Gisteren raakten drie medewerkers van de sociale dienst in Zeist gewond tijdens een steekpartij in het gebouw van het UWV/CWI in het centrum van Zeist. Ook Wiechmann van de Abvakabo FNV reageerde op dit bericht: “‘Dit is niet zomaar een incident’, zegt Peter Wiechmann van de Abvakabo. ‘Het loopt de spuigaten uit.’ Volgens hem moet door middel van een campagne duidelijk worden gemaakt dat ‘je van overheidspersoneel af moet blijven.'”

Het is vast een verspreking dat hij niet zei: “dat je van mensen af moet blijven”. Of heb ik iets gemist? Is overheidspersoneel een hoger soort mensen?

16 REACTIES

 1. Tja, ik vind het best een goede tip om van overheidspersoneel af te blijven. Het zou besmettelijk kunnen zijn.

  Wel leuk hoor, pleiten voor een campagne. Mag ik dan eerst eens wat resultaten van campagnes uit het verleden zien svp.

 2. Wat mij opviel is dat hij meteen weer een campagne wilde starten. Campagnes en Postbus 51 spotjes, de oplossing voor alles.

 3. Ach ja, de FNV. Gister stond er op de voorpagina van NRC een advertentie van hen: "Wij kiezen voor ervaren werknemers!" Met een foto van een arbeider die zegt: "Hoezo te duur? Ik heb 30 jaar werkervaring."

  Dus ze maken reclame met het feit dat ze jonge, goedkope werknemers van de markt willen weren. Ik begin me steeds meer af te vragen of ze echt een vacuum in hun hoofd hebben of dat ze diabolisch slecht zijn.

 4. "Is overheidspersoneel een hoger soort mensen?"

  Inderdaad! Vandaar OVERheid. Ook politici rekenen zichzelf daartoe. Zij willen immers ook graag OVER jou beslissen.
  Wij en de rest zijn (in hun ogen) maar ONDERheidswezens, nuttig om te betalen en om te stemmen.

 5. [3] ‘Dus ze maken reclame met het feit dat ze jonge, goedkope werknemers van de markt willen weren.’ Vind ik toch wel een tikkie errug simplistisch voorgesteld Jozef. Moeten advertenties voor dure auto’s dan ook in de ban omdat FA Hummer kleine autootjes van de weg wil weren?

  http://www.vrijheidsstrijde

  Indien wij het probleem van de ‘dure oudjes’ niet heel snel weten op te lossen, voorspel ik je dat het op zeer korte termijn een van de allergrootste bommen zal blijken onder onze samenleving. Maar ja, wellicht willen we nu juist dat er zo’n bom ontploft, toch? 😛

 6. Waarschijnlijk is het een lichtgetinte socialistische messentrekker. [6]

 7. Werkervaring van 10-30 jaar geleden lijkt mij heel waardevol voor in het open lucht museum, alleen hebben ze daar zo weinig banen. Ik denk dat omscholing, bijscholing, jobhoppen een van de weinige manieren is om je marktwaarde te behouden. Of je wordt natuurlijk lid van een vakbond die het ancienniteitsbeginsel in stand houdt tot het bittere einde. Ik ken de achtergrond van die steekpartij niet dus ik oordeel nog even niet.

 8. [6] Mooie grap, Wladimir! Mag ik ‘m gebruiken? Dit zal namelijk vast niet de laatste keer zijn dat dit aan de orde komt 😀

 9. overheidsdienaren: zij, die gemene zaak maken met de onderdrukkers van de overheid.
  Het blijven echter dienaren doch helaas is het eigen personeel dusdanig autonoom geworden dat zij thans de lakens uitdeelt.

 10. "’Dit is niet zomaar een incident’, zegt Peter Wiechmann van de Abvakabo. ‘Het loopt de spuigaten uit.’ Volgens hem moet door middel van een campagne duidelijk worden gemaakt dat ‘je van overheidspersoneel af moet blijven.’"

  Het celibaat voor ambtenaren dus 😉

 11. [6] [6]
  Het wordt weer op de meeste plaatsen verzwegen dat het iemand was die een mes in het ambtenarenbestand wilde zetten:

  — Een getuige zegt: "Er waren zo’n vijftien medewerkers en een aantal bezoekers in de hal. Ik zat achter een pc de vacatures door te nemen. Opeens brak paniek uit. Een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk stak met een mes in op de mensen bij de balie. Overal was bloed. Iedereen probeerde natuurlijk weg te komen, zelf bleef ik nog wat naïef zitten. Maar, na een blik in de ogen van de dader ben ook ik de deur uitgerend." —

 12. Even de hele club hier uit de droom helpen: die om zich heen stekende idioot was een NAFFER, beslist geen socialistische messentrekker(grap of niet).
  Ik vind dat je over dit soort ellende geen grappen kunt maken, maw: als het een familielid van één van de posters geweest was, was er geheid anders gereageerd.
  En om ieder misverstand uit te sluiten: als het aan mij ligt wordt deze ellendeling vandaag nog zonder parachute boven zijn land van herkomst gedropt.
  Hier helpt geen gevangenisstraf of "taakstraf", hier helpt enkel de harde en botte aanpak, punt.

Comments are closed.