zeer veel ongelukken – niet zelden met dodelijke afloop. Is ook hier een gordel met een zekering aan het plafond een optie? Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat de hele badkamer alleen nog maar uit zachte materialen mag bestaan.
  Er is dus nog een heel groot gat in de Arbeidsinspectiemarkt!! 🙂

Comments are closed.