Butler Shaffer*) schreef een artikel op de prestigieuze site van Lew Rockwell waarin hij begon met het aanhalen van Benjamin R. Tucker: “Wat betekenen verkiezingen? Het is niet meer en niet minder dan een papieren vervanging van het bajonet, de knuppel en de kogel, …”.

Butler stelt duidelijk dat het niets uitmaakt wie de verkiezingen wint. Het gaat niet om het poppetje. Het gaat om het systeem: Het mandaat geven aan iemand die je nauwelijks kent, om over jouw leven, vrijheid en eigendom (en dat van anderen) te beslissen.
Hij herinnert aan de woorden van Albert Einstein:”We kunnen problemen niet oplossen door op dezelfde manier te denken als we deden toen we de problemen gemaakt hebben.”Proberen het politieke proces te hervormen is niet veel zinvoller dan te trachten de trek in vlees van wilde dieren te veranderen.
Als je een einde wilt maken aan dit gewelddadige, corrupte, slecht functionerend systeem van de overheid, moet je niet blijven proberen het ene poppetje door het andere te vervangen.

Het is bijzonder lastig om mensen daarvan te overtuigen. Jarenlang zijn ze gewend en gebrainwashed dat als ze maar het goede poppetje op die plek kunnen krijgen, dat dan alles ideaal wordt. Maar het is niet het poppetje, het is het systeem dat slecht en immoreel is.

Butler vergelijkt het systeem ook met bvb voetballen. Het doet er daarbij niet toe of Ajax of Feyenoord wint, in beide gevallen werkt het ten gunste van de “voetballerij”.
Emma Goldman zei: “Als verkiezingen iets zouden kunnen veranderen, dan zouden ze het verbieden.”

Ook dit artikel van Butler Shaffer is een bevestiging van het advies: STEMNIET.

—————————————————
Professor Butler Shaffer was een spreker op de Libertarian International Convention in Leiden twee jaar geleden.
Hij werkt aan de Southwestern University School of Law, en is de schrijver van onder andere “Calculated Chaos: Institutional Threats to Peace and Human Survival”
Volledig artikel: www.lewrockwell.com/shaffer…

3 REACTIES

 1. Emma Goldman zei: "Als verkiezingen iets zouden kunnen veranderen, dan zouden ze het verbieden." ERRUG STERK!

 2. The system does not need to be changed…..

  It needs to be TORN APART.

 3. In Nederland wordt het voetvolk helemaal NIET onderdrukt, uitgezogen of uitgebaat … Want MEN PARASITEERD vroolijk OP ELKAAR en zelfs op zich zelf. Iedereen is uitzuiger … En het politieke systeem is voor die de mensen in Nederland juist PERFECT.

  Boven aan de "food chain" bevindt zich de monarchie, die op de schouders staan van de Politieke Pachters onder de (wisselende) Onderkoninkjes, daaronder weer de hoogste beroepsbureaucraten en parasiterende "intelligentsia", alsmede de parlementaire kadavers, vakbondslieden, hulpverleners etc. etc.. Ook de vangnettenbewoners maken deel uit van de auto-koloniserende macht. En zelfs de meest geteisemme autochtonen voelen en gedragen zich stiekum superieur t.a.v. van de geimporteerden barmhartigen.

  En nu zijn er inmiddels nog geen eens meer dan 40% van alle "werkers" ook echte verdieners, waar echter alle mensen op teren.

  Hooguit 20% van de bevolking is er ongelukkig mee … So what? De "verkiezingen zijn slechts spelletjes voor het oog van de wereld. Men is hier best gelukkig … er bestaat helemaaal GEEN behoefte aan verandering … ben ik achter gekomen. Daarom zorg ik maar voor mezelf … Ya toch?

Comments are closed.