Hebt u ook geleerd dat Democratie betekent dat de Meerderheid regeert? Natuurlijk is het sowieso niet eerlijk als de meerderheid zijn wil op kan leggen aan de minderheid. Die minderheid zijn altijd nog zo’n 6 miljoen mensen. Maar of straks echt de meerderheid regeert, is maar zeer de vraag!!

Op basis van de uitslag zoals gepubliceerd in de telegraaf heb ik even wat zitten rekenen. Die zelfde krant vermeldt vier mogelijke coalities.

Bekijkt u mijn huiswerk eens even. Alleen een CDA/PvdA/SP kabinet met 99 zetels zou een meerderheid van de stemgerechtigden betekenen.
Voor het gemak vergeten we dat de beslissingen die zij nemen, natuurlijk ook gelden voor de mensen onder de 18 jaar, en dat deze al helemaal niet meetellen!
Alle andere regeringen die de (in-)formateur gaat onderzoeken betreffen een minderheidsregering!!

Klik op onderstaand plaatje voor de berekening:

Het volk mocht stemmen op een klein, select groepje verkiesbaren. Uit hun midden zitten er straks 150 in de kamer. De regering wordt, uit dat zelfde selecte groepje gekozen, en de kans is groot dat zij slechts een MINDERHEID van de kiesgerechtigden vertegenwoordigen. Voor een echte MEERDERHEIDS regering zijn namelijk minstens 94 zetels nodig, bij deze opkomst.

Waarom begrijpen nou maar zo weinig mensen hoe we belazerd worden?

5 REACTIES

 1. Voor de verkiezingen had de SP toch verkondigd niet (of was het nooit) met het CDA te willen regeren? Nu opeens babbelt met anders. SP = even hypocriet als CDA/PvdA/VVD/etc. Ik zou het toejuichen als die grauwe hap in Den Haag een ‘Eenheidsparij’ opricht. Dan is dat weer duidelijk. Deze partij is dan altijd in de meerderheid, hoef je ook geen verkiezingen te houden. Een beetje zoals het was in de good old DDR.

 2. Dat betekent ook dat, in het "gunstigste geval" beslissingen genomen kunnen worden door de helft plus 1 van hen.
  Dat komt neer dat er beslist wordt door ongeveer 20 % (twintig!) van de bevolking.
  Meerderheid?

 3. Maak je geen illusies. Het zal wel weer op een ander manier worden aangekleed. Maar de MONARCH zal beslissen … want het is hier nog steeds een uiterst feodale bedoening. Dus daaaar ligt nog steeds de ware macht. Zels een Maorijnissen als MP is okay. maar Fortuyn zeer zeker niet …

  Krijgen wij strax ook nog … Silly Willy op de troon … Iam outta here …!

 4. Jodocus vraagt rethorisch:
  "" … Waarom begrijpen nou maar zo weinig mensen hoe we belazerd worden? …""

  Omdat iedereen een, in de voliere uit het ei gekomen, parkietje is natuurlijk. Men weeeet eenvoudig niet beter, dus ook niet dat al die mogelijke "coalitie-mutaties" slechts een wassen neus zijn. En men gelooft ook nog steeds het nog nooit "zo goed gehad te hebben", ook wanneer men in stilte armoede lijdt (want dat laat men de andere parkietjes uiteraard nooit merken).

  Hun voliere blijft ook na allerlei "verkiezingen" uiteindelijk steeds onder het zelfde beheer. Het enige dat snel verandert is is dat de volierehoudster zelf de boel aan het verkwanselen is. Aan de kunstmatige multikul en de uitheemse Islam, verzorging van wieg tot graf (waardoor als het strax onbetaalbaar wordt, het graf steeds nader tot de wieg zal worden gebracht). Aan gedwongen fusie met Brusselse inrichting …

Comments are closed.