“Er waren in 1991 twee redenen voor de accijnsverhoging. Enerzijds moesten de tekorten op de rijksbegroting worden teruggedrongen. Anderzijds was de maatregel bedoeld om de kosten van het autogebruik meer gelijk te trekken met de kosten van het openbaar vervoer. (…)
De accijnsverhoging was een structurele maatregel. Het kabinet heeft nooit de bedoeling gehad deze maatregel voor een bepaalde tijd in te voeren.” Dit staat te lezen op de website van de regering Balkenende.

Politieke betrouwbaarheid
Maar wat zei de Financieel woordvoerder van de Tweede Kamerfractie van het CDA in 2000 ?

‘Nu de benzineprijzen wekelijks nieuwe recordhoogten bereiken, wordt het hoog tijd dat ‘het kwartje van Kok’ wordt afgeschaft. Het is bizar dat van de fl. 2,50 die een automobilist aan de pomp per liter betaalt, ruim 2/3 naar de schatkist gaat’. Dat zegt Financieel woordvoerder van de CDA Tweede Kamerfractie […] vanavond in het TV programma ‘2 Vandaag’.

Volgens hem was de maatregel van de toenmalige minister van Financiën Kok louter bedoeld om de schatkist te spekken. ‘Algemeen werd er van uit gegaan dat het hier een tijdelijke maatregel betrof en Kok bevestigde die indruk. Het bleek echter niet zo te zijn. Inmiddels neemt, door de stijgende brandstofprijzen, het aandeel van belastingen en accijns toe.

En wie was die Financieel woordvoerder dan wel, denkt U ?
Ga naar: Oplossing

Denkt U nu niet, dat men hieruit zou mogen concluderen, dat de andere politieke partijen dan het CDA -op EénNL na- een haar beter zijn.

Dan maar even naar EénNL:
“Ikzelf heb lang getwijfeld over cabaret of politiek. Het is toch cabaret geworden.” Zegt Theo Eerdmans.

Ikzelf heb het onlangs “poppenkast” genoemd, nou ja.
Wat schrijft klokkenluider EénNL o.a. over immigratie ?

“Persbericht
Dinsdag 7 november 2006
Nederland weer top-immigratieland
VERDONK MISLEIDT EN BEDRIEGT

Afgelopen vrijdag presenteerde minister Verdonk een verkiezingspamflet, vermomd als persbericht van het kabinet. Na afloop van de ministerraad meldde Rita Verdonk dat de immigratie ‘beteugeld en onder controle’ is. Lies, big lies and statistics. De minister misleidt en bedriegt het publiek. Dat blijkt uit de vandaag aan de Tweede Kamer gezonden voortgangsrapportage Vreemdelingenketen.

Marco Pastors: “Zowel Tweede Kamer als kabinet weigeren de confrontatie met de kiezer over open grenzen voor Oost-Europeanen per1 januari aanstaande aan te gaan. In de Tweede Kamer hebben de drie grote partijen er vorige week onderling mee ingestemd om die kwestie over de verkiezingen heen te tillen. Dat kan blijkbaar allemaal zomaar. Door het harde imago van Rita Verdonk denkt de VVD weg te komen met dit onverantwoordelijke beleid. Door de grenzen zo rücksichtslos open te gooien zonder eerst onze problemen, zoals integratie en onze eigen werklozen eerst aan het werk helpen, op te lossen, werkt de VVD tweedeling in de hand. De achterstandswijken en werklozen zakken verder weg en de belastingbetalers draaien op voor de uitkeringen. Van de lessen van de eerste golf gastarbeiders in de jaren ’60 hebben ze niets geleerd”.”

Zo heel af en toe vernemen we nog eens wat. De Nederlandse “democratie” is een soort zoekplaatje.

Mocht U het stemmen ondanks ons dringend advies toch niet kunnen laten, dan zou ik U EénNL (lijst 12) willen voorstellen.

2 REACTIES

Comments are closed.